Absurdy nowej kierowniczki cmentarza w Limanowej
atosek
2010-05-16 17:36:14
Wczoraj byłem na cmentarzu miejskim w Limanowej , chciałem zasadzić kwiatka obok rodzinnego grobowca .Spotkała mnie niemiła niespodzianka. Zwrócono mi uwagę , że burmistrz zatrudnił nowa panią kierownik cmentarza która to nie wiem czy na polecenie burmistrza czy nie zakazuje : sadzenia drzewek , wstawiania ławek koło własnego grobu , zamiatania itd. . Od teraz usłyszałem , że na wszystko trzeba mieć pozwolenie pisemne !!! pani kierownik. .Powiedziano mi też, iż są przymiarki do zakazu przynoszenia na cmentarz kwiatów żywych ..LUDZIE KTO NAMI RZADZI..? .Rozumie , że zbliżają się wybory i trzeba stanowiska kierownicze obsadzić „zaufanymi”, bo szanse na wygraną są marne , ale to już chyba lekka przesada. Słyszeliście o tym…? Co o tym myślicie..?
Re: Absurdy nowej kierowniczki cmentarza w Limanowej
kot
2010-05-16 18:27:56
Tak to będzie prawda.W ubiegłym tygodniu osypywałem nowo wybudowany grobowiec na cmentarzu komunalnym,śieżo przywiezioną ziemią.,żeby posadzić przy nim tuję szmaragdową.Podszedł wtedy do mnie grobarz i powiedział,żebym nie sadził żadnej tui,bo będzie musiał wyrwać.Nie jst to jego wymysł,tylko urzędującej od pół roku kierowniczki cmentarza.Poprzednia poszła na emeryturę.Kierowniczka cmentarza zabroniła też stawiać ławki właścielom grobowców przy swoim grobie na wykupionej działce..Miejsce pod grobowiec wykupiłem 12lat temu za 1800 zł.Dlaczego nowa kierowniczka cmentarza ma zabraniaC mi i innym,którzy wykupili działki pod grobowce stawianie ławek,czy sadzenie krzewów ozdobnych przy swoich grobowcach.Każdy na starsze lata ma mniej siły i po to stawia ławkę przy grobowcu aby mógł na niej posiedzieć.Natomiast nie słyszałem,że jest to zarządzenie burmistrza.
andzia287
2010-05-16 22:33:10
jezeli to prawda to z tą panią szybko trzeba coś zrobić,przeciez tam przychodza ludzie do sowich bliskich i to jest straszne, żeby nie móc posadzić nawet kwiatka na grobie bliskiego, ta kobieta chyba nie ma serca ani za grosz uczucia, cmentarz nie jest jej prywatnością, tam leżą ludzie i trzeba pozwolić ich bliskim czcić ich pamięć,a ta pani swoimi decyzjami nawet tego im zabrania!
zygmunt200
2010-05-19 11:41:13
Dlatego moi najbliżsi widza,bo od dawna im o tym muwie,organy oddac potrzebujacy,reszte skremowac,i jak beda chcieli to niech sobie postawia na półce,a jak nie mała tabliczke na cmentarzu (jak w USA),anie jakies krobowce które kosztuja nieraz 10000 zł.Po co ich na koszty na ciagac mi i tak to nic nie pomoze,bardziej bym chciał modlitwy,i pamieci.