5°   dziś 10°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
4296

Porady

Diagnostyka komputerowa gdzie najtaniej i pewnie?

wojtek1984 2013-09-22 22:11:14
Witam proszę o poradę gdzie mogę przeprowadzić diagnostykę komputerową BMW 330d? zalezy mi żeby było zrobione dobrze, tanio i szybko, bo słyszałem, że na rynku jest dużo firm, które posiadają "lewe" oporogramowanie którym można zblokowac pojazd i wtedy tylko pozostaje serwis. Proszę o konkretne porady!
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Diagnostyka komputerowa gdzie najtaniej i pewnie?
Przemek217 2013-09-23 12:23:26
A co chcesz w aucie sprawdzić??
Przemek217 2013-09-23 12:27:29
A i powiedz mi gdzie słyszałeś o zablokowaniu sterownika podczas diagnostyki?? bo kodowanie a diagnostyka są to dwie różne sprawy gdzie podczas diagnostyki albo sie łączysz ze sterownikiem który chcesz diagnozować albo nie i tyle <nic nie uszkodzisz>, a podczas grzebania w sterowniku w jego kodowaniu nawet sprzętem oryginalnym bez pojęcia możesz uwalić nieodwracalnie jego pamięć. Więc pytanie co chcesz w tym aucie zrobić?? sprawdzić czy coś pozmieniać??
wojtek1984 2013-09-23 12:40:32
Nie wiem czy wiesz, że sterownik np.BMW wykrywa nielegalne oprogramowanie i traktuje to jako próbę kradzieży i kończy się to zablokowaniem samochodu:(
misiek33 2013-09-23 13:00:13
jezeli chcesz pewnie to odwiedz serwis ale wtwedy nie szukaj taniej usługi...jedno mija sie z drugim
Przemek217 2013-09-23 15:45:39
A czym według Ciebie jest nielegalne oprogramowanie??
Przemek217 2013-09-23 15:51:29
A i druga sprawa dalej nie wiem co ma wspólnego prosta diagnostyka z blokowaniem sterownika?? czyli według tego co piszesz np:
Jeśli ktoś posiada np sprzęt diagnostyczny Launch Diagun prosto od producenta <omijając krajowego dilera> czyli sprzęt nabyty pół legalnie wepnie sie do Twojego auta po to żeby sczytać błędy i parametry silnika auto powiedzmy z roku 2006 roku bo mysle że Twój nie jest młodszy będzie wiedziało że sprzęt jest nieoryginalny i zablokuje sterownik?? coś mi sie kolego nie wydaje??
wojtek1984 2013-09-23 22:13:02
Moje auto jest z 2009 roku gdzie i kiedy mozesz mi go podpiac i podpisac oswiadczenie ze placisz za serwis wrazie problemow. skoro jestes tak pewny swego.
loginn 2013-09-23 22:45:46
Hej.Posiadam VW Tiguan z 2011 roku. Nie mogłem nigdzie w Limanowej skasować inspekcji w moim aucie. Byłem w kilku warsztatach i wszyscy rozkładali ręce:( Znajomy polecił mi warsztat na Zajezdni PKS (tam gdzie montują gaz)-zrobili to bez problemu i w bardzo przystępnej cenie. Chłopak podpiął komputer, 2 min. i po sprawie. Miło, szybko i tanio tak więc polecam, bo warto. pozdrawiam
Przemek217 2013-09-24 13:03:41
@wojtek1984 ja niczego Ci nie będe udowadniał i nawet nie myśle Ci nic podpinać! Jak już @misiek33 napisał wcześniej jedź na serwis będziesz miał pewność:P jak wiesz swoje a za wiedzę sie płaci więc płać i płacz:P
A jeśli chodzi o kasowanie inspekcji w nowszych autach z grupy VW na szynie can nie zrobi sie tego byle jakim sprzętem:) Tym bardziej że nie jest to samo skasowanie inspekcji tylko przedłużenie inspekcji longlife lub zmiana z long na wymianę co 15 tysięcy lub co rok.
mati199 2013-09-24 22:51:11
zgadzam się z "loginn" też byłem na zajezdni pks dokładnie w tym warsztacie u "gaziarzy" z moim oplem bo zaświeciła się kontrolka od silnika mechanik podszedł popatrzył nie musiałem wiele tłumaczyć podpiął komputer coś tam poklikał
i auto jak nowe dodam ze byłem wcześniej w dwóch warsztatach i panowie rozkładali ręce a tu bez czekania solidnie i tanio Polecam ten warsztat pozdrawiam :)
exkalibur 2013-09-25 05:50:47
jedno jest pewne Bedziesz Mial Wydatek,
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]