5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

dom weselny Oberwanka

mila12 2013-01-14 22:34:59
Witam, chciałabym dowiedzieć się więcej o lokalu Oberwanka, słyszałam dotychczas bardzo dobre opinie, lecz chciałabym usłyszeć coś więcej niż to, że "było świetnie". Jakieś minusy? Jaka jest mniej więcej cena?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: dom weselny Oberwanka
miro 2013-01-14 23:25:08
Byłam na dwóch weselach - i faktycznie było super. Lokal trochę surowy - drewno, kamień, ale z klimatem, fajna jest antresola, dzięki czemu można zrobić duże wesele. Cena ok. 150 ( dwa lata temu) ale to zależy od tego, co się zamówi, ile dań, jakie atrakcje. Atrakcje to pokazy barmańskie, występy, orkiestra ludowa, mnie zaskoczyło pyszne jedzenie- do obiadu był min. królik, szparagi itp, rewelacją było parzenie kawy - kilka do wyboru i od tej roboty był specjalny Pan - znał się na tym:)Pyszne były też drinki - z alk. lub bez dla dzieciaków. Byłam na weselach w okresie zimowym, więc nie wiem, jak z atrakcjami na zewnątrz, ale były to najlepsze imprezy, w których uczestniczyłam, a jak na takie atrakcje, to niedrogo, szczerze polecam.
xyz 2013-01-14 23:48:34
Jaka jest nazwa zespołu który tam obecnie gra?
konto usunięte 2013-01-15 11:07:48
jedynym minusem tego lokalu jest właśnie to, że nie można sobie tam wynająć swojego zespołu, bo tam jest zespół na stałe, przynjamniej tak było jeszcze jakiś czas temu
Daro 2013-01-15 13:04:33
ja byłem na weselu w pażdzierniku ( na weselu brata ) i naprawde polecam ten lokal, jedzenie bardzo smaczne , szwecki stół wyśmienity muzyka odlotowa, naprawdę nie ma sie czego przyczepić. Polecam !!!!!!
Dunior 2013-01-15 18:38:45
Ale przynajmniej ten zespół trzyma niezły poziom, grają równo, nie fałszują i mają całkiem fajny (jak na wesele) repertuar.
Jedzenie świetne, zabawa całkiem fajna, obsługa frontem do klienta (przynajmniej na tych imprezach an których ja tam byłem). Cen nie znam to nie skomentuje
qwertyuio 2013-04-10 01:00:03
oberwanka nr1.Nie widze lepszego lokalu w okolicy.Jedzenie przepyszne i nie do przejedzenia, obsługa-rewelacja.Zespół świetny i do tgo w przerwach przepięknie grające i śpiewające góralki.Mistrzostwo świata.Polecam w 100%https://img.limanowa.in/img/emotikony/favorite.png">
oberwanka 2013-04-28 23:38:50
Dziękujemy za miłe słowa. Małe sprostowanie co do ilości dań. Wszyscy mają tyle samo, nie ma mniej lub więcej, pakietów i tym podobne, jest okrągłe 6 ;)

Pozdrawiam
Janek64 2013-04-29 00:25:39
Mieszkam niedaleko Oberwanki. Polecam warto !!!
Dunior 2013-04-29 08:11:36
jeszcze jedno: te dziewczynki z zespołu góralskiego grają tylko za napiwki, więc nie żałujcie grosza, bo grają świetnie
mina 2013-04-29 09:46:23
Zdecydowanie nie polecam. Mam bardzo niemiłe wspomnienia z wesela. Właściciele frontem do klienta - zwłaszcza właścicielka, robią i zamawiają co jest w danej chwili najtańsze na rynku( np. kwiaty, mięso). Wówczas był remont, nikt wcześniej nas nie poinformował, że wejście do lokalu będzie obok ubikacji ( cały czas brudnych mimo, że moja rodzina kilkakrotnie zwracała uwagę na brud w ubikacji). Owszem jedzenie dobre i w bardzo dużych porcjach, to jest duży i jak dla mnie jedyny plus wesela. Atrakcje w postaci pokazu barmanów na bardzo niskim poziomie, po prostu nie wyszedł im ten pokaz, za który dodatkowo słono zapłaciliśmy.
oberwanka 2013-04-29 22:59:50
Jeżeli nie spełniliśmy państwa oczekiwań to bardzo przepraszamy, ale warto by było powiedzieć nam to w prost zaraz po weselu (nie przypominam sobie kogoś w ostatnim czasie kto byłby nie zadowolony z naszych usług) Co do np mięsa i kwiatów to proszę sprecyzować co znaczy w danej chwili najtańsze?? Rodzaj mięsa do każdego dania sami państwo wybierają tak jak zupę czy np wspomniane kwiaty do dekoracji. Zawsze jest wszystko świeże bo sami się zaopatrujemy i wybieramy wszystkie warzywa, mięsa i owoce; nie bierzemy tego co popadnie... Frontem to znaczy przodem do klienta a to chyba jest plus a nie minus. Pokaz barmanów czy sztucznych ogni robią oddzielne firmy o czym państwo są poinformowani i to państwo sobie o tym decydujecie czy chcecie czy nie.
Marsel 2013-04-29 23:25:10
Moim zdaniem ?? CENY KOSMICZNE MAJĄ... Co z tego że dadzą wam 6 albo 10 dań ?? dasz rade tyle zjeść na jednym weselu ?? ;/ przemyśl rozsądnie... nie ilość a jakość się liczy ! quality over quantity !! Ja polecałbym inny lokal ale to nie ten temat. Gdyby co jestem na priv. pozdrawiam
ddd0911 2013-04-30 01:57:05
a ja uważam, że konkurencja nie śpi :) Marsel taki mądry jesteś to ciekawa jestem jaki lokal polecasz :) prawda jest taka, ze nigdy nikomu w 100% się nie da dogodzić a jak się znajdzie ktoś kto się będzie chciał czegoś uczepić to zawsze sobie znajdzie powód :) zaznaczam, nie jestem z żadnej konkurencji, jestem osobą prywatną. Ceny wcale nie są nie wiadomo jakie, przeważnie na ten rok cena od osoby w lokalach waha się pomiędzy 170-190 zł tylko, ze w tej cenie nie ma orkiestry, fonatn czekoladowych, stołów szwedzkich i obiadu takiego jak jest w oberwance :) więc po doliczeniu tego wszystkiego myślę, ze nawet drożej wychodzi, sama mam wesele w tym roku i kalkulacjach jestem obyta także wiem co piszę. Owszem wesele można zorganizować dużo taniej tylko na jakim poziomie, że człowiek wraca głodny do domu ;/
Co do wspomnianego pokazu barmańskiego, z tego co wiem to nie jest przymus wiec sami decydują młodzi o tym czy chcą czy nie :)
Marsel 2013-04-30 23:43:45
Nie konkurencja lecz wbrew pozorom wydaje się to dziwne, ale poprostu realne myślenie ;) ddd0911 sam/a stwierdziłaś że gołe wesele bez gadżetów jest baaardzo drogie bo aż 170-190 zł :) porównaj ceny w limanowskich lokalach i będziesz zawiedziony/a że przepłacisz za byle co ;) Gdybym chciał reklamowac konkurencję to robiłbym to na forum publicznie a uprzejmie i kulturalnie napisałem że to nie temat tutaj o innym lokalu ;/ zaciskam się tematyki mój drogi ;) Na marginesie, w Limanowej możesz mieć wypasione wesele już od 130 zł i śmiem twierdzić że nawet lepsze niż w oberwance, ale to tylko moje zdanie. Mozesz a nie musisz się tym sugerować. pozdroówka życzę ;)
malutka88 2013-05-23 21:10:40
A mi się tam nie podoba. Na małe wesele może i ok, ale na większe to lipa. Z drugiej sali nic nie widać mimo telebimu, poza tym ciemno, a do tego w lecie tak gorąco że nie mozna wytrzymać. Jedyne co mi się tam podoba to pięknyn ogród.
Doradca 2013-05-23 22:40:42
Polecam!!! Na weselu byłem jadłem wódkę piłem wszystko było EXTRA. A te młode dziewczyny które w przerwach przygrywają i śpiewają są fantastyczne.
Zespół SUPER.
juditha 2013-06-10 09:23:56
ja też byłam ostatnio tam na weselu - 100% zadowlolenia.
żaden z lokali w którym byłam dotad ( a było tego sporo!!!) nie umywa się do Oberwanki.
My robilismy wesele w remizie i po podliczeniu kosztów wyszło drożej niż w tym lokalu!!!
mogę opisać szczególy na priv jeżeli ktoś jest zainteresowany;)
konto usunięte 2013-06-10 10:34:55
jeżeli chodzi o jedzenie, to nie ma w okolicy i nie tylko w okolicy, nigdzie chyba nie ma lepszego lokalu
Onyx85 2013-12-07 20:52:33
Witam,

obecnie jestem na etapie poszukiwan sali weselnej, niestety to że orkiestra jest tam na stale przypisana to jak na razie minus poniewaz nie mamy pojecia jak graja Czy moglby ktos na priv wyslac jakis kawalek filmiku z oberwanki ?? bylbym ogromnie wdzieczny
konto usunięte 2013-12-08 03:57:02
@Onyx85:

Zawsze możesz znaleźć sobie inne miejsce, w którym przyjedziesz z wybraną przez siebie kapelą. Jest sporo fajnych zespołów grających na weselach, podobnie jak i lokali którzy organizują takie przyjęcia. Nie trzeba zdawać się na gust panów z Oberwanki :)
konto usunięte 2014-07-22 20:59:31
ja szczerze nie polecam byłam nie dawno na weselu, jedzenie nie dobre, a co do mięs to niby wszystko jest ale jak dojechali do końca nowej sali to prawie wszystkiego brakło, a jak poprosiliśmy o przyniesienie kotletów schabowych to obsługa powiedziała że już brakło, napoje byle jakie, na stołach pusto, żeby żadnej przekąski nie było to niedowiary,nie każdy może podejść do stołu szwedzkiego, schody strome i na dodatek trzeba po nich iść do wc, gdzie sanepid, że coś takiego odebrał, na weselu którym byłam trzeba było dopłacić za napoje bo goście za dużo wypili, a już nie wspomnę jaka jest stawka za wesele, a co do orkiestry to nawet niechce się wychodzić na parkiet bo taka beznadziejna, i kto to widział, żeby gitarzysta tak się popisywał i wychodził na parkiet to nie koncert rockowy tylko wesele, szczerze nie polecam. z okolic już ludzie wiedzą i omijają to miejsce, jedynie obcy.
juditha 2014-07-25 10:16:46
każdy ma swoje zdanie, ale to że orkiestra wychodzi do ludzi na parkiet i chce ich zabawiać to chyba dobrze a nie że siedzą za pulpitami jak stare dziadki, no i grają jak fachowcy a nie umca umca z podkładów - na muzyce akurat z racji wykształcenia się znam, także w tej kwestii bym się nie sugerowała opinią powyżej, no chyba że ktoś właśnie chce takie "umca umca-po dziadkowemu"....
jak ja byłam to na stołach nic nie brakowało, a nawet miejsca brakło w żołądku żeby wszystkiego spróbować choćby po odrobinie... ale każdy ma inny gust dlatego i lokali i orkiestr jest masa i każdy ma "swoich" klientów;)
filutek 2014-07-27 17:04:21
Jakiś tajemniczy ten lokal, nawet na youtube jak wpiszemy "oberwanka" to wyskakują dwa filmiki, a jeden to jakiś dziwny bo nie wiadomo czy gość, czy artysta z występem.
zabafe 2014-08-02 21:47:40
zgodzę się z "zaklina". Byłem na Oberwance tydzień temu na weselu. To jakaś kpina. Duchota nieziemska, ogród piękny i to chyba mnie jednak uratowało, bo mniejszym złem było siedzenie w nim niż słuchanie, już nie wspomnę o tańczeniu do tego zespołu. Co to było?!. Opinie mieli bardzo dobre, a tu .... Popisywać się można na koncercie, laska z wyglądu świetna ale co z tego. Opinie słyszałem inne a zawiodłem się. Gitarzysta jak naćpany, długie przerwy i grają niestety nie pod gości.Jedzenia dużo, ale na stole pustki. Oprócz piCia nie było praktycznie nic. Obsługa w miare miła, ale widziałem lepsze. Szczerze nie polecam. Za takie pieniądze można zrobić wesele dużo lepsze, z lepszym zespołem i w klimatyzowanej sali. Duży, bardzo duży minus
alicjab 2014-08-03 03:52:05
Ja do tej pory w Limanowej to na najlepszym weselu byłam w Mekongu bardzo smaczne jedzenie duże porcje i miła fachowa obsługa. Sama restauracja niesamowicie klimatyczna moge polecić na każdą imprezę.
nawijka 2015-02-09 13:22:36
Witam! planuje wesele w Oberwance, problemem jest duża liczba gości której chce znaleźć jakieś lokum do spania. Orientuje się ktoś może gdzie znajdę w miarę fajne miejsce za przystępną cenę?
Nie jestem z tych okolic wiec zupełnie nie orientuje się w temacie:)
Pozdrawiam:)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]