2174
Wydarzenia
Dla uczczenia dwóch uroczystości kościelnych.
blizniak 2013-10-31 09:56:45
9 lat kryminału. 3,5 promila alkocholu, marichuana, okradanie grobów. Oto obraz nasz na podstawie dzisiejszych aktualności. No ale jak teraz księża zagrzmią z ambon a w zbliżającej się kampanii obietnice krainy zielonej doliny.Ludzie się wyciszą i w spokoju będą czekać.
Re: Dla uczczenia dwóch uroczystości kościelnych.
konto usunięte
2013-10-31 10:12:55
Zło jest krzykliwe więc dla podniesienia liczby kliknięć są takie tytuły i poruszane takie tematy. Powiedz jaką atrakcyjność miałaby wiadomość że 99,9% mieszkańców powiatu pielęgnuje pamięć o swoich przodkach. Pod przewodnictwem miejscowego proboszcza uroczyście odmawia Różaniec na cmentarzu, przystraja i odnawia miejsca pochówku. TO JEST ŚWIADECTWO NASZEJ CYWILIZACJI. Jednak temat jest zwykły i szary.
blizniak
2013-10-31 10:21:31
Tak oczywiście pijaństwo jest szare jak i przemoc z tego wynikająca. Nie dyskutuję z wyznawcą zamiatania pod dywan brudów. Fałsz.
konto usunięte
2013-10-31 11:58:33
To nie jest zamiatanie pod dywan a sprzątanie z dywanu do kosza. Pijaństwo nie jest szare bo występuje prawie w każdym temacie a przemoc bardziej związana jest z biedą (przez małe b) i bezradnością. "Nie dyskutowanie" to jest najgorsze wyjście.
konto usunięte
2013-10-31 12:55:13
Dobrze że nasz rząd stara się walczyć z alkoholizmem i w przyszłym roku akcyza na wysokoprocentowe trunki wzrośnie o 15%:D
konto usunięte
2013-10-31 13:25:19
Tak że lada moment pijaństwo będzie oznaką patriotyzmu:D
konto usunięte
2013-10-31 22:26:58
@west:
Przemoc jest też (a właściwie głównie) związana z Biedą przez "wielkie B" :P Niestety codziennie się o tym przekonujemy.
A co do artykułów, no to taka jest prawda. Nie ma sensu przekłamywać rzeczywistości i pisać że jest fajnie, kiedy wcale tak nie jest. Skoro takie wydarzenia miały miejsce to trzeba poinformować o tym ludzi.
Przemoc jest też (a właściwie głównie) związana z Biedą przez "wielkie B" :P Niestety codziennie się o tym przekonujemy.
A co do artykułów, no to taka jest prawda. Nie ma sensu przekłamywać rzeczywistości i pisać że jest fajnie, kiedy wcale tak nie jest. Skoro takie wydarzenia miały miejsce to trzeba poinformować o tym ludzi.
Methodological
2013-11-01 17:59:20
Biorac pod uwage http://limanowa.in/wydarzenia/news;dobiega-konca-remont-bazyliki,15616.htm l - w naszym miescie zle sie nie dzieje. Skoro miasto dotuje kosciol, to znaczy, ze nie ma pilniejszych inwestycji. Jako laik mam pytanie. Gdzie i jak moge sprawdzic kto byl odpowiedzialny za podjecie takiej decyzji ? Bede wdzieczny za wskazanie kierunku poszukiwan.
konto usunięte
2013-11-01 20:00:52
@Wiślak jeśli chodzi o Twoją konkretnie sprawę to już dawno napisałem że na miejscu Biedy bym odpuścił w innych sprawach raczej nie masz racji.
@Methodological (skąd wziąłeś taki nick?), kto powiedział że miasto nie może sponsorować remontu budowli z której 90% mieszkańców korzysta częściej niż ze schodów przed Urzędem Miasta?
@Methodological (skąd wziąłeś taki nick?), kto powiedział że miasto nie może sponsorować remontu budowli z której 90% mieszkańców korzysta częściej niż ze schodów przed Urzędem Miasta?
Methodological
2013-11-01 20:52:12
@west (skad wziales ten nick?)
--->"kto powiedział że miasto nie może sponsorować remontu budowli..."
Nie wiem kto tak powiedzial, ale bym chetnie na niego zaglosowal w przyszych wyborach. W mojej opinii, ma facet leb na karku.
@west
"...z której 90% mieszkańców korzysta częściej niż ze schodów przed Urzędem Miasta?"
Skoro jest tak oblegany ten budynek, to chyba ze samych skladek by wystarczylo ?
Moze mi ktos odpowiedziec na moje pytanie ? Gdzie moge zobaczyc kto jest odpowiedzialny za ta decyzje ? Jak to wyglada od strony praktyczniej ? Jakas rada ? Jedna osoba ?
--->"kto powiedział że miasto nie może sponsorować remontu budowli..."
Nie wiem kto tak powiedzial, ale bym chetnie na niego zaglosowal w przyszych wyborach. W mojej opinii, ma facet leb na karku.
@west
"...z której 90% mieszkańców korzysta częściej niż ze schodów przed Urzędem Miasta?"
Skoro jest tak oblegany ten budynek, to chyba ze samych skladek by wystarczylo ?
Moze mi ktos odpowiedziec na moje pytanie ? Gdzie moge zobaczyc kto jest odpowiedzialny za ta decyzje ? Jak to wyglada od strony praktyczniej ? Jakas rada ? Jedna osoba ?
konto usunięte
2013-11-01 21:46:05
Widzisz Methodological pewnie ze składek też by wystarczyło, w mojej parafii wystarcza. Jednak skoro jest np. na skatepark, czy basen to czemu ma nie być na oczyszczenie wieży zegarowej? Nie jestem z Limanowej ale nie wstydziłbym się takiej decyzji. Jeśli Ty jesteś z Limanowej to sądzę że w UM dostaniesz taką informację na jakiej podstawie księgowa zleciła przelew.
konto usunięte
2013-11-03 19:55:02
Nie martwcie się, są płatne parkingi (sztandarowy projekt Biedy). Każda inwestycja spłaci się z nawiązką :P
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź