2174
Wydarzenia
Bez emocji po w(y)rzuceniu kartki do głosowania
pawell 2014-11-18 15:54:32
Po raz kolejny Naród pozostał w domu, a "władza" sama na siebie głosowała. Gratulacje z metody democracies.
Re: Bez emocji po w(y)rzuceniu kartki do głosowania
pawell
2014-11-19 15:19:10
...na 851 wydanych kart do głosowania 127 było nieważnych...co WAM TO MÓWI...?:-(
stasia
2014-11-19 23:19:34
W Laskowej duża mobilizacja spowodowała że Stanisława N. dość dotkliwie przegrała. Przy prawie 70% frekwencji. Głosy urzędników, nauczycieli i ich rodzin pozwoliły tylko na wejście do drugiej tury!
W związku z widmem przegranej zauważyłem wzmożony ruch publikowani artykułów na limanowa in. jeden w szczególności mnie zainteresował.
http://limanowa.in/urzedy/uml;informacja-o-wysokosci-wynagrodzenia-wojta-gminy-laskowa,2138.html
Według oświadczenia majątkowego pani Stanisława N. W 2013 roku zarobiła z tytułu pracy 173 146zł + inne formy zarobku 21 276zł
173 146/ 12= 14 429 zł miesięcznie brutto. PO odliczeniu Ubezpieczenie zdrowotne - 7,8% Ubezpieczenie chorobowe - 2,5% Ubezpieczenie rentowe - 1,5% Ubezpieczenie emerytalne - 9,8% Zaliczka na PIT - 8,3%
Daje nam kwotę netto miesięcznie 10119.43+ parę groszy z innej forma zarobku.
http://bip.malopolska.pl/uglaskowa/Article/get/id,547902.html
W związku z widmem przegranej zauważyłem wzmożony ruch publikowani artykułów na limanowa in. jeden w szczególności mnie zainteresował.
http://limanowa.in/urzedy/uml;informacja-o-wysokosci-wynagrodzenia-wojta-gminy-laskowa,2138.html
Według oświadczenia majątkowego pani Stanisława N. W 2013 roku zarobiła z tytułu pracy 173 146zł + inne formy zarobku 21 276zł
173 146/ 12= 14 429 zł miesięcznie brutto. PO odliczeniu Ubezpieczenie zdrowotne - 7,8% Ubezpieczenie chorobowe - 2,5% Ubezpieczenie rentowe - 1,5% Ubezpieczenie emerytalne - 9,8% Zaliczka na PIT - 8,3%
Daje nam kwotę netto miesięcznie 10119.43+ parę groszy z innej forma zarobku.
http://bip.malopolska.pl/uglaskowa/Article/get/id,547902.html
konto usunięte
2014-11-20 07:56:48
Ja twierdzę że tym razem wybory "położyli" informatycy. Niby najlepiej wykształcona grupa zawodowa, jednak okazało się że najlepiej wychodzi branie kasy. Dlaczego banki (wszystkie) każdemu dadzą haslo dostępu i nie ma problemu ani z ilością danych ani z hakerami?
pawell
2014-11-20 13:47:35
nformatycy nie zawinili...taki sys. nie rodzi się na kamieniu, a i wdrożenie powinno przebiegać w spokojnej atmosferze i bez zbytnich nacisków czasowych ( wtedy najłatwiej o błędy)
W tym wszystkim nie chodzi o PODLICZENIE GŁOSÓW...(dodawanie), lecz o metodę sprawowania władzy, gdzie wyborcy widzą sens i logikę powierzenia (na ślepo) komuś swojej odpowiedzialności nie mając "przekonania" co politycy z tym "zaufaniem" zrobią...czy nie będzie to tak, ze znowu wykorzystają "dziecinną naiwność" do realizowania własnych karier zawodowych i swoich znajomych, bez perspektyw rozwojowych znacznej części społeczeństwa pozostającego bez pracy lub wchodzącego dopiero co w dorosłe życie...liczy się efektywność, gospodarowania złotówką a tej metody liczenia nikt nie chce pokazać...bo po co zapalać światło w " ciemnej jaskini"?...przecież zmiany krajobrazowe takie kolorowe...
W tym wszystkim nie chodzi o PODLICZENIE GŁOSÓW...(dodawanie), lecz o metodę sprawowania władzy, gdzie wyborcy widzą sens i logikę powierzenia (na ślepo) komuś swojej odpowiedzialności nie mając "przekonania" co politycy z tym "zaufaniem" zrobią...czy nie będzie to tak, ze znowu wykorzystają "dziecinną naiwność" do realizowania własnych karier zawodowych i swoich znajomych, bez perspektyw rozwojowych znacznej części społeczeństwa pozostającego bez pracy lub wchodzącego dopiero co w dorosłe życie...liczy się efektywność, gospodarowania złotówką a tej metody liczenia nikt nie chce pokazać...bo po co zapalać światło w " ciemnej jaskini"?...przecież zmiany krajobrazowe takie kolorowe...
konto usunięte
2014-11-20 16:08:16
@pawell moja przygoda z programowaniem komputerów skończyła się na BASICu. Dlatego sądzę że algorytm do systemu można napisać na kolanie jeśli nie na kamieniu. Sposoby zabezpieczeń są powszechnie znane (np. z banków) więc dowiedz się kiedy był rozpisany przetarg na system. Uważam że liczenie głosów dzisiaj powinno być na bieżąco na ekranie telewizora (wiesz jakie emocje by były ponieważ pierwsze wyniki byłyby z najmniejszych komisji), ze 2 dni powinno być sprawdzanie czy ktoś nie wprowadził fałszywych danych i TYLE.
pawell
2014-11-20 16:31:02
Hm...ja nadal uważam, że w czym innym jest problem...nie w słupkach...chodzi o sys. "zabezpieczeń" i kto sprawuje nad tym kontrolę...oczywiście techniczne sprawy też ważne...ale najważniejsze aby to była DEMO, a nie TECHNO...
konto usunięte
2014-11-20 17:25:48
STOP MANIPULACJOM WYBORCZYM!!Właśnie rusza nasz PROTEST pod PKW!! Tutaj transmisja NA ŻYWO
http://new.livestream.com/premiummediapl/events/3600732?logged_in=1416499849
http://new.livestream.com/premiummediapl/events/3600732?logged_in=1416499849
konto usunięte
2014-11-20 18:23:07
Dzięki za linka
pawell
2014-11-20 20:55:38
Skoro do wyborów chodzą "pijane dzieci we mgle", to ktoś musi nad tym czuwać , aby sobie krzywdy nie zrobiły...;)
konto usunięte
2014-11-22 08:22:38
nasza władza PO zmianie lidera jest teraz jak turbodymomen
zwieszając wybory zawstydziła samą demokrację
zwieszając wybory zawstydziła samą demokrację
pawell
2014-11-22 13:53:44
Nie wiem, czy bardziej " niebezpieczni" są ci, co uważają, że demokracja polega na oddaniu swego głosu (wrzuceniu kartki), czy to wyraz ich woli czy coś innego?!
konto usunięte
2014-11-22 15:15:11
Większość ludzi jest ufnie nastawiona do innych i w tym przypadku uważają że oddanie głosu jest wystarczające we współrządzeniu Polską. Naszą rolą jest pokazywanie jak wybrańcy pożytkują poparcie i to jest teraz temat, zwłaszcza w Limanowej, Krakowie...
pawell
2014-11-22 18:17:09
Nie można mylić ufności (pewność sprawiedliwości) z dziecięcym zaufaniem, bo może się to skończyć wykorzystaniem ( w tym również "wydymaniem" ) a to już tragedia wołająca...no właśnie do kogo...
konto usunięte
2014-11-22 19:25:27
Oddanie na kogoś głosu z nadzieją że zrobi to co zapowiada moim zdaniem dalekie jest od "dziecięcej ufności". Pewnie że spora część "wybrańców" świadomie kłamie aby tylko uzyskać poparcie. W małych środowiskach to dość szybko wychodzi. Małe zainteresowanie polityką (sprawami publicznymi) powoduje że ten manewr czasem się udaje.
pawell
2014-11-23 14:30:01
Niektórzy NADZIEJĘ utożsamiaja z apetytem (kiełbasa wyborcza) połaczona z przekonaniem, że się ja zaspokoi...a sprawiedliwość nadal nie ma wymiaru społecznego tylko indywidualny ( poprzez pryzmat własnego dobra poświęca się dobro innych)...taka regionalna( prowincjonala) sprawiedliwość "małych" ojczyzn.
Pozdrawiam trzeźwo.
Pozdrawiam trzeźwo.
konto usunięte
2014-11-23 16:47:43
Z ostatnim Twoim wpisem muszę się zgodzić. Pozdrawiam Cię pomimo że nie mogę trzeźwo (może jutro).
pawell
2014-11-24 15:34:33
nie musisz się zgadzać ani na trzeźwo ani po pijaku...przytakiwania nie uznaję za wypowiedź ad rem ...no chyba ,że lubisz trollowanie...to życzę zdrowia.
konto usunięte
2014-11-24 17:41:19
Nie należę do ludzi którzy za wszelką cenę są na nie. Cieszę się że po krótkiej dyskusji doszliśmy do podobnych wniosków. Może się "spotkamy" pod innym artykułem. Lubię tutaj bywać.
pawell
2014-11-24 19:44:08
Ha ha dobre...bywam też gdzie indziej...nie uciekam pod inny nick.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź