2174
Wydarzenia
Chwalcie proboszcza swego bo mozecie miec gorszego...
Wojtek1234 2018-01-28 10:40:25
Witajcie. No coz zaraz poleje sie na mnie masa oburzonych komentarzy no coz trudno ;) w pewnej wiosce od przyjscia nowego proboszcza nie slyszy sie nic nowego w kosciele co niedziele tylko skladka na to na tamto.... Ja rozumiem jakies potrzeby ale zeby co tydzien cos??? Ja oczywiscie nie daje i jestem mysle glosem niektorych ludzi ktorych poprostu nie stac na dawanie co tydzien ksiedzu. Np nie raz na 10 zl ludzie pracuja godzine i wola sobie chleb i cos do tego kupic niz dac ksiedzu. Poprzednik byl o wiele lepszy w tym co robil, ale i tez bylo ludziom zle. No coz jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil....
Re: Chwalcie proboszcza swego bo mozecie miec gorszego...
konto usunięte
2018-01-28 11:32:45
A no widzisz ten proboszcz prowadzi jawne finanse parafii i dowiadujecie się że parafia ma nie tylko dochody ale i wydatki.
DRKidler
2018-01-28 13:02:15
Większość księży zdobywają kasę od ludzi, którzy wierzą że w ten sposób będą mieli życie błogosławione... Ściema!!!... Kiedy w końcu przejrzą ludzie, że księża nie maja prawa wystawiać cennika. Sam Papież tak powiedział.Prawdziwy ksiądz jest po to żeby pomóc duchowo i finansowo, a nie na odwrót!!!!...
konto usunięte
2018-01-28 13:19:51
Z pustego @drkidler to i Salomon nie naleje. Żeby Tobie pomóc to ksiądz od kogo innego musi wziąć no i jeszcze musi od czasu do czasu coś zjeść żeby mógł darmową posługę duchową prowadzić.
teno
2018-01-28 19:39:24
wojtek1234 popieram Cię. Ja jak widzę, że dzieje się cos kolo kościola to daje, ale np był w tym roku po koledzie ks. witwski piotr z Limanowej. wszedl nafucany niczym jak by go ktos zmuszal do chodzenia, spocony, wyubierany jak by na wojne szedł, do modlitwy kurtki nie zdjał, i nawet nie wiem czy był 5 min zarowno u mnie jak i u sasiadów. Kase wziął - nie ukrywam nie napieral sie, ale bral smaiło jak by tyko po to przyszedl i bez zadnego skrepowania itp. Masakra jak go zle z rodzina wspominamy i jak bedzie znowu kiedys szedł to nas mnie ma w domu a i doradze innym. Załuje ze takiego ksiedza przyjmowalismy
Wojtek1234
2018-01-28 21:44:21
teno aaaa o mojej koledzie to nawet nie wspomne. Ja mieszkam na wiosce ale bylo to samo co u Cb. Wpadl szybka modlitwa minuta rozmowy kto z kim i dla czego... Wstal wypatrujac koperty a gdy ja dojrzal to pieronem zabral... Ja bym nie dal ale rodzinka sie uparla bo nie wypada... Czy wizyta duszpasterska tak ma wygladac???? Niech przyjdzie ksiadz w ciagu roku posiedzi pogada po parafianach skoro w okresie koledy nie maja na to czasu...
Klaps
2018-01-29 23:02:51
Wojtek1234, są wsie w których nagle walą się mury plebani, odpadaja rynny, dziurawieja dachy, zarastają kościoły brudem....no, trzeba dawać, trzeba. Tym bardziej ze nowy to trza sie pokazac jaki narodek pobożny :P
Margerita
2018-01-30 14:45:13
W niektórych parafiach gorszych już nie można mieć :P
konto usunięte
2018-01-30 16:21:12
Macie rację, wizyta duszpasterska to jest trochę takie chodzenie po kolędzie. Jesli macie taką potrzebę to może zaproście któregoś ze swoich księży w ciągu roku do domu. Tak na kawę pogadać. Na pewno się zgodzą, będzie czas porozmawiać, "dawać" nie trzeba a podzielicie się swoimi kłopotami i zorientujecie w problemach parafii. Wszyscy będą zadowoleni.
Margerita
2018-01-30 17:23:03
Zeby uslyszec,ze czasu nie maja....
Pysia
2018-02-07 21:50:41
A ja miałam taki przypadek ze ksiadz jak poszlam go prosic o chrzest dla dziecka to nie wział pieniedzy i tak samo po koledzie a to tylko TEN KSIADZ MA TAKI GEST I DLATEGO ZDOBYŁ TYTUŁ 3 RAZY PROBOSZCZA ROKU Z MAŁOPOLSKI
teno
2018-02-16 21:50:41
pewnie to ks. z jurkowa
Poludnie
2018-02-17 19:50:16
Nie tylko w Jurkowie dobry,,,,u nas jest taki który myśli co by tu jeszcze w kościele zrobić,,,ludziom pomoc a sobie absolutnie nic,,w podartych spodniach chodzi,starym samochodem jeździ....Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka ,,,bo większość niedowiarków tak ma,byle tylko człowieka zgnoic.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź