4387
Porady
depresja
nancy 2012-11-04 10:33:04
mam pytanie dotyczące depresji. osoba leczyła się farmakologicznie silnymi środkami na depresje. Może to być w pszyszłości niebezpieczne? Mogą jakieś skutki(negatywne) być w późniejszym czasie? Czy takie leczenie w 100% pomaga?
Re: depresja
JanKowalsky
2012-11-05 11:31:56
Zależy jakie to są środki.Nowoczesne antydepresanty (SRRI,SNRI,SNDRI) nie wykazują praktycznie skutków ubocznych.Może występować niewielkie rozleniwienie.Ale każdy
reaguje odmiennie więc nie ma reguły.Są one bezpieczne,ale każda chemiczna ingerencja w organizm pozostawia jakiś ślad.Żadne leczenie nie pomaga w stu procentach.Jeśli jest to depresja o pochodzeniu biologicznym to są najskuteczniejszym lekiem,jeśli jest to depresja reaktywna konieczne jest dotarcie do źródła problemu.
Nie wiem jakie mają skutki długofalowe,podejrzewam że sa przebadane i bezpieczne.
reaguje odmiennie więc nie ma reguły.Są one bezpieczne,ale każda chemiczna ingerencja w organizm pozostawia jakiś ślad.Żadne leczenie nie pomaga w stu procentach.Jeśli jest to depresja o pochodzeniu biologicznym to są najskuteczniejszym lekiem,jeśli jest to depresja reaktywna konieczne jest dotarcie do źródła problemu.
Nie wiem jakie mają skutki długofalowe,podejrzewam że sa przebadane i bezpieczne.
nancy
2012-11-05 15:13:10
dzięki za odpowiedź. Niestety nie wiem jaki to były środki, ale skutki uboczne to "siwe włosy" i to u bardzo młodej osoby.
konto usunięte
2012-11-06 08:26:20
http://maciejka.nowyekran.pl/post/59944,antydepresanty-wywoluja-depresje polecam do poczytania
JanKowalsky
2012-11-06 10:14:22
Niestety są takie sytuacje jak w tym artykule,ale czasami nie ma wyjścia.
konto usunięte
2016-01-09 08:24:39
To choroba XX1 wieku. Mieszkania w złotych klatkach - a w " złotej klatce ptaszek zdechł". Teraz , gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby - brakuje nam tylko jednego ; nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie. Nie brać żadnych leków na depresję . Samemu brać się za siebie ,nie zazdrościć nikomu niczego , po prostu być sobą bo skromność to piękna zaleta. Bogaczów i pysznych Bóg i tak z niczym puści. I cieszyć się kiedy świeci słońce , tą radością naładować baterie życia , a to ci pomoże być Człowiekiem w pochmurny dzień. Lekiem na depresje jest ; słońce, światło i dobry humor.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź