4387
Porady
Czy warto inwestować w szafę na wymiar?
borodin12 2025-08-25 10:05:25
Cześć, ostatnio w moim mieszkaniu zaczyna brakować miejsca. Chciałem zmienić szafy na większe, ale problem polega na tym, że już dużą część przestrzeni mam wykorzystaną. Nie zmieści mi się szersza szafa. Z kolei takiej do sufitu nie mogę znaleźć. Z tego powodu zacząłem rozważać zamówienie szafy na wymiar, żeby maksymalnie wykorzystać powierzchnię, jaką mogę przeznaczyć na szafę. Odstrasza mnie jednak cena. Czy ktoś ma szafę robioną na zamówienie i może powiedzieć mi, czy to rzeczywiście opłacalna inwestycja?
Re: Czy warto inwestować w szafę na wymiar?
maliniak
2025-08-25 10:10:58
Hej, po pierwsze skoro mówisz, że brakuje Ci miejsca, to chyba raczej warto. :) Jeśli na rynku nie ma nic, co by Ci odpowiadało i było odpowiedniej wielkości, szafa na wymiar to raczej konieczność - no chyba, że wolisz znosić ubrania do piwnicy albo chować po kątach. A tak na poważnie, ja nie mam takiej szafy, ale meble na wymiar co do zasady są tworzone właśnie m.in. dla osób, które nie mogą znaleźć idealnego, gotowego rozwiązania. Dlatego jak najbardziej uważam to za opłacalną inwestycję. Poszukaj sobie tylko specjalistów, którzy wykonają dla Ciebie taką szafę na wymiar. Tu przykładowo link do fachowców z Krakowa, którzy rzucili mi się w oczy - https://meblena6.pl/oferta-mebli/szafy-wnekowe-przesuwne-narozne/
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź