1994
Tematy archiwalne
Czy rencisci powinni brać udział w wyborach czy nie wystarczy by pomagali i słuzyli tylko doradą.
konto usunięte 2010-11-08 17:53:31
Mam takie pytanie czy osoby po 65 roku życia powinni brać udział w wyborach jakie jest zdanie Wasze na ten temat. Bardzo szanuje osoby starsze które odwazyły sie zrezygnowac ze stanowiska poniewaz uwazaja iz sa młodsi i oni powinni decydowac co zmienic w społeczenstwie lokalnym. akie jest Wasze zdanie........
Re: Czy rencisci powinni brać udział w wyborach czy nie wystarczy by pomagali i słuzyli tylko doradą.
polanka
2010-11-08 18:13:03
Daczegóżbyto renciści nie mieli brać udziału w wyborach,........i co oni moga zmienić ....oni renciści, i my cała reszta.......w zależności od tego kogo wybierzemy to tak będziemy reprezentowani, emeryci też chca być reprezentowani przez osobe , którą wybiorą......dlaczego mamy im odbierać ta możliwość ? I o co ci chodzi pisząc o rezygnacji ze stanowiska-czegos nie zrozumiałam ?
Re: Czy rencisci powinni brać udział w wyborach czy nie wystarczy by pomagali i słuzyli tylko doradą.
111ksiadz
2010-11-08 18:19:21
Starszych ludzi należy szanować i korzystać z Ich doświadczenia,ale też starsi powinni wiedzieć kiedy ze"sceny zejść".Wczoraj oglądałem w TVN24 Panią-87lat,która startuje w wyścigach.Na pytanie dziennikarza odpowiedziała....przecież nie będę nudziła się w domu.....Bez komentarza.
konto usunięte
2010-11-08 18:47:10
Nie ubliżając osobom starszym , na emeryturach .. ale może już czas zrobic miejsce młodym , inaczej patrzącym na życie ..?
Nie koniecznie mam na myśli wybory ..ale ile jest osób ..w wieku emerytalnym , którzy zajmują dany etat ... trzymając się rękami i nogami :) Nie chcą odejśc ... bo co będą robic..?
Tylko na ich stanowisko zazwyczaj jest kilka osób , młodszych.. wykształconych ... chcących coś zrobic !
Nikt z Nas nie jest niezastąpiony !
wera
2010-11-08 19:15:27
jeden z kandydatów na burmistrza miasta jest rencistą.uważasz damo,że powinien zrezygnować?
polanka
2010-11-08 19:34:27
oj tam....ja znam rencistów około czterdziestki, całkiem młodzi są jeszcze
matylda13
2010-11-08 19:40:55
Zupełnie nie rozumię pytania - co ma do tego wiek.Skoro uważasz że maja dać szansę młodszym to po co mają im służyć radą! To samo będą mogli zrobić sami a nie żeby potem ich dobre rady ktoś inny przypisywał sobie jako swój sukces.Młodzi jak się garną do władzy to niech się sami wykazują na co ich stać!!! Takie jest moje zdanie!!!
SnoozE
2010-11-08 19:46:13
Oczywiscie ze powinni. Na tym polega demokracja. Nie jest to najlepszy system ale niestety.
maniek1
2010-11-08 20:37:46
Ci ktorzy szanują swój były zakład pracy-tak.Ci którzy go niszczyli i robią to nadal nie
SnoozE
2010-11-08 21:57:18
To moze pojdzmy dalej i odbierzmy glosy glupcom oraz ludziom, ktorzy poddaja sie bardzo latwo socjotechnice i manipulacji. Tylko wtedy ... uprawionych do glosu zostanie 30% ?
konto usunięte
2010-11-09 10:17:19
A rencista to nie czlowiek?
renka010
2010-11-09 13:57:19
śmiechu warte!!!czy Pani dama nie będzie rencistką kiedyś!!!a może już jest i nudzi się opisując cała politykę środowisk lokalnych jak zdążyłam zaobserwować,to może coś wymyśli dla rencistów i emerytów by nie obawiali się samotności na stare lata HI,Hi !!!
tech96
2010-11-09 18:54:57
Każdy powinien głosować.
konto usunięte
2010-11-10 10:58:08
każdy może się wypowiedzieć to było pytanie. Ja tez niemym nic co do rencistów. Szanuję ich ale bardziej szanuje decyzje innych.......Bardzo szanuje osoby starsze które odważyły się zrezygnować ze stanowiska ponieważ uważają iż są młodsi i oni powinni decydować co zmienić w społeczeństwie lokalnym. Zmieniają się czasy i my tez musimy postawić na młodszych oni powinni zapewnić starszym godny byt........i szanować ich.............
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź