Przeglądasz dane archiwalne
2232
Wydarzenia
DOBRY WIECZÓR Z ZADARU!!!
blizniak 2013-01-28 22:05:32
Sezon tuż tuż i praca będzie. Pozdrawiam wszystkich w KLI
Re: DOBRY WIECZÓR Z ZADARU!!!
blizniak
2013-02-01 20:29:56
Stąd to wszystko co dzisiaj tłustym drukiem na Forum wygląda....Trzeba niekiedy spojrzeć z oddaliB)
Doradca
2013-02-01 20:39:34
Płyniesz czy czekasz w Zadarze?.
Jak to wygląda z oddali wygląda czy wcale nie wygląda
8o
Jak to wygląda z oddali wygląda czy wcale nie wygląda
8o
blizniak
2013-02-01 21:11:19
Witaj Bracie! Przygotowujemy jachty do sezonu. Rejsy od kwietnia jak Bóg da, że pogoda będzie sprzyjać. No nie wygląda dobrze. Przykro. Idę się pocieszyć i posłuchać męskiego chóru. Kolega śpiewa.Dobranoc.B)A pro po tego spojrzenia z oddali to ma rację Andrzej Stasiuk a i nawet tak się składa, że On mysli o kraju popijając winko właśnie na Bałkanach.
Doradca
2013-02-01 21:25:41
Uważaj na winko Bracie :)DobranocB)
Doradca
2013-02-03 13:15:45
ZADAR zasypało czy może Kolega tak śpiewał, że postanowiłeś zostać z Kolegą Bracie :P
blizniak
2013-02-04 21:07:06
Witaj Bracie! Miło, że choć Ty interesujesz się losem najemnego majtka w Chorwacji. Zadaru nie zasypało. Zimy tu są brzydkie takie szarobure, duża wilgotność. W górach jeszcze gorzej bo do tego wieje. No ale wiosnę już czuć. Dzisiaj Niedziela. Kościoły niestety puste. Byłem z kolegą i Jego rodzeństwem na mszy. Pięknie śpiewają w trakcie mszy. Wieczorem do kawiarni tętniącej życiem a jutro rano do portu. Pozdrawiam Bracie B)
Doradca
2013-02-04 21:30:54
Piszesz że zimy tam brzydkie. Takie szarobure u nas odwrotnie zima jest piękna tylko ludzie są szaroburzy.
Nic nie tracisz. Po Bratersku powodzenia :)
Nic nie tracisz. Po Bratersku powodzenia :)
alim
2013-02-04 22:36:07
Święte słowa- prawie wszystko piękne,ale ludzie szarob...
Pozdrowienia dla Tych Szarych, Burych i Ponurych, ale i Tych >:-D (uśmiechniętych).
-Nurkujących, Dryfujących i Tonących no i Tych na warcie śpiących :D
Pozdrowienia dla Tych Szarych, Burych i Ponurych, ale i Tych >:-D (uśmiechniętych).
-Nurkujących, Dryfujących i Tonących no i Tych na warcie śpiących :D
blizniak
2013-02-10 17:06:31
Bracie Doradco to smutne, że na tym białym tle ta szaroburość jeszcze bardziej widoczna. Pozdrawiam z wyspy Uglian /1 mila od Zadaru/ Tu jeszcze widać powojenne rany na budynkach domostw. Bądżmy dalej szaroburzy i dalej dajmy sobie w dupę.B)
Doradca
2013-02-10 17:45:03
Czyżby ta szaroburość i Tobie się udzieliła ?.
A ja myślałem że tylko ja to zauważam.
Mówisz Uglian to znaczy że płyniesz.
Pomiędzy wachtami a szaroburością przyjmij braterskie pozdrowienia.
A ja myślałem że tylko ja to zauważam.
Mówisz Uglian to znaczy że płyniesz.
Pomiędzy wachtami a szaroburością przyjmij braterskie pozdrowienia.
blizniak
2013-02-10 21:16:27
No jak Bracie nie popadać w te barwy czytając wiadomości w których próżno szukać optymizmu a co najgorsze to nie pesymizm z nich przebija a takie w najgorszym wydaniu zło. Dobranoc. Dobrze się zasypia przy rytmicznych takich spokojnych uderzeniach fal o burtę.B)
Doradca
2013-02-10 23:01:40
Też chyba mam gorsze dni. Jak się ma Brata blizniaka to tak bywa, przeważnie myśli się czuje się podobnie.
Niech te fale będą rytmiczne ale nie niebezpieczne.
Dobrej Nocy.B)
Niech te fale będą rytmiczne ale nie niebezpieczne.
Dobrej Nocy.B)
Doradca
2013-02-12 21:40:49
Czy wiatry są pomyślne Bracie, w którą stronę świata płyniecie?.
blizniak
2013-02-13 09:26:53
Pozdrawiam Bracie. Niż nad Adriatykiem. Na cumie na Visie. Jest dobrze a nawet bardzo dobrze. Tak sobie myślę, że jakby nie bezrobocie wysokie to nigdy nie poznał bym Bałkanów.;)B)
tomash
2013-02-13 10:44:37
Polaczki zagranico
blizniak
2013-02-21 11:13:44
Ty jakiś tomash? nie odzywaj się ponieważ rzeczywiści wygląda na to, że tacy jak dają wizerunek na wyspie. Ech nie ma to jak w ojczystych stronach. Tu się człowiek czuje najlepiej chociaż przez parę dni.
blizniak
2013-03-06 23:00:00
W Dalmacji wiosna. Lato które nadejdzie za kilka tygodni i znane jest turystom nijak się ma do wiosny. Hvar uważana jest za najpiękniejszą wiosenną wyspę Adriatyku. Morze spokojne to i pracy mniej. Można rozkoszować się zielenią, której w sezonie tzw. turystycznym brak. Ludzie północy już są aktywni na morzu. Polacy będą jesienią.B)
blizniak
2013-04-17 10:52:22
Pozdrawiam Bracie i zapraszam na Adriatyk tzn. na Balkany! Żregulowanie wspaniałe8)
blizniak
2013-04-23 21:15:39
Zapraszamy na rejsy Limaniwian a szczególnie Ciebie Bracie:D:B)
Doradca
2013-04-24 08:02:04
Chętnie ;) Ty będziesz pisał ja będę się czuł jakbym z Tobą płynął B)
Doradca
2013-04-24 08:05:14
Przychodzi do lekarza marynarz z wytatuowaną na brzuchu mapą świata i mówi:
- Panie doktorze boli mnie...
- Gdzie?
- O tu, na biegunie północnym!:D
- Panie doktorze boli mnie...
- Gdzie?
- O tu, na biegunie północnym!:D
blizniak
2013-05-01 11:24:58
Bracie? co się dzieje? o bólach brzucha może kawałow nie opowidaj. Otwórz firmę na Bałkanach to poznasz uroki Dalmacji żeglując w dni wolne od pracyB)
blizniak
2013-06-01 23:13:27
Dobry wieczór. Dobry wieczór z Zadaru pierwszego czerwca 2013. Tornada w U.S.A. ale też już w Uni Eurpejskiej w Chorwacji. Dubrownik widział trąbę powietrzną ale tym razem się udało. Zapraszamy Polaków, samorządowców w ramach tzw. wymian też. To jest dla wszystkich chętnych najlepszy czas.;)B)
Janek64
2013-06-02 11:53:30
bliznak napisz adres gdzie znajde Ciebe w tym Zadarze W ramach wspolpracy zabiore Ciebie do krainy Tornad :) Pozdrawiam
pawell
2013-06-02 13:28:22
...niektórym to "winko" uderza do glowy...
"...cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie..."
"...cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie..."
blizniak
2013-06-05 12:12:21
nie ma problemu każdemu winko uderzy za około 2 tys. zł. za turnus. Janek 64 nie mam stałego adresu w sezonie. Inaczej adres to Adriatyk od Venecji do Czarnogóry. Podtrzymuje zaproszenie dla wszystkich w/w:PB)
blizniak
2013-06-06 19:40:37
pamięć nasza ludzka to jest ciekawe zagadnienie do przemyśleń pod warukiem,że masz dobrą pamięć. Mam przy załodze norweskiej więcej czasu a to z tej przyczyny, że dla nich żeglowanie to nie jest wydarzenie jak to mówią młodzi mega.Po prostu przylecieli i tyle. Mając więcej czasu więcej myślę i patrzę z daleka. Różne wydarzenia z ziemi rodzinnej odrzywają w pamięci. To że środki na S7 i Zakopiankę uruchomione zostaną aktualnie też. Tak ooczywiście to dobrze. Ale jest pewne ale B)
Doradca
2013-06-06 20:06:09
A myślenie Bracie to Twoja mocna strona ?.
Uważaj,żebyś nie został myślicielem ;)
Uważaj,żebyś nie został myślicielem ;)
Janek64
2013-06-06 20:09:40
@ blizniak a u Ciebie jak z Tymi reklamami mozna cos na burcie zawiesic he he Pozdrawiam
Doradca
2013-06-06 20:32:45
Mając dwadzieścia lat myślałem tylko o kochaniu. Potem kochałem już tylko myśleć.
Albert Einstein
Albert Einstein