Re: DLACZEGO PAPIEŻ I WATYKAN TAK NIE LUBIĄ KARDYNAŁA DZIWISZA.
111ksiadz
2010-05-06 23:25:51
Tak,limano coś wie ale się czai.Ja też wyczytałem piękne rzeczy w prasie niemieckiej i włoskiej.Boję się pisać,bo znów jakaś zosia lub marysia albo inny nawiedzony,oskarży mnie o obrazę uczuć religijnych i szkalowanie sukienkowych.Ale spróbuję.Obecny Papierz bardzo liczył na Kardynała Dziwisza ale się srodze zawiódł.Papierz ma problemy z sukienkowymi pedofilami,próbował go bronić dawny przełożony z Monachium(a tu nagle braciszek B16 dolał oliwy do ognia z Ratyzboną)ale,to się okazało niczym w stosunku do zniesmaczonych katolików niemieckich.Szefowie kościołów narodowych:Irlandii,Danii,Francji,Stanów-informowali Kardynała Ratzingera jeszcze jako szefa Kongregacji Doktryny Wiary o przypadkach pedofilii wśród swoich księży(na co są dowody),ale Kardynał to tuszował a nawet udzielił schronienia jednemu zboczkowi niemieckiemu.Teraz Papierz,by chciał żeby Kardynał Dziwisz wydał oświadczenie że on jako Kardynał Ratzinger informował go o tych zboczkach,ale on zapomniał przekazać tego JPII.A tu nasz Stasiu nie ma zamiaru takich rzeczy gadać,więc sobie nagrabił u szefa.Czasu na poprawę już nie ma,bo jest po nieszporach.Jak się to skończy,nie wiadomo,ale chyba proces beatyfikacji się przesunie.A tak na marginesie-w poniedziałek Karabinieri,przyskrzynili w Watykanie jednego polskiego księdza za darmo-za pedofilię internetową.