4296
Porady
Apel do SANEPIDU, TESCO, BIEDRONKI, ITD.
szejk 2013-08-06 19:59:24
Jak w temacie. Szanowni Państwo, zróbcie coć z kwestią zakupu pieczywa w sposób samoobsługowy. Miałem już napisać kiedyś o moich obserwacjach, ale jakoś wypadło mi to z głowy. Dzisiejsza sytuacja skłoniła mnie jednak do napisania tego postu. Otóż nagminnie zauważam, że pieczywo typu kajzerki, bułki, itp. oferowane w sklepach samoobsługowych jest notorycznie "obmacywane" przez kupujących. Na nic to, że wiszą rękawiczki jednorazowe, na nic woreczki. Dzisiaj będąc w Tesco chciałem kupić kajzerkę, jednak obok mnie, fest gruby, niesamowicie spocony Pan o bardzo ciemnej karnacji, niesamowicie uwalonymi łapami wymacał jak leci czy bułki są miękkie. Doszedł do wniosku, że chyba niezbyt świeże bo poszedł dalej robić zakupy. A po zakupach dalej zbierać złom. Z resztą nie pierwszy raz widziałem takie ekscesy. Dzisiaj jednak coś we mnie pękło!
Tak więc Szanowni Państwo bardzo proszę coś z tym zrobić. Bo nie chodzi tutaj o karnację itd. Macają z ciemną karnacją, z jasną karnacją itd. by wymieniać.
Będę drążył temat aż coś się zmieni. Nie życzę sobie spożywać pieczywa testowanego organoleptycznie przez osobę, która np. nie umie wymyć rąk po skorzystaniu z pisuaru.
Tak więc Szanowni Państwo bardzo proszę coś z tym zrobić. Bo nie chodzi tutaj o karnację itd. Macają z ciemną karnacją, z jasną karnacją itd. by wymieniać.
Będę drążył temat aż coś się zmieni. Nie życzę sobie spożywać pieczywa testowanego organoleptycznie przez osobę, która np. nie umie wymyć rąk po skorzystaniu z pisuaru.
Re: Apel do SANEPIDU, TESCO, BIEDRONKI, ITD.
konto usunięte
2013-08-06 20:04:46
Idź do prywatnej piekarni, gdzie pieczywo dotyka jedynie sprzedawca a klient po zapłaceniu.
szejk
2013-08-06 20:10:07
Jasne, pewnie, że mogę. Ale wydaje się, że pewne standardy powinny obowiązywać. https://img.limanowa.in/img/emotikony/error.png">
konto usunięte
2013-08-06 20:17:30
Ja w Auchanie czekam jak wsypią nowe i wtedy wybieram.
Trzeba uważać bo są gorące i reklamówka może się rozpłynąć.
Trzeba uważać bo są gorące i reklamówka może się rozpłynąć.
bearchen
2013-08-06 21:01:54
Ja w Biedronce mialam taka sama sytuacje, przeciez sa rekawiczki wiec prosze zakladac na lapy jak nalezy a nie ze kazdy maca brudnymi rekami, grzebia po calym pojemniku, a bulka od bulki niczym sie nie rozni. Ochota mnie odeszla i odstapilam od zakupu, ale inni brali i im to widocznie nie przeszkadzalo.
I oczywiscie nie musze tam kupowac jak ktos zaznaczyl, ale jakas kultura chyba powinna obowiazywac, bo inni pojda i kupia.
I oczywiscie nie musze tam kupowac jak ktos zaznaczyl, ale jakas kultura chyba powinna obowiazywac, bo inni pojda i kupia.
konto usunięte
2013-08-07 21:45:59
O ile pomysł jak najbardziej słuszny to adresat już niewłaściwy. Sanepid jeszcze może (bo to w końcu oni kontrolują) ale Biedronkę czy TESCO to raczej zwisa czy te bułki trafiły do Twojego koszyka jako "dziewice" czy zostały przemacane przez stu meneli z brudnymi rękami. Dla nich liczą się jedynie pieniążki w kasie a skoro cały kosz bułek zszedł to znaczy, że ludziom smakują.
Też mam nadzieję, że coś z tym zrobią ale nie oczekujmy zbyt wiele.
Też mam nadzieję, że coś z tym zrobią ale nie oczekujmy zbyt wiele.
konto usunięte
2013-08-07 21:52:43
W Tesco bułki pakowane po 10 szt. w woreczkach, są znacznie tańsze od tych sprzedawanych na sztuki. Więc można wziąć dyszkę w woreczku niemacaną przez innych.
bearchen
2013-08-07 22:00:32
@Wislak usmialam sie :D:D
konto usunięte
2013-08-07 23:17:09
hehe ale to prawda :D
Niby po ile są bułki pakowane 10 szt.? Kiedyś była promocja na bułki że 10 kosztuje 2 zł (normalnie jedna kosztuje 0,28 zł) ale wtedy też klienci sami sobie nakładali.
Niby po ile są bułki pakowane 10 szt.? Kiedyś była promocja na bułki że 10 kosztuje 2 zł (normalnie jedna kosztuje 0,28 zł) ale wtedy też klienci sami sobie nakładali.
konto usunięte
2013-08-08 07:49:31
W Tesco są pakowane do woreczków foliowych, zaklejane i oklejane przez pracowników po 10 szt. za 2 zł.
kinia434
2013-08-13 12:10:40
w jednym ze sklepow w rabce jes taki pojemnik do ktorego lap sie nie da wlozyc.. :P dziala na zasadzie przycisku na sprezynie i buleczka pac do woreczka..:D
konto usunięte
2013-08-14 01:05:19
Bardzo fajny sklep :) Gdy następnym razem będę w Rabce to muszę go odwiedzić. Choćby ze względu na to urządzenie :P
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź