5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

ciekawi mnie czy zboże sypnie w tym roku?

blizniak 2012-06-25 22:59:11
i czy grzyby będą rosły i czy ryby będą brały. A tak z nudów piszę bo jakiś spokój na portalu i na wachcie nudno a spać się nie chce.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: ciekawi mnie czy zboże sypnie w tym roku?
ingaar 2012-06-25 23:02:03
Grzyby już rosną:)A ryby to biorą nogi za pas i zmykają do jakiegoś wartkiego potoczka;)
blizniak 2012-06-25 23:20:04
Tak? no widzisz nie wiedziałem a jak myśłisz zboże sypnie? ;) może trochę za wcześnie na prognozy ale jak nie ma o czym pisać bo taki spokój no to tak sobie pomyślałem o zbiorach :(
blizniak 2012-06-26 16:51:07
ryby biorą nogi za pas i zmykają/!/ do wartkiego potoczka. A myślałem, że do czystego
konto usunięte 2012-06-27 08:19:38
zboże na razie rośnie, ale eksperci już wiedzą jakie będą plony,no ale za to im płacą,a tu jeszcze "daleko łyżka pyska"
blizniak 2012-06-27 18:11:40
ingaar a grube chociasz te ryby? king- masz racje przyjdzie jedna wichura i powali wszystko, że kosą jak będzie przerośnięte nawet nie skosisz:(
blizniak 2012-08-13 20:49:11
W Chorwacji susza i zbiory były chyba marne no może u nas są lepsze. Woda ciepła B)
MalaMi33 2012-08-13 21:13:40
zboze sypło ryby nie biorą bo niby gdzie sa? a grzyby sie wkurzyły bo za duzo grzybiarzy przynajmniej u mnie
blizniak 2012-08-13 23:01:02
to dobrze że sypnęło z jednego hektara a grzybki to ja w roku ubiegłym jak jeszcze nie pływałem to na targu "zbierałem" B)
MalaMi33 2012-08-14 17:19:51
@blizniak nie wiedziałam ze na targu grzyby rosną :D no ale róznie bywa :)
blizniak 2012-08-14 18:59:17
no a konkretnie na krawężniku idąc od strony remontowanego mostu i tam posyłam dzieci siostry, które nie oszukują wójka. Mógłbym posłać dzieci kolegi ale nepotyzm olewam. Wieje. To lubie bo turyści się boją.B)
MalaMi33 2012-08-16 21:39:43
Hih no wiesz dzieci teraz rózne przekrety umieja robić... nawet wujkowi jakis numer mogą wywinąć :) A gdzie Ty bliznaik sie wybrałes ze straszysz turystów :D ;D
blizniak 2012-08-16 22:12:58
Z siostrą się rozliczam no to chyba jej nie wypada. Ona mi robi słoiki i suszy. A ja jestem na cumie na Korculi. Turyści Ci powiem na jachcie jak sobie wypiją to są kazakami a straszę ich przepowiadając pogodę. Jak wieje to się boją i lubie to
MalaMi33 2012-08-20 07:55:40
Oj to wybrałes sie na wielkie wody :) zazdroszcze :)
blizniak 2012-08-24 18:23:24
dziękuję ale nie czego zazdrościć:( to nie wczasy a ciężka praca i to w nocy a jak wiadomo noc jest od spania. To prawda morze jest piękne :) ale się naczytałem B)
blizniak 2013-07-08 22:05:02
Siostra mówi, że zapowiadają w kraju upały i mało opadów. Pewnie żniwa będą wcześniej. Chętnie bym sobie kosą pomachał no ale pomażyć można. Macham linami no ale dzięki Panu wieczorami czym innym też. Adriatyk jest....tak samo piękny jak Bałtyk. Grzyby z Zalesia dostanę a w zamian szwagier flachę Rakiji.Z tymi rekinami to prawda czy jaja jakieś.Piwko na dzwonnicy.To niezłe. A te awantury to chyba z nadciśnienia. Uwaga na udary a wybory dopiero za roku ruszają. W Elblągu pływałem rok temu.No jak będzie kanał to i marina a z mariny na północ. A teraz 10 razy wokół jachtu, lufa i dobranoc. B)B)
blizniak 2013-07-08 22:16:44
i jeszcze jedno pijcie dużo wodyB)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]