1994
Tematy archiwalne
Czy znacie uczciwych ludzi, których spotkaliście w swoim zyciu
konto usunięte 2010-01-21 17:55:56
Pewne przemyslenia skłoniły mnie do tego by uwidocznic ten temat na forum. Pisze sie tylko o złych i ludziach zakłamanych ale wiekszość to dobrzy i prości ludzie. Jestem ciekawy w jakich okolicznościach spotyka sie tych dobrych na których można liczyć. Jak rozpoznac dobrego człowieka..................
Re: Czy znacie uczciwych ludzi, których spotkaliście w swoim zyciu
konto usunięte
2010-01-21 18:00:36
Myśle że dobry człowiek to ten co nie jest fałszywy nie ukrywa swych uczuc swojego zdania. Dba o dobro wszystkich otaczajacych osób a nie o siebie. Nie krzywdzi drugiego, jest dobrym człowiekiem nie wywyzsza sie. Ja w zyciu miałem tylko jedna osobe na która mogłem liczyć, była to moja mama.....
loleklima
2010-01-21 19:15:39
ksiądz Boguś!!!!!
mb3
2010-01-21 19:29:03
Skoro znamy to zapewne spotkaliśmy w swoim życiu. Pytanie zadane całkowicie bez sensu.
raf
2010-01-22 07:19:56
Dlaczego pytanie jest bez sensu? Można znać cośkogoś z czyichś opowiadań. Niekoniecznie trzeba coś zobaczyć, żeby wiedzieć o tego istnieniu.
Ja myślę, że człowiek jest tylko człowiekiem i nie należy się za wiele po nim spodziewać...ale uczciwi raz na jakiś czas się trafiają.
crusader
2010-01-22 16:40:53
...nie ma czerwonego kapelusza
hefajstos
2010-01-22 19:33:07
myślę że to jest właściciel sklepu BOSS KOMPUTER jest zaje
konto usunięte
2010-01-22 22:50:53
"Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - to święta racja i prawda, o której przekonałem się wiele razy na własnej skórze w różnych bardzo trudnych momentach mojego życia. Wymieniłbym tych ludzi z imienia i nazwiska, ale zapewne nikomu by one nic nie mówiły, bowiem te osoby są (lub były) "po ludzku" - "nikim", jednak wpłynęły one na te moje marne życie znacząco.
konto usunięte
2010-01-23 11:53:25
Monika B-B w okresie do Listopada była przez wielu uważana za najuczciwszą osobę na świecie :D
loleklima
2010-01-23 14:29:17
hehehe.. a dama to facet!!!! (...ja w życu miałeM...)...;]
no i wydało sie...
loleklima
2010-01-23 14:31:28
aha... a Batman i Superman ????
wszak ich nie spotkałem ale każdy o nich słyszał....
loleklima
2010-01-23 14:32:18
sorry .... jeszcze Człowiek Pająk znany z ksywy jako Spiderman!
ostin
2010-01-23 14:40:42
Ja spotkałem w kaplicy limanowskiej, uśmiechniętego pogodnego księdza.............
ostin
2010-01-23 14:47:01
W najgorszych momentach spotykam ludzi dobrych co mi pomagają zwykłym gestem uśmiechem życzliwością, dobra radą. Tak sobie myślę że To dobro jest prawdziwe że Bóg działa przez ludzi. Nie umiem tego wytłumaczyć ale dużo ludzi jest dobrych tylko zakrywają się otoczką..... W człowieku jest dobro ale gdzieś przez życie zaraza się złem i nie potrafi już być dobrym człowiekiem......... Brakuje dobrych psychologów.............
konto usunięte
2010-01-23 20:14:55
Masz rację Ostin. Pozdrawiam.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź