1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Blokada na koło na parkingu obok "starej biedronki" czy to legalne?

konto usunięte 2014-11-20 18:56:39
Dziś na tym parkingu zatrzymałem swój samochód, jako że nie zamierzałem tam zostawiać auta, a tylko czekałem na kogoś to nie wykupiłem biletu - siedziałem w samochodzie. Po jakimś czasie podszedł do mnie miły pan który obsługuje ten parking i powiedział mi że jeśli nie wykupię biletu lub nie odjadę z tego parkingu to założy mi blokadę na koło tak jak tej pani która stoi samochodem obok mnie (było tam jakieś zamieszanie z tą blokadą własnie chyba wróciła właścicielka i zobaczyła blokadę na kole). Skłoniło mnie to do poszperania w internecie i znalazłem jednoznaczne stwierdzenie:
"Zgodnie z prawem, blokady na koła stosować może wyłącznie straż miejska i policja."
Zatem zastanawiam się czy takie praktyki są zgodne z prawem aby ktoś blokował czy też niszczył moją własność w postaci samochodu czy jego koła, co o tym myślicie?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Blokada na koło na parkingu obok "starej biedronki" czy to legalne?
konto usunięte 2014-11-20 20:09:48
Przy jakiej ulicy?
chlop 2014-11-20 20:35:49
Myślę ,że jak nie masz złotówki to nie stawaj na płatnym miejscu.
krzychu12 2014-11-20 20:50:52
Skoro pisze że parking płatny to z osobą w środku czy bez to raczej parking płatny dla mnie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie a gdyby nawet nie blokada to kwitek z fotką od kontrolerów parkingowych jakby nie było to strata :-)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]