1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Do Doradcy - "Niejasny" problem Starosty...

namoR 2014-05-06 19:18:01
Witaj Doradco!

Wrocilem dzisiaj jeszcze raz pod te trzy wczesniejsze publikacje ( tytuly: "Problemy Starosty z ogromnym dlugiem", "Stanowisko Starosty i nasza odpowiedz", "Jaroslaw Gowin zamilkl...")

Przeliczylem i przeczytalem Twoje komentarze...napisales ich chyba okolo 40...;) Z tego wlasnie powodu odnosze wrazenie, ze jestes bardzo zadowolony z tego, iz takie publikacje sie pojawily, poniewaz "masz co robic"...

Podales wiele linkow do oswiadczen, zarobkow, zobowiazaniach itd.(notabene - przegladnalem rozne dostepne informacje na temat kredytow hipotecznych innego lokalnego Samorzadowca i tez nie ma informacji z jakim zdarzeniem te jego kredyty zostaly zaciagniete...ale nie o tym chce dzisiaj cos napisac.

Mnie zastanawia jedno. Jaki masz cel w tym, ze jestes lub byles tak bardzo zangazowany w dyskusje na ten temat jak to Redaktor napisal najpierw ze:

"Sprawa nie jest jasna."

...ale juz pozniej czytam bardzo "jasne" zdanie...

"...Kwota jest niebagatelna, bo wynosi 230 tys. złotych, nie licząc odsetek. Te z kolei również mogą być spore, ponieważ zadłużenie powstało jeszcze zanim Jan Puchała objął stanowisko starosty, czyli przed 2006 rokiem..."

Nastepnie pojawia sie jasne stanowisko Starosty i odpowiedz Redaktora naczelnego : "...Piszę o Pańskim zadłużeniu, gdyż tak twierdzi przedsiębiorca i jego pełnomocnik..."

Czyli co...jezeli ja i moj pelnomocnik cos tam stwierdzi na temat niejasnego dlugu, ktory zaciagnal u mnie np. mayor Nowego Yorku Bill de Blasio, pojde z tym do NY Times czy innych mediow to natychmiast o tym napisza? Wedlug mnie raczej tego nie zrobia.

Co widzimy dalej...ano cos takiego ze, przez Redaktora tego portalu podejmowana byla proba poznania stanowiska posla Jaroslawa Gowina, ktory o niczym nie wie...no i teraz mamy cisze...

Czy to o to chodzi, aby "puscic" ze trzy publikacje w "eter", komentowac jak najwiecej przed zblizajacymi sie wyborami i "zaszkodzic" kandydatowi czyms, co nie jest jasne i o czym nikt nic nie wie?

Jak myslisz, czy ten cel zostal osiagniety?

Tak jak pewno wielu, ja jako czytelnik, rowniez podejmuje probe zrozumienia wszystkiego co sie u Was dzieje, poniewaz tez nic dalej nie wiem.

Przeciez na podstawie czyjegos tam niejasnego stwierdzenia i publikacji na ten temat, nie moge wydawac opinii, krytyki czy jak to wielu Uzytkownikow juz uczynilo, wyrokow i osadow dotyczacych Waszego Starosty.

Jak to jest? Wedlug Ciebie starosta Jan Puchala jest odpowiednim kandydatem do PE czy nie?

Czy te trzy publikacje i setki perswazyjnych komentarzy wielu Uzytkownikow tutaj, moga byc rozumiane wedlug mnie jako pewne dazenie do wplywu przez ten portal na decyzje wyborcow/czytelnikow/mieszkancow lub do ukierunkowania i zmiany ich postaw podczas zblizajacych sie wyborow?

Nie odpowiadaj uzywajac ironii czy linkow do youtube, tylko wypunktuj dlaczego tak lub nie.

Sa to pytania "proste jak drut" i chyba nie bedziesz mial wiekszego problemu z odpowiedzia...

Pozdrawiam i milego dnia zycze.:)
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Do Doradcy - "Niejasny" problem Starosty...
konto usunięte 2014-05-06 19:46:26
A to z daleka nie widać ze chodzi o prawde?
Jednak nie jesteś tak zapracowany jak masz czas na zajmować się naszymi sprawami!
amstrong 2014-05-06 19:56:49
Też Ci panie NamoR zadałem pytanie proste jak drut i do dziś nie dostałem odpowiedzi.
HenrykV 2014-05-06 20:23:13
pisze Pan, że Pana Burmistrza NY by to nie spotkało. A co z burmistrzem Toronto???
http://www.tvn24.pl/burmistrz-toronto-idzie-na-odwyk,424052,s.html

Jak widać prasa śledząca życie prywatne polityków i ich "słabostki" to światowy standard.

Moje pytanie: czy dla Pana wzorem jest prasa z okresu PRL, która nigdy nie pisała o władzy i ludziach, którzy ją pełnili.???
konto usunięte 2014-05-06 22:10:49
To było niewygodne pytanie dla namora dlatego brak odpowiedzi!
ebi 2014-05-07 07:51:58
nie piszcie do namora bo wam zaraz napisze, że jesteście doradcąB)
konto usunięte 2014-05-07 08:40:39
Ta zmija z "daleka" tylko kąsa jadem i sycy!!!
Doradca 2014-05-07 11:34:22
Odpowiem słowami, które już napisałem szkoda, że ich akurat nie przeczytałeś.

Nie trzeba było nic, tylko napisać w oświadczeniu tak miałem zobowiązania, które staram się regulować w miarę moich możliwości.

Moje dzieci są dla mnie największą wartością.

A nie kategorycznie zaprzeczać.
Wszystkie oświadczenia Pana Starosty były nieprzemyślane i za nie Pan Starosta swoim "pomagierom" powinien podziękować szczególnie.

Nie ja napisałem, że dług był i „podobno” cały został spłacony. Te rewelacje zamieściła @ bearchen
„To 430 tys to nic innego jak witrualny dlug. Bylo 200 tys, ktore zostalo splacone”, co potwierdziła @ OoO1234 „Dług był 200 tys i został spłacony”

Gdyby przyjąć oświadczenie Pana Starosty za prawdziwe:

„Niniejszym informuję, iż nie posiadam i nie posiadałem żadnego zadłużenia powstałego w czasie gdy pracowałem w firmie Markam w Kasince Małej, wobec czego nie mam czego komentować „ to już w obłęd można wpaść.

Co do oceny czy Pan Jan Puchała jest odpowiednim kandydatem do PE czy nie powiem tak z tego, co zostało przedstawione niestety mam obawy?

Pan Jan Puchała popełnił jeszcze parę błędów jednym z nich był start do PE z tego ugrupowania o wiele większe szanse miałby z PiS, który w swoich wypowiedziach w tej kampanii Pan Starosta skrytykował, czym sobie nie zjednał jakże licznego elektoratu PiS. Jeżeli nie liczy na głosy PiS to jest błąd. Głosami z Świętokrzyskiego nie wygra.

Na dzień dzisiejszy nie ma, czym się przejmować do osiągnięcia progu wyborczego jeszcze ho ho ho i trochę.

Co do pewności czy ten dług był czy nie to wypadałoby przedstawić konkrety.

Co do oświadczeń majątkowych wypełnia się je pod odpowiedzialnością karną interpretację przepisów podałem z kilku urzędów miedzy innymi z Urzędu Województwa Małopolskiego.

To, że Urząd Wojewódzki tego nie egzekwuje to już problem UW, który przedstawił wytyczne jak należy wypełniać oświadczenia majątkowe. Nie mnie powinno być z tego powodu głupio.

Czekam, że ktoś nie wytrzyma i przedstawi materiał zaprzeczający tym doniesieniom. Czekam @ namoR, bo mleko się rozlało i ktoś będzie musiał je wypić.

Kto to będzie pewnie się kiedyś tam dowiemy?

Aczkolwiek, jako człowiek przewidywalny nie wątpię, że w tej konkretnej sytuacji lepiej później.

Tak to wygląda z bliska.

Brak Ci @ namoR atutów w ręku.

Przeczytaj jeszcze raz pierwsze 3 zdania mojego komentarza i napisz czy się z tym zgadzasz.

Nic więcej nie mam do dodania.
konto usunięte 2014-05-07 13:13:05
Brawo,brawo za konkretną odpowiedż!!!
Tylko czy z "daleka" tak samo widac i słychac oto jest pytanie do @namora?
konto usunięte 2014-05-07 15:11:01
nie chce mi się szukać na forum ,ale były czasy kiedy gruby jechał po staroście jak po łysej kobyle,jakaż to teraz jaka "yntelygencyjo"a czegoś się wystraszył?
Doradca 2014-05-07 15:16:09
Panie Staszku to było do mnie ?. Moje 74 kg tak Pana rażą?. To jak Pana nazwać. Ma Pan przynajmniej z 20 kg więcej ode mnie.
Doradca 2014-05-07 15:18:38
Niech Pan znajdzie te moje komentarze w których jak to Pan pisze "jechałem po staroście jak po łysej kobyle" chętnie się z nimi zapoznam.
edi60 2014-05-07 16:00:37
ja skomentuje krotko OSOBY PUBLICZNE ZAWSZE BEDA KRYTYKOWANE I ZAWSZE MY WYBORCY PATRZYMY I BEDZIEMY PATRZEC NA RECE I NA ICH RODZINY a jak się im nie podoba to niech nie podejmują się piastowania funkcji państwowych
edi60 2014-05-07 16:08:31
samo stwierdzenie ze poseł, wojt,starosta,burmistrz,czy tez prezydent,czy premier jest osoba publiczna tzn ze niema tajemnic przed nami i my jako wyborcy mamy prawo się nimi interesować sledzic ich zycie prywatne czy nie wykorzystywuje swoich funkcji dla swoim prywatnych celów
namoR 2014-05-07 17:26:30
Doradco,
Dziekuje za odpowiedz. Oczekiwalem jasnej i rzetelnej bez powielania tego, co juz napisales.

Przeczytalem wszystkie komentarze, nie tylko te trzy zdania, z ktorymi nie moge sie zgodzic.

W przeciwienstwie do Ciebie, ja nie mam takich "kompetencji", aby pisac tutaj co Pan Starosta "powinien" napisac w oswiadczeniu a czego nie, komu powinien dziekowac, co bylo przemyslane, a co nie itd.

Na tym portalu pojawilo sie przed wyborami wiele "nietrzymajacych sie kupy" informacji z ktorych nic wlasciwie nie wynika, oprocz tego ze ktos tam zalozyl jakas sprawe w sadzie, dotyczaca jakiegos dlugu najblizszej rodziny Pana Starosty sprzed 2006 roku, napisane jest o jakims zapewnieniu i przelewie itp.

Poszukuje caly czas nowych faktow i nie wpadam w obled tak jak Ty...;)

Rozpoczalem ta dyskusje, poniewaz mialem nadzieje ze Ty, bedac tam na miejscu, piszac okolo 40 komentarzy na ten temat moze cos konkretnego wiesz...mylilem sie.

Moje watpliwosci i ten "dyskurs" opieram tylko i wylacznie na podstawie tych trzech publikacji i niektorych sensownych komentarzy innych Uzytkownikow. Spodziewalem sie nowych faktow i zdecydowanej postawy od Ciebie dotyczacej tego tematu.

Nie wiem dlaczego najpierw piszesz, co Pan Starosta "powinien" napisac w oswiadczeniu (?) pozniej cos tam ze:

"Gdyby przyjąć oświadczenie Pana Starosty za prawdziwe..."

...nastepnie...

"Co do pewności czy ten dług był czy nie to wypadałoby przedstawić konkrety..."

...no wlasnie.

Tu dochodzimy do sedna sprawy...wypadaloby przedstawic konkrety, a co w tej chwili mamy?

Nic, oprocz chwytajacych publike tytuly typu " Problemy starosty z ogromnym długiem", "Jarosław Gowin zamilkł..." itp.

Nastepnie jasne i konkretne stanowisko Pana Starosty, pozniej jakies tam tlumaczenie sie Redaktora i oczywiscie niezliczone ilosci komentarzy, w ktorych mozemy przeczytac juz wydane wyroki i osady.

Czy to jest wedlug Ciebie sprawiedliwe i "fair"?

Dziwie sie ze nikt nie reaguje na taki przykladowy komentarz :

"Pan Jan Puchała jest kłamcą wprowadza opinie publiczną w błąd nadużywa prawo i naraża ludzkie życie..." (!)

Przeciez to sa powazne bezpodstawne oskarzenia pisanie na ogolnodostepnym portalu w strone osoby publicznej!

Postaram sie skontaktowac z kims w Ministerstwie Sprawiedliwosci i zapytam o kilka spraw dotyczacych wolnosci slowa i prasy, rzetelnosci w przekazywaniu informacji, zwlaszcza zgodnosci z faktami i prawda, dziennikarskiego kodeksu obyczajowego, prawa karnego lub cywilnego i w jaki sposob te prawa dzialaja w naszej Ojczyznie.

Nikt nikomu nie zabrania krytykowac, nawet powinno sie krytykowac osoby publiczne. Gdy krytyka ta dotyczy powaznych oskarzen, wedlug mnie, powinnismy sie opierac na dowodach czy udowodnionych juz oskarzeniach, wyrokach sadu, przedewszystkim tylko i wylacznie na faktach.

Dlatego wlasnie caly czas ich szukam, aby dowiedziec sie prawdy, tylko prawdy...

Szkoda, ze nie masz nic wiecej tutaj do dodania....

Milego dnia.
kinia434 2014-05-07 20:25:07
To znaczy że jak jest osoba publiczna(wójt,starosta ,premier) to można sobie jego nazwiskiem tyłek podcierać? gnoić jego osobiście i jego rodzinę również? a kto wam dał takie prawo?Miasto, Powiat Limanowa jest pośmiewiskiem dla sąsiadujących nas innych miast i powiatów i dzięki komu takim artykułom i komentarzom,portal zrobił swoje a media typu telewizja radio też nie śpią, przykre to Burmistrz jak i Starosta przedstawiciele Miasta, Powiatu pośmiewiskiem i to zrobionymi przez swoich ludzi WYBORCÓW..
bearchen 2014-05-07 20:31:38
@edi
To moze zajrzyj pod pierzyne, Premierowi, Staroscie, Burmistrzom, bo przeciez nie powinni miec tajemnic przed nami.
Kazdy czlowiek ma prawo do prywatnosci, niezaleznie od tego czy jest osoba publiczna czy tez nie.
Pieprzysz Pan jak potluczony.
edi60 2014-05-07 22:21:13
widze ze niektóre wypowiedzi mijaja się z rzeczywistym prawem które pozwala kontrolowac osoby publiczne patrzeć na ich rece a kto tu mowi ze mamy prawo zagladac pod poduszke ????mylicie niektórzy pojęcia
erik 2014-05-10 23:16:05
Czy to ma znaczyc bo nawet tego nie czytalem do konca ze znow tymi gebami beda tapetowac nasze ulice, ze tam maja jak jas i malgosia zamek z piernikow i jak sie im nie uda ta miseczka to moze korytko
erik 2014-05-10 23:19:01
Edi jest chyba jednym z nich prawda nie wolno to my jestesmy dla was nie wy dla nas i to wy nas utrzymujecie myle sie to popraw mnie
konto usunięte 2014-05-21 16:37:45
@namoR:

Pisząc do trolla Doradcy możesz napisać też @kpiarz lub @HenrykV bo to ten sam spamer ;)
konto usunięte 2014-05-21 16:40:00
@HenrykV:

Nie pisz negatywnie o PRL-u, bo to przecież najlepszy okres w historii Polski, tak bardzo ceniony przez waszego mentora Władka jak i jego sługusów (m. in. ciebie).

@lg1:

Zupełnie tak jak u was, też unikacie niewygodnych tematów :)

@ebi:

Tobie napiszemy, że jesteś pachołkiem Biedy. No i się nie pomylimy, bo jesteś :P
Doradca 2014-05-21 16:50:24
@ Wislak nie przeceniaj mnie. Nie jestem @ HenrykiemV nie jestem też @kpiarzem.

Pan Burmistrz to twój kolega ?.
konto usunięte 2014-05-21 16:53:59
On nie ma kolegów!
konto usunięte 2014-05-22 15:13:15
Powiedział co wiedział ten, który każdy poranek zaczyna od obowiązkowego spamu na Limanowa.in :D

@Doradca:

Jesteś i zostało to już udowodnione :)
A dlaczego miałby być moim kolegą? Na to trzeba zasłużyć :)

@Amstrong:

Najwyraźniej przybrał waszą taktykę ;)
Doriska 2014-05-22 20:41:51
Ig1- nie dopatrzyłam sie by "kasal jadem"... Ty tak robisz! Czemu?
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]