5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Co kupić? Samsung galaxy S, czy Sony XPERIA J? Proszę o doradę

turbo1873 2013-06-04 00:10:47
Co kupić? Samsung galaxy S, czy Sony XPERIA J? Proszę o doradę, który lepszy, który polecacie. Ponieważ zamierzam wymienić telefon na nowszy i chce kupić coś fajnego, te dwa modele mi się podobają, tylko nie mogę się zdecydować
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Co kupić? Samsung galaxy S, czy Sony XPERIA J? Proszę o doradę
smo 2013-06-04 12:19:56
Wszystkie modele teraz dysponują mocą wystarczającą do większości zadań, więc proponuje wybrać model z dobrą obudową. Czyli ja osobiście polecam HTC za tą cenę (np. one v).
konto usunięte 2013-06-04 12:49:47
Wybierz ten model telefonu i to oprogramowanie, który będzie w przyszłości rozwijane, aktualizowane. W internecie jest wiele programów darmowych na tego typu telefony dlatego wybierz ten model dla którego są pisane w większości oprogramowania. Przykładem takim jest telefon nokia z symbianem, dla tej marki telefonów jest wiele programów w necie dla pozostałych marek np: samsung mało kto pisze programy.
Przemek217 2013-06-04 17:24:18
Kolego Logon te telefony pracują na Androidzie i jest on cały czas aktualizowany <to są smartfony> i obydwa mają takie samo oprogramowanie, w smartfonach nokii czyli Lumiach jest windows Phone w dzisiejszych telefonach ciężko już o inne systemy. Ja osobiście używam Xperi J system Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich), dobry telefon, obudowa wydaje sie cieniutka ale jest bardzo wytrzymała, bardzo przyjemny lekko wygięty kształt <samsungi są bardziej proste> i przede wszystkim wyświetlacz:) ze szkała gorilla glass nie do zarysowania:). Kupa darmowych aplikacji do zainstalowania:).
bearchen 2013-06-04 18:15:51
Ja uzywam Samsung i jestem zadowolona. Polecam.
turbo1873 2013-06-04 21:25:28
No właśnie sam się nie mogę zdecydować który kupic, zależy mi żeby miał:dobry zasięg, żeby się nie wieszał, ładnie chodził internet, miał dobrą nawigacje, żeby ładnie odtwarzał muzykę i żeby obudowa nie była zbyt podatna na wycieranie. Co kupić? doradźcie. Bo w tej chwili posiadam nokie 500 ale chciałem i jestem bardzo zadowolony z niej a szczególnie z nawigacji, ale chcę zmienić na cos nowszego, tym bardziej ze jest ona na symbianie, który to jak kazdy wie-lubi się wieszać
Przemek217 2013-06-04 21:34:00
Jeśli będziesz dbać o tel na androidzie czyli będziesz czyścić pamięć i nie zawalisz jej zbędnymi aplikacjami to każdy będzie dobry jeśli chodzi o odtwarzacz muzyki sony daje rade:) nawigacja to zależy z jakiej będziesz korzystać, internet przez wifi chodzi w Xperi b.dobrze gorzej niestety z transferem danych przez sieć ale daje rade <możliwy jest przenośny hotspot co jest fajną sprawą jak masz jakiegoś lapka z wifi>, co jeszcze a zasięg hmmm powiedzmy sobie szczerze że w okolicach Limanowej ale nie jest to wina telefonów tylko niestety ukształtowaniu terenu:/
sheitacid 2013-06-05 07:28:48
A nie zastanawiałeś się o zakupie np HTC? ja mam HTC Desire X i jestem bardzo zadowolona.
konto usunięte 2013-06-05 07:52:01
Nie zależnie od podanego modelu niżej, czy każdy z tych telefonów ma wbudowaną nawigację czy trzeba sobię ją wgrać ?

Samsung galaxy S
Sony XPERIA J
HTC Desire X
turbo1873 2013-06-05 11:00:01
Na podstawie tego co piszecie, coraz bardziej myśle nad zakupem HTC, bo z tego co słyszę to dużo osób je chwali, a z tego co ptrzyłem to ceny też są wmiare przystępne
sheitacid 2013-06-05 11:20:52
w HTC tak, tylko albo musisz mieć albo łączność przez Wi-Fi albo jakiekolwiek połączenie z internetem lub być zalogowanym na google
smo 2013-06-05 11:48:49
Mapę od google można używać offline, można zgrać chyba do 100mb mapy, czyli taki okrąg o promieniu ok 70km.
Jest dużo darmowych nawigacji na androida, np. Sygic.
Wystarczy przysiąść pół godziny i poszukać.
Desire X też polecam.
Przemek217 2013-06-05 15:41:31
Wszystkie podane modele mają mape google, tylko tu płacisz za transfer w trasie, ja osobiście do xperi j wgrałem sobie automape i chodzi dobrze ale więcej korzystam z google map <2 gb internetu w gratisie>. Ja osobiście moge polecić Xperie dobry telefon z przyjemnym kształtem:D
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]