18°   dziś 23°   jutro
Wtorek, 25 sierpnia Luiza, Ludwik, Józef, Patrycja, Bela
Przeglądasz dane archiwalne
2232

Wydarzenia

Burmistrz nie odpuszcza - stołówki w szkołach do prywatyzacji?

tutejszy 2011-12-08 19:52:14
Witam, czy komuś coś wiadomo na temat prywatyzacji stołówek w naszych szkołach? Podobno ten nieciekawy temat znowu wrócił. Jeśli tak, to tylko pogratulować,nasz Pan Burmistrz pokazuje jak mu zależy na mieszkańcach Limanowej........
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Burmistrz nie odpuszcza - stołówki w szkołach do prywatyzacji?
berecik 2011-12-08 20:52:27
Niech nie odpuszcza, ja go popieram.
cogito99 2011-12-08 20:58:29
berecik a co tu do popierania, masz w tym interes czy co? Prywatne stołówki w szkołach oznaczają tak naprawdę koniec stołówek! Bo jak mam dawać dziecku na obiad, który przygotowuje firma pokroju Jackówki to żal pieniędzy i szkoda zdrowia:)
blizniak 2011-12-08 21:14:01
pytanie zasadnicze brzmi: jak to się odbije na najuboższych. Czy to wyliczono. Pozostaną "chemiczne" sklepiki? Oby nie.
colin 2011-12-08 21:54:34
Może Burmistrz otworzy stołówkę w tej nowej galerii...pod PKP która rośnie w oczach.Czy ktoś wie co tam będzie ? Może gabinety B)
Doradca 2011-12-09 00:39:48
Powiedźcie, czy Pan Burmistrz kupił to za wasze pieniądze?.
Kupił dom i buduje gabinety i co nie wolno Mu tego robić?.
A to dlaczego?. Są oświadczenia majątkowe. Czy Pan Burmistrz coś ukrył?. Moim zdaniem nie. Miał pieniądze, kupił i buduje. Ma dla kogo. Podatki z działalności gospodarczej pozostaną w Mieście. Nic tylko się cieszyć. A Wy co na to?. Zwykła zakłamana zazdrość. Gdyby się noga podwinęła byłoby o czym mówić a że sobie radzi to potrzeba umilić życie. I dziwicie się ze Koral się zamknął, że któraś z firm chce się wyprowadzić z Miasta, bo właśnie u nas najlepiej się liczy czyjeś pieniądze i widzi się czyjeś pod lasem a własnego pod nosem trudno dostrzec.
chlop 2011-12-09 01:40:27
Łej polaczki weźcie się za robotę ,zajmijcie się swoimi sprawami ,a nie cudzymi.Bliźniak i reszta jak chcesz wiedzieć jak to się odbije na najuboższych to idź do burmistrza tam się dowiesz lub nie,a nie słuchać plotów.HEJ
Sniper 2011-12-09 10:03:19
Ale o co wojna? Nie myślałem, ze kiedyś poprę berecika, ale chłop tym razem ma rację! W orkanie tak jest już od długiego czasu i nikt a nikt nie narzekał, obiady bardzo smacznne, ciepłe, obsługa w porządku. A dla najbiedniejszych tak samo były obiady za darmo i nikt nie zbiedniał. Więc słowa złego na Jackówkę bym nie chciał usłyszeć bo na prawdę dobrze gotują.
blizniak 2011-12-09 10:03:36
Chłop masz chyba rację a nawet na pewno. Co to znaczy mądrość Ludu. A tak z innej beczki sucho jak pieron. Wnet to bydła nie będzie czym napoić. A i z plonami nie wiadomo jak będzie.
znany 2011-12-09 10:49:06
Prywatyzacja stołówek nic nikomu nie przyniesie, bo usługodawca musi mieć zysk i zapłacić podatki, a więc posiłki muszą zdrożeć, cudów nie ma. Podobnie było w szpitalu, też za tego Pana. Sprywatyzowano tam wszelkie towarzyszące usługi, a potem szybciutko się wycofano, bo było drożej i to znacznie i nikt już do tego nie wraca. Jeżeli ktoś o tym jeszcze myśli, to jest to bardzo zły pomysł. Szanowna Rado uczyńcie coś, ale szybko, bo będzie niedługo połowa kadencji, a jest całkiem do ....!
Sniper 2011-12-09 13:36:31
Znany, a mnie krew zalewa jak słucham takich ludzi jak Ty. Galicja taka wykształcona, ze podstawowych praw ekonomii nie zna. Wszystko by chciała za darmo, zasiłki za nic i mnóstwo innych rzeczy. A później się ciemnota dziwi, ze przychodzi kryzys i gospodarka się wali. Ale nie, zapomniałem, przecież to wszystko wina Tuska.
dzendzey 2011-12-09 15:00:23
Dziękujemy Panie Doradco za informację odnośnie działalności Pana Burmistrza. Pamiętam, jak zwracałeś mi uwagę na moją pisownię - noga się powija, a nie podwija. pozdrawiam Pana...
Doradca 2011-12-09 17:32:56
Słowo "powinąć" nie występuje w języku polskim z wyjątkiem tego jednego zwrotu frazeologicznego.
Ale jeżeli Panu to przeszkadza Panie Andrzeju, to niech będzie powinęła za błąd przepraszam.
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]