Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
depresja
nancy 2012-11-04 10:33:04
mam pytanie dotyczące depresji. osoba leczyła się farmakologicznie silnymi środkami na depresje. Może to być w pszyszłości niebezpieczne? Mogą jakieś skutki(negatywne) być w późniejszym czasie? Czy takie leczenie w 100% pomaga?
Re: depresja
JanKowalsky
2012-11-05 11:31:56
Zależy jakie to są środki.Nowoczesne antydepresanty (SRRI,SNRI,SNDRI) nie wykazują praktycznie skutków ubocznych.Może występować niewielkie rozleniwienie.Ale każdy
reaguje odmiennie więc nie ma reguły.Są one bezpieczne,ale każda chemiczna ingerencja w organizm pozostawia jakiś ślad.Żadne leczenie nie pomaga w stu procentach.Jeśli jest to depresja o pochodzeniu biologicznym to są najskuteczniejszym lekiem,jeśli jest to depresja reaktywna konieczne jest dotarcie do źródła problemu.
Nie wiem jakie mają skutki długofalowe,podejrzewam że sa przebadane i bezpieczne.
reaguje odmiennie więc nie ma reguły.Są one bezpieczne,ale każda chemiczna ingerencja w organizm pozostawia jakiś ślad.Żadne leczenie nie pomaga w stu procentach.Jeśli jest to depresja o pochodzeniu biologicznym to są najskuteczniejszym lekiem,jeśli jest to depresja reaktywna konieczne jest dotarcie do źródła problemu.
Nie wiem jakie mają skutki długofalowe,podejrzewam że sa przebadane i bezpieczne.