1994
Tematy archiwalne
BIZNES W LIMANOWEJ
krzysiek22 2011-02-19 15:43:25
WITAM MAM PYTANIE CZY WIE KTOS MOZE JAKI OTWORZYC BIZNES W LIMANOWEJ CZEGO NIEMA,BRAKUJE?
Re: BIZNES W LIMANOWEJ
chrusniaczek 2011-02-19 15:56:30
publicznych toalet - do tego czystych. Tego nigdy za wiele!!!
Sara 2011-02-19 16:22:20
Sex Shopu i burdelu , a ja gwarantuje że na burdelu jest kasa
Gedarity 2011-02-19 19:05:50
Sara będziesz Jego pierwszą pracownicą?:) Kręgle i bilard :D
Piotr 2011-02-19 20:00:20
No bez przesady znowu ten sam temat ... nudne sie to robi...
wanderer 2011-02-19 20:30:01
a zauważyliście że o burdelu i sex shopie marzą tylko dziewczyny :P
djdeejay 2011-02-19 23:04:03
Limanowa jest na tyle mała, że każdy bałby się chodzić do burdelu, bo "co ludzie powiedzą" :)
dionelwa 2011-02-20 09:13:50
Niech ktoś postawi jeszcze jedną myjnie bezdotykową bo w tej jednej jest zawsze kolejka. Napewno się utrzyma i sprzyda.
zenek291200 2011-02-20 11:08:10
no dokładnie jeszcze jedna myjnia albo burdel .!
morf 2011-02-20 12:12:36
Monika B zniknęła z terenu Limanowej to można po niej przejąć interes :)
Ktosik 2011-02-20 12:56:51
Proponuje Tobie biznes robić w tej dziedzinie na czym się znasz,wychodzi Tobie najlepiej,niekoniecznie sprawia przyjemność.Wprawdzie różnie ludzie dochodzili do fortuny co niektórzy zaczynali od pucybuta.Może od tego należy zacząć?
konto usunięte 2011-02-21 09:46:48
myjnia - fajna sprawa ,ale kto mi pozyczy 500 tysiecy ?
djdeejay 2015-03-21 11:37:58
Był już temat MC Donalda albo KFC w tamtym roku, ktoś się zastanawiał na tym, ale zdania były bardzo podzielone. Ja osobiście od czasu do czasu bym korzystał. Mówiono o myjniach, jak widać powstały i przydały się, mówi się o KFC, może powstanie i utrzyma się, jedyne o czym się mówiło i nie powsatało to sekshop i burdel :D Podejrzane... :D
Aerwin 2015-05-14 09:44:02
Ja mogę odsprzedać jeden pewny pomysł na biznes, wraz z biznesplanem i wyliczeniami :) Sam nie otwieram bo mam już pracę która sprawia mi dużo satysfakcji, a na kolejny biznes brakłoby mi czasu
McDonald i KFC jest mało opłacalny w Limanowej. Gdyby Limanowa była miejscem przelotowym to jeszcze spoko, ale do Nowego Sącza większość ludzi jeździ przez Bochnie albo od strony Nowego Targu. Tutaj jest za mało ludzi.
W przypadku chęci otworzenia McDonalds trzeba mieć własną działkę i wyłożyć kasę na postawienie budynku i wystroju sali. McDonalds samemu wyposaża kuchnie. Do tego dochodzi chyba 5 albo 10% utargu z racji opłaty franczyzowej.
Limanowa jest za mała na to. Po 20 w mieście nic się już nie dzieje i utarg byłby bardzo mały. McD się nie zgodzi na współpracę. Łączy koszt otwarcia takiej restauracji to prawie milion złotych... (rozmawiałem kiedyś z właścicielem kilku ;) )
Z KFC nie mam pojęcia, ale prawdopodobnie wygląda to podobnie jak w przypadku McD
Generalnie w ogóle, jeśli ktoś ma małe doświadczeni w prowadzeniu restauracji i nie ma pewnego planu biznesowego to wejście w franczyzę może być bardzo trudne. Najprościej, jeżeli ktoś ma już własną knajpkę i chce wejść pod logo innej. Wtedy są większe szanse.
McDonald i KFC jest mało opłacalny w Limanowej. Gdyby Limanowa była miejscem przelotowym to jeszcze spoko, ale do Nowego Sącza większość ludzi jeździ przez Bochnie albo od strony Nowego Targu. Tutaj jest za mało ludzi.
W przypadku chęci otworzenia McDonalds trzeba mieć własną działkę i wyłożyć kasę na postawienie budynku i wystroju sali. McDonalds samemu wyposaża kuchnie. Do tego dochodzi chyba 5 albo 10% utargu z racji opłaty franczyzowej.
Limanowa jest za mała na to. Po 20 w mieście nic się już nie dzieje i utarg byłby bardzo mały. McD się nie zgodzi na współpracę. Łączy koszt otwarcia takiej restauracji to prawie milion złotych... (rozmawiałem kiedyś z właścicielem kilku ;) )
Z KFC nie mam pojęcia, ale prawdopodobnie wygląda to podobnie jak w przypadku McD
Generalnie w ogóle, jeśli ktoś ma małe doświadczeni w prowadzeniu restauracji i nie ma pewnego planu biznesowego to wejście w franczyzę może być bardzo trudne. Najprościej, jeżeli ktoś ma już własną knajpkę i chce wejść pod logo innej. Wtedy są większe szanse.
blackcatpizza 2015-05-31 11:34:35
40000-50000 mieszkańców to minimum dla KFC...w takich wioskach jak Limanowa dla spółki AmRest Holdings nie ma pieniędzy więc nie są zainteresowani współpracą...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź