2174
Wydarzenia
5 tys. złotych kary
blizniak 2012-12-17 21:26:12
Za handel kradzionymi drzewkami. Straże miejskie sprawdzają legalność handlu. Sprawdzają także w jakich warunkach odbywa się sprzedaż karpia. Nie baw się w kata-kup karpia w płatach. B)No ale polska tradycja.
Re: 5 tys. złotych kary
blizniak
2012-12-19 15:01:27
nielegalna ścinka drzewa/ choinki/ radary w i tak pełnych koszach na śmieci no i wiele innych metod dopompowywania budżetu na polecenie z góryB)
namoR
2012-12-19 15:14:21
@blizniak
Kiedys dawno temu, jeden z moich sasiadow opowiadal mojemu drugiemu sasiadowi, ze jego sasiad powiedzial swojemu sasiadowi, ze slyszal dawno temu od swojego sasiada, iz jajladniejsze choinki rosna u mojego sasiada, tylko ze nie w jego lesie, ale u tamtego sasiada, ktory mieszka obok tego lasu....ale jak zapytalem mojego drugiego sasiada o handel karpiami to niestety nikt nic nie slyszal ... ;)
Kiedys dawno temu, jeden z moich sasiadow opowiadal mojemu drugiemu sasiadowi, ze jego sasiad powiedzial swojemu sasiadowi, ze slyszal dawno temu od swojego sasiada, iz jajladniejsze choinki rosna u mojego sasiada, tylko ze nie w jego lesie, ale u tamtego sasiada, ktory mieszka obok tego lasu....ale jak zapytalem mojego drugiego sasiada o handel karpiami to niestety nikt nic nie slyszal ... ;)
blizniak
2012-12-19 19:53:01
@namoR dawno temu to śledzia kawałek z beczki całkiem zresztą podobno niezłe były
namoR
2012-12-19 20:09:44
@blizniak ...i podobno nie bylo 5 tys. złotych kary za takiego niezlego sledzia...
crusader
2012-12-19 20:56:13
pozdrawiam
blizniak
2012-12-20 11:53:58
Nie wiem jaki przelicznik można zastosować ale ten śledż to drogo wynosił. Wracając z targu trudno było nie zahaczyć o karczmę. Tam był śledż i gorzałka. Powrót do domu był niekiedy z pustą kieszenią. Tak było. A jak jest.
blizniak
2012-12-20 19:06:14
@crusader także ukłony B)
namoR
2012-12-21 01:21:49
@blizniak
...tak było, a jak jest, tak i bedzie, jak i bylo...:)
@crusader
Rowniez pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego :)
...tak było, a jak jest, tak i bedzie, jak i bylo...:)
@crusader
Rowniez pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego :)
B25
2012-12-21 09:21:29
Słuchaj blizniak sledzie dalej są drogie-a nasze władze drogę do domu nam skróciły,bo nie musimy odwiedzać karczmy,a kieszeń i tak mamy pustą
blizniak
2012-12-21 18:00:00
nie wdając się w jakieś wstępy chcę powiedzieć, że miałem przyjemność spożywać alkohol latem temu jak miałem lat mniej niż 20 w towarzystwie trzech starszych od mnie o jakieś 25-30 lat zacnych, godnych,dostojnych wspaniałych górali w barze pod Cyckiem na Gruszowcu. Wspaniałe niezapomniane grudniowe godziny wieczorne. To był ceremoniał. Siedzieliśmy w czterech czując wzajemny szacunek do siebie. Padały wyważone słowa kwitowane z szacunkiem dla mówiącego. Przestrzegaliśmy reguł picia alkoholu których nauczyli moich towarzyszy ich dziadkowie i ojcowie. Piliśmy kuflowe piwo a z kuchni dochodził zapach żurku z kiełbasą i smażonej kiszki. Przy sąsiednich stolikach siedzieli podobni nam, którzy co jakiś czas zamieniali z nami kilka słów. W powietrzu unosiły się kłęby dymu, gwar no i taki spokój, taka atmosfera jedności. Tak kiedyś było. Próbuje odnaleść takie bary, takie karczmy. Zniknęły. Są paby i ich toksyczna atmosfera. To napięcie, to trzepanie nogami i te oczy rozbiegane. Nie umieją pić. Są agresywni. Nie daża się szacunkiem. Co to spowodowało? Pieron wie tak naprawdę. No bo nie tv, nie kurczaki z mączki rybnej,nie wszelkiego rodzaju postęp.
namoR
2012-12-21 18:35:21
@blizniak
Tak było. A jak jest i dlaczego tak a nie inaczej bylo i czemu tak teraz jest, piernik wie tak naprawde...
Tak było. A jak jest i dlaczego tak a nie inaczej bylo i czemu tak teraz jest, piernik wie tak naprawde...
namoR
2012-12-21 19:27:49
@blizniak
Tak bylo. A ile bylo tych matek, zon i dzieci czekajacych cierpliwie w swoich domach na tych zacnych, godnych, dostojnych i wspanialych gosci tego baru az wroca pozna noca z pelnym zaladkiem, przeczyszczonymi nerkami, pachnacym odzieniem i pusta kieszenia, to tez tak naprawde piernik wie ile...
Tak bylo. A ile bylo tych matek, zon i dzieci czekajacych cierpliwie w swoich domach na tych zacnych, godnych, dostojnych i wspanialych gosci tego baru az wroca pozna noca z pelnym zaladkiem, przeczyszczonymi nerkami, pachnacym odzieniem i pusta kieszenia, to tez tak naprawde piernik wie ile...
namoR
2012-12-21 19:45:32
@blizniak
Tak bylo. Nikt nie handlowal kradzionymi drzewkami, nie bylo 5 tys. złotych kary i straz miejska nie sprawdzala w jakich warunkach odbywa sie sprzedaz karpia, nie bylo rowniez korkow na drogach, ale tak naprawde jak bylo to tylko piernik wie, nie znam go, wiec nie moge zapytac jak to wtedy naprawde bylo i dlaczego tak teraz jest...B)
Tak bylo. Nikt nie handlowal kradzionymi drzewkami, nie bylo 5 tys. złotych kary i straz miejska nie sprawdzala w jakich warunkach odbywa sie sprzedaz karpia, nie bylo rowniez korkow na drogach, ale tak naprawde jak bylo to tylko piernik wie, nie znam go, wiec nie moge zapytac jak to wtedy naprawde bylo i dlaczego tak teraz jest...B)
konto usunięte
2012-12-21 19:59:15
@namoR
rozbawiłeś mnie :D
rozbawiłeś mnie :D
blizniak
2012-12-21 20:26:01
tak teraz jest; uczciwiej, czyściej, sprawiedliwiej, mniej się chla, mniej się kradnie, nie ma łapówek, nie chowa się dziadka dla renty, nie ma rozwodów i panuje miłość. Tak masz rację przecież to była komuna. A ten wpis powyżej o rozbawieniu powyżej proszę rozwinąć.Zobaczymy jak jest no powiedzmy z"pisaniem wypracowań" po przeczytaniu jakiejś lektury. Ja jak gówno wiem na jakiś temat to nie otwieram gęby.:DB)
namoR
2012-12-21 20:50:41
@blizniak
...tak było jak jest, tak i bedzie, jak i bylo...ale tak naprawde to tylko piernik wie jak jest, jak bylo i jak bedzie, obiecuje Ci juz wiecej nie otworze geby dopoki go nie poznam i zapytam jak to naprawde bylo...ach ten piernik jasny, gdzie on sie kurka ukrywa...:)
Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i Szczesliwego Nowego Roku!
...tak było jak jest, tak i bedzie, jak i bylo...ale tak naprawde to tylko piernik wie jak jest, jak bylo i jak bedzie, obiecuje Ci juz wiecej nie otworze geby dopoki go nie poznam i zapytam jak to naprawde bylo...ach ten piernik jasny, gdzie on sie kurka ukrywa...:)
blizniak
2012-12-21 21:14:03
@namoR Wesołych Świąt/ chociaż to nie moje/ Pamietaj Pieron to nie piernik a jakbyś napisał gdzie on się k***a podział to by było no mówiąc w atmosferze przedświątecznej walnięcie pięścią w stół/ po świętach można napisać p********** pięścią. PozdrawiamB)
konto usunięte
2012-12-21 21:27:35
Rozbawiły mnie wywody na temat piernika, tylko tyle. Ponieważ jak sugeruje @blizniak "g... wiem", nie zamierzam pisać tu żadnych "wypracowań".
Życzę Wesołych Świąt i milszego podejścia do drugiego człowieka :)
Życzę Wesołych Świąt i milszego podejścia do drugiego człowieka :)
namoR
2012-12-22 05:00:25
@blizniak
Takich slow nie wolno lub nie powinno sie uzywac w atmosferze przedswiatecznej, swiatecznej i poswiatecznej, czyli przez caly rok. Uderzac piescia w stol tez nie jest dobrze, moze sie stol zlamac i cos sie moze otworzyc lub mozna dlon okaleczyc i wiesz, moze pozniej bolec. Zycze Ci jeszcze raz milych, spokojnych i wesolych Swiat. Pozdrawiam :)
A tu jest przepis na tego dobrego piernika:
http://limanowa.in/pogodzinach;ciasto-piernikowe-z-bakaliami,12099.html
Takich slow nie wolno lub nie powinno sie uzywac w atmosferze przedswiatecznej, swiatecznej i poswiatecznej, czyli przez caly rok. Uderzac piescia w stol tez nie jest dobrze, moze sie stol zlamac i cos sie moze otworzyc lub mozna dlon okaleczyc i wiesz, moze pozniej bolec. Zycze Ci jeszcze raz milych, spokojnych i wesolych Swiat. Pozdrawiam :)
A tu jest przepis na tego dobrego piernika:
http://limanowa.in/pogodzinach;ciasto-piernikowe-z-bakaliami,12099.html
namoR
2012-12-22 05:06:50
@sunny
Ciesze sie ze Cie rozbawilem, o to wlasnie chodzi, aby na kazdej twarzy byl usmiech przed, w czasie i po swietach czyli przez caly rok :D
Ciesze sie ze Cie rozbawilem, o to wlasnie chodzi, aby na kazdej twarzy byl usmiech przed, w czasie i po swietach czyli przez caly rok :D
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź