4296
Porady
Chyba pójdę na studia.
blizniak 2014-06-08 12:32:58
Po zakończonym sezonie na Adriatyku jesienią chyba wezmę się za naukę. Tyle dobrych uczelni do wyboru. Może ktoś by mi poradził jaka wybrać?:OB)
Re: Chyba pójdę na studia.
Arwen
2014-06-08 12:42:40
Chcesz mieć tzw. "wycisk" , ale potem prestiż i dobrą pracę to wybierz uznane uczelnie- AGH, UJ ,UW.
blizniak
2014-06-08 13:20:42
Wycisk nie... ale tytuł jakiś to tak. Łatwo żeby było.;)B)
Arwen
2014-06-08 14:52:17
Łatwo to idź do wyższych szkół w N.Sączu, tam płacisz, a Oni udają że Cię uczą, bo wiedź że z wyższym wykształceniem jest cała masa matołów, własnie po szkołach które patrzą na kasę
konto usunięte
2014-06-08 16:25:43
Fajny jest system boloński, masz pierwszy rok dwa razy, rzygać się chce po prostu, a decyduje o tym cytując mojego kolegę "banda idiotów, po bóg jeden wie jakich humanach". W skrócie system boloński to taki groch z kapustą bo nikt nie wie jak ustalić plan żeby ktoś kończąc inżyniera mógł kontynuować naukę na innej uczelni, dlatego niektóre uczelnie powracają do koncepcji trzy letnich studiów inżynierskich.
konto usunięte
2014-06-08 17:55:51
Nieprawda, PWSZ nie pobiera opłat za studia (przynajmniej za dzienne). Natomiast na WSB i WSP zapłacisz, bo to prywatne uczelnie.
A jeśli tak bardzo zależy Ci na prestiżu, to doszły mnie słuchy, że w NS są też filie krakowskich uczelni - AGH i UP ;)
A jeśli tak bardzo zależy Ci na prestiżu, to doszły mnie słuchy, że w NS są też filie krakowskich uczelni - AGH i UP ;)
M44
2014-06-08 18:17:51
chcesz byc bezrobotny idz na studia i daruj sobie jakies PWSZ itp...
blizniak
2014-06-09 11:28:25
Sam nie wiem. Najlepiej to jak najbliżej domu bo wydatki.
konto usunięte
2014-06-09 13:49:06
No to pozostaje Nowy Sącz. Chyba, że w Mszanie coś otworzą :D
konto usunięte
2014-06-09 14:28:07
Panie @blizniak tylko nie zapomnij o korepetycjach u @wioslaka
1234567
2014-06-09 14:48:26
a w Limanowej na Z. Augusta Ci nie odpowiada?/w budynku ZSTiO, zadzwoń na nr 18 3372602, tam Cię poinformują, lub podadzą numer do osoby, która udzieli Ci wszelkich informacji na temat organizowanych tam kierunków studiów.
blizniak
2014-06-09 17:34:49
Panie Ig1 to jest poważna sprawa i proszę sobie nie kpić. Blisko do szkoły to i taniej a jak człowiek chce to wszędzie się nauczy i mogę być mgr. np.B)
1234567
2014-06-09 21:59:32
blizniak, i już masz reklamę studiów w Limanowej.
konto usunięte
2014-06-10 14:08:38
Na Z.A. to chyba jest filia AGH i z tego co słyszałem, to mają tam jeden kierunek. Ale jeśli komuś on odpowiada, to czemu nie ;)
konto usunięte
2014-06-10 14:09:53
@lg1:
U chłopstwa oderwanego od pługa ciężko jest pobierać korepetycje, więc wy i ten wasz mentor odpadacie :D
U chłopstwa oderwanego od pługa ciężko jest pobierać korepetycje, więc wy i ten wasz mentor odpadacie :D
Doradca
2014-06-10 14:41:10
Przeszkadzają Ci chłopi oderwani od pługa ?.
Inteligencja nie oderwana od pługa się odezwała.
@ blizniak Bracie doktorat Ci się marzy
:P
Inteligencja nie oderwana od pługa się odezwała.
@ blizniak Bracie doktorat Ci się marzy
:P
konto usunięte
2014-06-10 15:20:00
Nie, przeszkadza mi wasz mentor i jego nachalne sługusy.
Doradco, gdybyś ukończył coś więcej poza szkołą podstawową, to wiedziałbyś że zapisując się na studia od razu nie zdobywa się tytułu doktora ;)
Doradco, gdybyś ukończył coś więcej poza szkołą podstawową, to wiedziałbyś że zapisując się na studia od razu nie zdobywa się tytułu doktora ;)
konto usunięte
2014-06-10 16:39:20
W Limanowej jest filia AGH i są dwa kierunki:
Górnicto i Geologia oraz Inżynieria Środowiska. Obydwa związane z Wydziałem Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska.
W Nowym Sączu jest też AGH i też dwa kierunki: Geodezja i Kartografia, Inżynieria Środowiska.
A jeśli ktoś chce mieć łatwo i przyjemnie, to pozostaje jakikolwiek kierunek na WSB-NLU w Nowym Sączu lub na Krakowskiej Akademii w Krakowie (czyli KSW), opcjonalnie Jański w Krakowie. Płacisz, zdajesz - masz papier.
Górnicto i Geologia oraz Inżynieria Środowiska. Obydwa związane z Wydziałem Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska.
W Nowym Sączu jest też AGH i też dwa kierunki: Geodezja i Kartografia, Inżynieria Środowiska.
A jeśli ktoś chce mieć łatwo i przyjemnie, to pozostaje jakikolwiek kierunek na WSB-NLU w Nowym Sączu lub na Krakowskiej Akademii w Krakowie (czyli KSW), opcjonalnie Jański w Krakowie. Płacisz, zdajesz - masz papier.
INTELIGENT
2014-06-12 14:49:18
NA Z.AUGUSTA JEST FILIA UNIWERSYTETU PEDAGOGICZNEGO Z KRAKOWA I WSBIP Z OSTROWCA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO I MAJĄ KIERUNKI: ADMINISTRACJA, EKONOMIA, BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE, POLITOLOGIA ORAZ EDUKACJA TECHNICZO-INFORMATYCZNA. SZCZEGÓLOWE INFORMACJE MOŻNA UZYSKAĆ POD NR TEL.18 33 75 474
blizniak
2014-06-14 21:44:50
Będę studiował w Suchej Beskidzkiej.;)B)
konto usunięte
2014-06-15 14:39:52
W Suchej to jest prywatna, więc też zabulisz ;)
Nawet nie wiedziałem, że w Limie i NS są po dwa kierunki z AGH. Cóż, człowiek codziennie dowiaduje się nowych rzeczy ;)
Jeśli chodzi o nasz region to jeszcze w Myślenicach jest filia jakiejś kieleckiej uczelni ale to też niepubliczna szkoła.
Nawet nie wiedziałem, że w Limie i NS są po dwa kierunki z AGH. Cóż, człowiek codziennie dowiaduje się nowych rzeczy ;)
Jeśli chodzi o nasz region to jeszcze w Myślenicach jest filia jakiejś kieleckiej uczelni ale to też niepubliczna szkoła.
asap
2015-02-23 23:33:18
To zależy czy chcesz wyjeżdżać, a jeśli to tak dokąd i jak daleko:) Ja studiuję w Katowicach na WSZOPie, studiuję Zarządzanie Zasobami Ludzkimi: http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/za...2,2,320,54,259 i bardzo mi się tam podoba. Uczę się pracować z ludźmi, motywować ich, kierować ich pracą i koordynować ich działania. Przy tym uczelnia jest nowoczesna, z dobrze wykwalifikowaną kadrą, zapewnia odpowiednie certyfikaty i szkolenia i regularnie weryfikuje swoje działania merytoryczne. Szkoła jest dobrze wyposażona, w fajnym mieście, pełnym chrywnych ludzi - innej nie polecę, choćby nie wiem kto mi kazał:)
iwanow
2015-02-27 13:23:32
Wybór uczelni zależy też w dużej mierze od kierunku. Ja studiowałem we Wrocławiu na Uniwersytecie i mogę z czystym sumieniem polecić tę uczelnię.
konto usunięte
2015-11-30 15:54:19
Moim zdaniem właśnie dobrze wyjechać do dużego miasta, żeby się usamodzielnić. To jest prawdziwa szkoła życia. Sporo dobrego słyszałam o kierunku zarządzanie projektami na http://www.wszop.edu.pl/oferta-edukacyjna/zarzadzanie-ii-stopnia/zarzadzanie-projektami,2,2,4279,54,4269 Jeżeli interesuje Cię ta tematyka, to myślę, że może być to dobry wybór :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź