2174
Wydarzenia
1% podatku...lek na żle zorganizowane Państwo, czy pachnąca stęchlizną(społeczną) dobra czynność
pawell 2014-02-28 15:48:52
...ciekawi mnie Twoje zdanie na ten temat(samozadowolenie?)
Re: 1% podatku...lek na żle zorganizowane Państwo, czy pachnąca stęchlizną(społeczną) dobra czynność
konto usunięte
2014-02-28 16:09:39
Każdy może ze swoimi pieniędzmi robić co tylko zechce, ja 1% z podatku przeznaczę na spożywanie piwa.
Re: 1% podatku...lek na żle zorganizowane Państwo, czy pachnąca stęchlizną(społeczną) dobra czynność
pawell
2014-02-28 18:25:30
...nie pytam co robisz ze swoją wypłatą...pytam co wiesz o tej możliwości...
pozdrawiam.
pozdrawiam.
konto usunięte
2014-02-28 18:37:52
wiem że można 1% przeznaczyć na organizacje charytatywne i inne organizacje pożytku publicznego(które uprawnione można zobaczyć w internecie), moim zdaniem powinno być 5%, ponieważ złodziejski rząd PO-PSL na czele z Donaldem Tuskiem okrada Polaków jak tylko może , nie dają wiele w zamian.
pawell
2014-02-28 20:02:46
...czyli możliwość 5% poprawiłoby Tobie humor...,czy zlikwidowało niesprawiedliwość?...nie musisz odpowiadać.
konto usunięte
2014-02-28 21:15:03
Raczj mnie humor, bo nieprawiedliwość była,jest i będzie, aż do końca świata.B)
pawell
2014-03-01 21:58:41
...pachnie mi to "stylem" jestem za a nawet przeciw...
pawell
2014-03-02 14:58:51
...najgorzej jak sprawiedliwość "obejmuje" tylko jedną osobę, lub grupkę ludzi...brakuje jednego wymiaru(uniwersalnego)...
pawell
2014-03-05 12:58:29
...dopóki widzę niesprawiedliwość...nie spocznę...
...wolę rozmawiać "językiem" zdrowej nauki, niż biblijnych przypowieści, ktorymi to posługują się(opowiadają rzeczywistość) ludzie nie mający "wlasnych przeżyć"...bez urazy to nie do cb. dobrej nocki i milych "snów o potędze"...
...wolę rozmawiać "językiem" zdrowej nauki, niż biblijnych przypowieści, ktorymi to posługują się(opowiadają rzeczywistość) ludzie nie mający "wlasnych przeżyć"...bez urazy to nie do cb. dobrej nocki i milych "snów o potędze"...
konto usunięte
2014-03-05 13:10:36
Pierwszy raz widzę, aby "język zdrowej nauki" był niezrozumiałym bełkotem.
Proszę napisać wyraźnie o co Panu chodzi, bo z nabzdyczonych metafor niewiele może normalny człowiek zrozumieć - nie sugeruję bynajmniej, aby Pan był "nienormalny", aczkolwiek monologi, którymi Pan się ciągle posługuje, są wielce zastanawiające i często pomimo szczerych chęci mogę dojść do KOGO Pan się odnosi (oczywiście mam na myśli również inne Pana tematy na forum).
Pozdrawiam.
Proszę napisać wyraźnie o co Panu chodzi, bo z nabzdyczonych metafor niewiele może normalny człowiek zrozumieć - nie sugeruję bynajmniej, aby Pan był "nienormalny", aczkolwiek monologi, którymi Pan się ciągle posługuje, są wielce zastanawiające i często pomimo szczerych chęci mogę dojść do KOGO Pan się odnosi (oczywiście mam na myśli również inne Pana tematy na forum).
Pozdrawiam.
konto usunięte
2014-03-05 15:18:15
@kolorowymotyl popieram w 100%. Używanie co jakiś czas trzech kropek nie czyni tekstu "językiem zdrowej nauki".
pawell
2014-03-06 09:35:13
...odsyłam do początku tematu.
pawell
2014-03-07 11:52:56
Dlatego wrzucilem temat, gdyż jest jednym z istotnych elementów organizowanej(ustalanej z "towarzystwem" wzajemnej adoracji)polityki państwa w tym zakresie.
W zamiarze ma "leczyć" niespójność systemu i niesprawiedliwość, udział w społecznym podziale dóbr.
(współczesna nauka zawęża to pojęcie, a spamerzy tego nie rozróżniają...dlaczego-lenistwo?)
W zamiarze ma "leczyć" niespójność systemu i niesprawiedliwość, udział w społecznym podziale dóbr.
(współczesna nauka zawęża to pojęcie, a spamerzy tego nie rozróżniają...dlaczego-lenistwo?)
konto usunięte
2014-03-07 13:03:38
pawell, jaki podział dóbr ? Jak złodzieje z PO i PSL okradają Polaków , a nasz Naród jak barany daje się strzyc, moim zdaniem dawno powinny być "zapełnione" wszystkie latarnie w Warszawie i Sopocie>:-D
pawell
2014-03-07 13:10:27
...nie jestem za "ukraińskimi rozwiazaniami"...jestem za rozumnym dzialaniem.
konto usunięte
2014-03-07 23:15:44
@pawell państwo wprowadza możliwość przekazania 1% podatku, aby dać choć namiastkę zemsty na złym państwie i przekazania pieniędzy na wyższy cel i chyba nie ma wątpliwości po co jest to zrobione. Tylko jednej rzeczy nie rozumiem po co zastanawiać się nad 1% podatku? To jest istotny element polityki? Podpowiem zamiast tematu o emeryturach czy reformie służby zdrowia pojawia się temat o 1% podatku, który może poczekać w długiej kolejce.
pawell
2014-03-11 16:04:33
"Zemsta" jest ślepa...a taka możliwość wprowadza namiastkę, jak ktoś słusznie zauważył, dobrego samopoczucia, bez głębnej analizy przyczyn "mechanizmu żebractwa"(brak kasy w Państwie)...zastanawiająca "możliwość" i czemu służy...odwraca uwagę od problemów?
Najlepiej aby obywatel myślał "wprost" nie powiem ,że prostacko...a "świstaki" obmyślają jak zawijać "te sreberka"...
Najlepiej aby obywatel myślał "wprost" nie powiem ,że prostacko...a "świstaki" obmyślają jak zawijać "te sreberka"...
pawell
2014-03-11 17:45:22
Przez analogię- "zemsta" jest ślepa jak Temida(sprawiedliwość), tylko zależy od tych którzy piszą jej zasady...narazie piszą tylko dla siebie.
pawell
2014-03-11 17:51:51
sorki na razie(spacja)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź