0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
2174

Wydarzenia

Co powiecie na temat organisty w Lososinie Gornej

limanowianin1 2013-01-02 08:24:55
ile bierze za za za granie i spiewanie na pogrzebie lub slubie. 4 dniowki mojej roboty zaplacilem za granie na pogrzebie. Liczac dniowke 100 zl.:(
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Co powiecie na temat organisty w Lososinie Gornej
emka 2013-01-02 09:19:28
a kiedy to bylo? bo z ulga pozbylismy się tego starego pseudo śpiewaka i jest w koncu ktoś normalny i młodszy.
limanowianin1 2013-01-02 11:38:42
w2 grudniu 2012, poza tym ciekawe czy proboszcz o tym wie. Slyszalem, ze za Slub rowniez slono trzeba organiscie zaplacic. Znajoma brala slub w bazylice w Limanowej i norganista wzial tylko 150 zl.:)
emka 2013-01-02 12:16:57
nie odpowiedziałeś który był organista - młody czy jeszcze stary? bo jak stary to niestety było normalne jego zachowanie. dawny proboszcz o tym wiedział, ale nic nie robił, a podobno nowy proboszcz chciał z tym walczyć, no ale....
wiki1555 2013-01-02 13:08:05
Zarówno 8 lat temu jak i rok temu "stary organista" chciał 100zł za granie na pogrzebie . Mówił, że tak ludzie dają (za ślub z resztą też). Co do "nowego" to nie wiem ile bierze, ale powinien tyle samo. "Nowy" jak dla mnie za bardzo "przeciąga" przy śpiewaniu. Osobiście wolę słuchać organistów w Bazylice w Limanowej:)
thedarklord 2013-01-02 15:26:00
Nie chcesz nie płać a tworzysz takie beznadziejne tematy. To forum to się już robi jak jakiś serwis plotkarski kto co robi albo co myślicie o nim dajcie spokój !
arbos 2013-01-02 16:00:04
Ja słyszałem tylko tyle , że jest b.drogi jak na organistę ( niezbyt dobrego ). Fał fałszem podgania , kto go uczył śpiewu ? Derze się jak stary kocur w marcu
arbos 2013-01-02 16:00:21
Ja słyszałem tylko tyle , że jest b.drogi jak na organistę ( niezbyt dobrego ). Fał fałszem podgania , kto go uczył śpiewu ? Derze się jak stary kocur w marcu :D
limanowianin1 2013-01-02 16:44:52
mowa jest o nowym organiscie. Kazalbym mu robic na budowie caly dzien i za dniowke dostalby 80 zl, a nie jako organista za 30 min. 350 zl.Gdyby nie ten smutny dzien pogrzebu - bylem roztargniony - tobym mu wygarnal co o nim mysle.:-(
thedarklord 2013-01-02 17:09:48
limanowianin1 o trzeba było uczyć się śpiewać i nie robić na budowie za 80 zł tylko zatrudnić się w kościele a nie obgadywać kogoś na forum. Nikt Ci nic nie broni w końcu jest wolny rynek pracy możesz nawet zarobić za godzinę 400zł jak komuś dupy dasz. Sory ale jesteś beznadziejny pozdro .
edi60 2013-01-02 18:47:49
@thedarklord wiesz trochu sie opanuj ze slowami troche nie wypada bo nie tylko dorosli tu wchodza na ta strone
smo 2013-01-03 10:42:14
@thedarklord a co tak Go bronisz? rodzina?
Każdy wie jaki był, Pan się nad nami zlitował i jest ktoś normalniejszy.

I tak największe przegięcie to fakt, że były organista grał maksymalnie 10razy w tamtym roku (piszę z przesadą, że 10 bo na pewno mniej, ale żeby się ktoś nie przyczepił) w kaplicy w Młynnem, a jak trzeba było "opłatki rozprowadzić" to wysłał jakiegoś gościa, który nachalnie domagał się zapłaty "za opłatek".
ekbiedronka096 2013-01-03 10:59:35
Nie, to forum nie robi się plotkarskie, raczej każdy gdy ma problem szuka pomocy i opinii innych,nagłaśnia w ten sposób problem a ci, którym to nie jest na rękę strasznie protestują i powiem też że anonimowo to jest też dobrze bo w naszej zaklamanej społeczxności nie zawsze warto walczyć, bo ktoś będzie narzekał a jak przyjdzie sie podpisać to mu albo wstyd albo boi sie innych a inni to chcą pokazać co oni nie są i np.dadzą organiście 5000 zł, to jest problem bardzo złożony każdy niech ma prawo wypowiedzi iopisania swoich odczuć Jest dużo takich problemów co by pasowało reagować ale ludzie sie boją i dają temu spokój nie chcą kłopotów i hieny nasze na tym jadą.To limanowa in jest bardzo dobre ale tu też widać pewnw zastraszanie tych co się skarżą.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]