2198
Wydarzenia
Biada nam biada czyli:Redukcja obsad karetek? Trwa analiza.
czarnywdowiec 2013-04-06 15:03:04
Jakoś szybko uciekł nam z oczu do zakładki "więcej tematów", temat redukcji personelu (do dwóch osób!) w karetkach limanowskiego pogotowia ratunkowego.
Proponuję tutaj przenieść debatę przeciwko ewentualnej decyzji o obniżeniu poziomu bezpieczeństwa mieszkańców naszego powiatu w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia.
Proponuję tutaj przenieść debatę przeciwko ewentualnej decyzji o obniżeniu poziomu bezpieczeństwa mieszkańców naszego powiatu w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia.
Re: Biada nam biada czyli:Redukcja obsad karetek? Trwa analiza.
pawell
2013-04-06 15:10:08
...uwierz mi, "bezpieczenstwo" bytu opiera się nie tylko na dwóch osobach z pogotowia ratunkowego...to tylko tak "szerzej"
Pozdrawiam redakcje.
Pozdrawiam redakcje.
czarnywdowiec
2013-04-06 15:13:51
Nie może dojść do sytuacji,w której lekarz reanimuje umierającego pacjenta a kierowca nie wie co robić bo powinien w tym czasie pomagać przy reanimowaniu i równocześnie jechać jak najszybciej do szpitala.Taki przypadek miał niestety miejsce i zakończył się śmiercią pacjenta.Pisze o tym Yaro w komentarzu numer 57 w aktualnościach Limanowa.in.
To się w głowie nie mieści!
Oto link do tego artykułu:
http://limanowa.in/wydarzenia;redukcja-obsad-karetek-trwa-analiza,13316.html
To się w głowie nie mieści!
Oto link do tego artykułu:
http://limanowa.in/wydarzenia;redukcja-obsad-karetek-trwa-analiza,13316.html
bearchen
2013-04-06 15:14:22
Przeciez i tak zrobia jak beda chciec, wiec nad czym tutaj wiecej dyskutowac. Podobnie bylo w przypadku dyspozytorni. Wielka debata, komentarzy, apelow i co ?? Nico!
czarnywdowiec
2013-04-06 15:39:57
pawell>>Wspomniałem o BEZPIECZEŃSTWIE W SYTUACJI BEZPOŚREDNIEGO ZAGROŻENIA ŻYCIA.Został więc dosyć jasno i precyzyjnie określony przeze mnie punkt w obszarze szerzej rozumianego bezpieczeństwa jako pojęcia uwzględniającego szereg innych,równie ważnych lecz nie związanych z poruszonym tematem zagadnień.
"Bezpieczeństwo" bytu,o którym Piszesz i sposób w jaki skonstruowałeś swój komentarz pozwala odnieść wrażenie,że próbujesz mi grozić.Od budynku prokuratury do siedziby redakcj Limanowa.in jest niedaleko i Dlatego na przyszłość radzę się dobrze zastanowić nad tym co upubliczniasz.
"Bezpieczeństwo" bytu,o którym Piszesz i sposób w jaki skonstruowałeś swój komentarz pozwala odnieść wrażenie,że próbujesz mi grozić.Od budynku prokuratury do siedziby redakcj Limanowa.in jest niedaleko i Dlatego na przyszłość radzę się dobrze zastanowić nad tym co upubliczniasz.
czarnywdowiec
2013-04-06 16:02:16
bearchen>>Pozwól,żeby każdy miał szansę wedle własnego uznania podjąć decyzję o tym czy szafowanie przez innych kwestią jego bezpieczeństwa jest dla niego dobre czy złe.
Dodam tylko jeszcze,że gdyby wszyscy w latach osiemdziesiątych mieli Twój sposób postrzegania problemów i podobnie bierny stosunek do ich rozwiązywania to na obecną chwilę mieli byśmy w Polsce nadal mięso na kartki i puste półki w sklepach.
Dodam tylko jeszcze,że gdyby wszyscy w latach osiemdziesiątych mieli Twój sposób postrzegania problemów i podobnie bierny stosunek do ich rozwiązywania to na obecną chwilę mieli byśmy w Polsce nadal mięso na kartki i puste półki w sklepach.
bearchen
2013-04-06 16:26:36
Zatem @czarnywdowiec zamiast siedziec na komputerze, bierz sprawy w swoje rece.
Od biadolenia tez jeszcze nikomu nie przybylo.
Ja nie mam pomyslu jak przekonac dyrektora, ze zmiany, ktore chce wprowadzic sa zle i dla nikogo niekorzystne. Jezeli Ty masz, to ruszaj do szpitala w poniedzialek.
Jezeli nie masz, to nie wytykaj mi, ze mam bierny stosunek.
Od biadolenia tez jeszcze nikomu nie przybylo.
Ja nie mam pomyslu jak przekonac dyrektora, ze zmiany, ktore chce wprowadzic sa zle i dla nikogo niekorzystne. Jezeli Ty masz, to ruszaj do szpitala w poniedzialek.
Jezeli nie masz, to nie wytykaj mi, ze mam bierny stosunek.
pawell
2013-04-06 17:59:16
...no nie mów mi, że jesteś w "zmowie"...
pawell
2013-04-06 18:15:18
...po co ta kłótnia o "pustą kase"- analiza mocno spózniona...jedynie radykalne "cięcia"...koncernom farmaceutycznym i środowisku NFZ (ŚRODKI DORAZNE)...ale to zadanie nie dla "zmielonych".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
czarnywdowiec
2013-04-07 16:14:39
bearchen>>Hipokrates- "Po pierwsze nie szkodzić."
bearchen-" Przecież i tak zrobia jak beda chciec, wiec nad czym tutaj wiecej dyskutowac."
Uważam,że ta Pani wypowiedż jest szkodliwa.
Kropla drąży skałę Pani bearchen.Więcej wiary i optymizmu.Słowo ma wielką moc sprawczą.
bearchen-" Przecież i tak zrobia jak beda chciec, wiec nad czym tutaj wiecej dyskutowac."
Uważam,że ta Pani wypowiedż jest szkodliwa.
Kropla drąży skałę Pani bearchen.Więcej wiary i optymizmu.Słowo ma wielką moc sprawczą.
pawell
2013-04-07 18:59:08
..."pusta kasa"...mobilizuje do "myślenia"...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź