2174
Wydarzenia
Co myślicie o firmach budowlanych, które działają od lat i od lat nie są zgłoszone ani do ZUS ani do US?
konto usunięte 2015-04-18 20:28:00
Znam kilkudziesięciu budowlańców, którzy działają na rynku od kilku i kilkunastu lat i przez ten czas nie zapłacili ani 1 zł podatku czy 1 zł ZUS. Zatrudniają na czarno po kilku a Ci bezczelniejsi po kilkanaście osób. Śmieją się w twarz. Na samym ZUSie rocznie są do przodu 15tyś.
Czy jest na nich jakiś bat? Żony tych panów przyjeżdżają do opieki po zasiłki (i się nie wstydzą przyjechać nowiutkim BMW czy Mercedesem) bo im dochody na papierze nie wychodzą :)
Mam tego coraz bardziej dość - jak się zabrać za takich fachowców? Co wy na to? Oni się niczego nie boją - noszą się jak bufony i stać ich na markowe ubrania, telefony, domy. Znacie takich?
Czy jest na nich jakiś bat? Żony tych panów przyjeżdżają do opieki po zasiłki (i się nie wstydzą przyjechać nowiutkim BMW czy Mercedesem) bo im dochody na papierze nie wychodzą :)
Mam tego coraz bardziej dość - jak się zabrać za takich fachowców? Co wy na to? Oni się niczego nie boją - noszą się jak bufony i stać ich na markowe ubrania, telefony, domy. Znacie takich?
Re: Co myślicie o firmach budowlanych, które działają od lat i od lat nie są zgłoszone ani do ZUS ani do US?
pawell
2015-04-19 16:39:33
Prosta rada... zmienić rząd i politykę nie ekipę...
Re: Co myślicie o firmach budowlanych, które działają od lat i od lat nie są zgłoszone ani do ZUS ani do US?
duszpasztet
2015-04-19 22:03:43
Ja przeniosłem działalność do UK. Nie jestem w stanie utrzymać swojej rodziny i całej tej bandy złodziejskiejsko urzędniczej. Dopiero od kilku lat płacę w UK ale emeryture mam przewidywaną prawie 200 funtów tygodniowo a w polsce płaciłem prawie 10 lat to mi wyliczyli nie całe 10zł.
Aerwin
2015-04-20 10:22:25
limanowabok1 - weź się lepiej do roboty zamiast skomleć i patrzeć do kieszeni innych. Sto razy wole takich, którzy dają zatrudnienie kilkunastu osób, nie płacąc podatków niż takich co gówno robią i tylko chciwą, leniwą łapę po zasiłki wyciągają.
imperator
2015-04-20 12:41:31
Aerwin nie rozumiesz o co chodzi
saxon
2015-04-24 20:23:02
Kazda okazja do "wyrabania" tego chorego systemu jest dobra. Moja rada : jesli masz tylko chocby najmniejsza okazje,to okradaj ile mozesz to zlodziejskie panstwo!
Po co placic ZUS jesli w zamian NIC nie nie otrzymasz ? Po co placic podatki,skoro wiekszosc artykulow jest co najmniej trzy razy opodatkowana ,co jest sprzeczne z Konstytucja ?
To wlasnie tacy budowlancy i inni odbieraja to co im Panstwo zabiera,lub zabieraloby na utrzymanie armii pierdzacej w stolki urzedasow u nas w Polsce i w Brukseli.
Dla mnie to wlasnie Oni sa dzisiejszymi bohaterami,bo wbrew falszywej propagandzie sukcesu tzw. "rzadu",czy tez kukly Komorowskiego lansowanej przez wszystkie lze-media, Oni ,jak to na filmikach z youtuba sciagaja spodnie i pokazuja tym malpom z Warszawy... dupe.
Po co placic ZUS jesli w zamian NIC nie nie otrzymasz ? Po co placic podatki,skoro wiekszosc artykulow jest co najmniej trzy razy opodatkowana ,co jest sprzeczne z Konstytucja ?
To wlasnie tacy budowlancy i inni odbieraja to co im Panstwo zabiera,lub zabieraloby na utrzymanie armii pierdzacej w stolki urzedasow u nas w Polsce i w Brukseli.
Dla mnie to wlasnie Oni sa dzisiejszymi bohaterami,bo wbrew falszywej propagandzie sukcesu tzw. "rzadu",czy tez kukly Komorowskiego lansowanej przez wszystkie lze-media, Oni ,jak to na filmikach z youtuba sciagaja spodnie i pokazuja tym malpom z Warszawy... dupe.
edi60
2015-04-26 15:01:22
CZYTAM KOMENTARZE i dziwie się wam , przecież pracując w jakies tam firmie wy sami możecie sprawdzić czy was pracodawca który was zatrudnia placi składki zusowskie i tu już się nie rozchodzi o składki rentowo emerytalne a po prostu o składki zdrowotne , wypadki chodza po ludziach i co wtedy kto wam zapłaci za leczenie czy tez odszkodowanie jakbyście ulegli wypadkowi POMYSLCIE O TYM a nie piszcie bzdur ze to zadzrosc czy tez chciwość ,fakt ze my ty w Polsce mamy najwyższe koszty pracy jeżeli chodzi o składki zusowskie za pracowników ale to jest wina rzadow nie tylko tych obecnych ale i poprzednich a także zwiazkow zawodowych które to nie dostrzegają problemów !!!!!!!!!!!!
Aerwin
2015-04-30 10:27:29
imperator - widocznie rzeczywiście nie rozumiem
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź