1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
1994

Tematy archiwalne

debata w radyju Kraków

widz 2010-10-20 21:40:18
Debata miałka – niestety. Kandydaci na burmistrzów nie zaskoczyli w niczym. Mnie osobiście przeraził brak wizji dla naszego miasta. Żaden z kandydatów na burmistrza nie przedstawił żadnej, ale to żadnej nowatorskiej wizji ratunkowej dla upadającego miasta. Sztucznie wywołany problem z ludnością romską wykazał tylko brak prawnego przygotowania kandydatów. Daleko mi do oceniania dotychczasowych osiągnięć obecnych władz, ale nie zauważyłem w wypowiedziach kandydatów niczego nowego, niczego, co dawałoby nam, czyli mieszkańcom jakąś nadzieję. Dodatkowo niesmaczność wywołało zachowanie obecnego burmistrza, który na szczęście poza anteną zaatakował dziennikarza uczestniczącego w debacie( Kuba Toporkiewicz), który miał czelność wyrazić swoją opinię, zaprezentować swoje zdanie. Abstrahując od meritum wypowiedzi( sam nie zauważyłem, o co poszło) zachowanie burmistrza ocenić można tylko w kategoriach chamstwa ewentualnie schizy mocno delikatnej burmistrza.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: debata w radyju Kraków
konto usunięte 2010-10-20 21:56:12
zdziwiony jesteś? Przyjdź na mecz Limanovii i posłuchaj "kulturalnego dopingu" naszego burmistrza, zasłużonego nauczyciela.
widz 2010-10-20 22:03:51
ale w dalszym ciągu on jest przedstawicielem miasta, ba pierwszym przedstawicielem ! dla mnie żenada :( zaczynam rozumieć jak funkcjonuje obecna rada ..terror burmistrza :)
widz 2010-10-20 22:16:55
z innej beczki to moja całkiem prywatna ocena wypowiedzi kandydatów; Kulma - linia zachowawcza, kontynuacja działań obecnego burmistrza. Biedroń - wypowiadał się o bliżej niezrozumiałej promocji miasta "wizerunek medialny" ? Bieda- wspominał jak to był ... ale nie powiedział jak chce być ! Wójtowicz - niby mówił sensownie, ale nie wyszedł poza problematyczne ścinanie trawy przy nadrzecznym bulwarze :( Czekam na coś więcej !
widz 2010-10-20 22:21:59
może i jestem rozsierdzony, ale brak mi w tym wszystkim głosu wizjonera. Dzięki radiu Kraków za debatę bez treści. Swoją drogą żaden z kandydatów nie powiedział, że Limanowa powinna i mieć będzie własne radio ! dlaczego nie ? Deklaracje o9 Orlikach, lodowiskach ..dobrze, ale to nie zmieni sytuacji miejscowości potencjalnie turystycznej ..może dla mieszkańców lepiej, ale w czym będziemy lepsi od Szczawnicy, Krynicy, Piwnicznej czy też szalejącej za sprawą kompetentnego burmistrza Muszyny? wiele się muszą nauczyć nasi kandydaci ...dla mieszkańców Niestety :(
spoon 2010-10-20 23:15:48 Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
peryskop 2010-10-20 23:17:39
taka debata to porażka co można powiedzieć w dwie minuty na temat programu wyborczego. Na pewno będa to nic nie znaczące hasła.
crusader 2010-10-21 07:58:07
mozna w dwie minuty duzo powiedziec tylko trzeba to robic z glowa a nie chwalic sie swoja skromna osoba przez minute
konto usunięte 2010-10-21 08:22:17
Kulma i wójtowicz - WIEŚ TANCZY. BAN DLA NICH
konto usunięte 2010-10-21 14:35:55
No to nie glosujmy na nikogo z w/w kandydatow i bedzie spokoj.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]