4296
Porady
Brak sygnalu z dekodera dvb-t
pp167 2013-09-08 16:55:06
Mam problem.Nie dawno kupiłem dekoder dvb-t, podłączylem go było wszystko OK wyszukało mi kilkanaście kanałów i nagle gdy oglądałem wyskoczyło mi BRAK SYGNAŁU i od tego momentu nie wyszukuje mi się żaden kanał. Mam pytanie co się mogło stać i czy muszę wymienić całą antene czy tylko samą płytke i gdzie można ją kupić.:)
Liczę na waszą pomoc:)
Liczę na waszą pomoc:)
Re: Brak sygnalu z dekodera dvb-t
Prest
2013-09-08 19:36:55
Sprawdź antenę na innym sprzęcie np.podłącz ją bezpośrednio do telewizora,jeśli działa to coś jest z dekoderem.Z resetuj,przywróć ustawienia fabryczne itd...
Shell
2013-09-08 19:47:13
Sprawdz zasilacz ja tak miałem wymieniłem kable płytke i dalej nic a o zasilaczu nie pomyślałem bo światełko się świeciło a jednak nie działał i po wielkiej wymianie okazało się że tylko zasilacz był do wymiany :)
pp167
2013-09-08 21:23:05
zasilacz odpada,jest nowy:(
konto usunięte
2013-09-08 21:44:31
Jaka antena
Jaki dekoder
Jaki kierunek
Jaki dekoder
Jaki kierunek
Julek
2013-09-09 08:39:01
@pp167 dlaczego jak zasilacz jest nowy wykluczasz jego wadę? To nowe nigdy się nie psuje? Wszystkie elementy tego zestawu mogą być uszkodzone, bo wszystko robili ludzie.
Masz dwa wyjścia
1. wezwij fachowca (np. Limonka)
2. Wymieniaj elementy po kolei, w ostateczności będziesz miał zapasowe, co na pewno zaowocuje w przyszłej awarii np. w święta.
Masz dwa wyjścia
1. wezwij fachowca (np. Limonka)
2. Wymieniaj elementy po kolei, w ostateczności będziesz miał zapasowe, co na pewno zaowocuje w przyszłej awarii np. w święta.
konto usunięte
2013-09-09 09:01:05
Skoro nie działa to oddaj do sklepu z tytułu "niezgodności towaru z umową".
Nigdy nie korzystaj z napraw gwarancyjnych, bo tam często zawarte są zapisy niekorzystne dla klienta.
Nigdy nie korzystaj z napraw gwarancyjnych, bo tam często zawarte są zapisy niekorzystne dla klienta.
pp167
2013-09-09 09:27:32
Dzisiaj sprawdzę po prostu u kogoś innego dekoder i będę miał jasność czy to dekoder czy antena lub zasilacz:)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź