1994
Tematy archiwalne
Domy dla naszych poszkodowanych
Marcello 2010-11-01 15:30:57
Czy tak mają wyglądać nasze domy - http://www.szkielet.pl/forum/viewforum.php?f=66
Ciekawe kto tej firmie zlecił budowy? Może warto się tym zainteresować?
Mamy mieszkać w gorszych domach niż mieliśmy?
Re: Domy dla naszych poszkodowanych
M44
2010-11-01 17:09:41
wg. mnie lepsze sa takie "domki" niz jak by mieli postawic tam kontenery.
leon
2010-11-01 18:06:43
Jak pan Nitka taki mądry to dlaczego nie wybudował dla was tych domów za friko?
hawkeye
2010-11-01 18:20:31
rozumiem ze wydarzyla sie tragedia i wiele osob stracilo dorobek calego zycia ale nie jestescie jedynymi poszkodowanymi w polsce - wszycy maja rowne prawo do pomocy i wg mnie jest nie na miejscu pytac czy te domy sa gorsze niz mieli poszkodowani. wg mnie trzeba za pieniadze przeznaczone na pomoc dla poszkodowanych pomoc jak najwiekszej ilosci osob. a teraz mozecie mnie zlinczowac
konto usunięte
2010-11-01 20:16:53
nalezy zadac sobie pytanie .Co by było gdyby panstwo nie pomoglo ..??? gdybyscie byli ubezpieczeni kazdy wybudowalby taki domek jaki chce a tak lepiej taki niz zaden, lub mieszkanie katem u rodziny .przynajmniej wlasny
leon
2010-11-01 23:22:33
Wy macie jeszcze do nas pretensje? To człowiek zaraz po tej tragedi przyjeżdżał i oddawał co może to nie,wielkie pretensje, że pralka czy lodówka używana, a człowiek z całego serca chciał pomóc to zle. A było się ubezpieczyć? Bogu dziękujcie że macie jakieś perspektywy. Że rzad was wsparł z naszych pieniędzy bo mogliście nic nie dostać.Tylko dzięki PO macie szanse dalej egzystowac
leon
2010-11-02 00:48:43
A tak poza tym to gdzie ty w ogóle jesteś @marcello że nie otworzysz gęby do wykonawcy? Przez to becenie szkodzisz sobie i innym. Gdy dojdzie gdziekolwiek do takiej tragediji to już nikt nie będzie chciał pomóc. Zachowujesz się jak te PiSowskie gnidy. Tylko oskarżać innych za swoje krzywdy. Wszyscy winni tylko nie ja. Przepraszam że daliśmy tobie szanse żyć jak człowiek. Doceń to co dostałeś od nas. Naucz się pokory.
konto usunięte
2010-11-02 09:31:34
A co Wy oczekiwaliscie??? Willi z basenem? Cieszcie sie, ze wogole sie cos buduja. Ogladajac zdjecia z tej tragedii, moge smialo stwierdzic, ze niektore domy byly juz w bardzo oplakanym stanie, wiec teraz macie przynajmniej nowe. Ludzie docencie to co macie. Nie jestescie jedynymi w Polsce, ktorzy stracili swoj dobytek. Sory za szczerosc, ale taka jest prawda.
gruszka
2010-11-02 10:39:43
Tiaaa, komuna nauczyła, że wszystko się należy. Stójcie z założonymi rękami i żądajcie.
Marcello
2010-11-02 15:57:15
Leon,
czy ty przypadkiem nie budujesz tych domów? Tak się mi wydaje. Stąd w tobie tyle żółci. Czy budując tak jak pokazują nie masz wstydu przywoływać tu PO? Czy właśnie dzięki PO mamy mieć niepełnowartościowe domy?
hawkeye
2010-11-02 17:01:09
Marcelo, trzeba bylo sie ubezpieczyc zeby teraz jakiekolwiek pretensje miec!!! teraz mozecie tylko grzecznie podziekowac za pomoc ktora Wam sie tak naprawde nie nalezala!!!!!
ERKA
2010-11-02 17:41:16
Mieszkałem 4 lata w szkieletowym domu na zachodzie Polski mogę coś na ten temat napisać ale moje pytanie jak się nazywa firma która buduje te domy ?
Marcello
2010-11-02 18:01:21
W Męcinie domy buduje Zakład Remontowo-Budowlany z Krzekowa, a w Kłodnem - Eko-Rem-Bud z Łabowa, tak wynika z tablic na budowie. Ciekawe ile wcześniej takich domów wybudowali.
harnas19777
2010-11-02 20:30:06
Firmy te wygrały przetarg na budowę. Firma daje niską cenę i robi, oby nie było jak z budową buzodromu
limas
2010-11-03 08:53:48
jak mieliście propozycje od premiera ze dostaniecie po 300tys i działkę to jedna Pani powiedziała ze za tyle to ona może co najwyzej kurnik postawić. zapytam tak 3/4 domów jestem o tym przekonany miała wartość poniżej 300 tys. niektóre znacznie poniżej. no i co teraz 300 tys to mało?! czemu nie ubezpieczyliście tych domów?! szkoda było dać 100 czy 200 złotych na rok i w razie czego mieć jakiś punkt zaczepienia? najlepiej liczyć na innych i jeszcze publicznie w telewizji krzyczec ze mało! na powodzi nikt nie będzie zarabiał!
borek
2010-11-03 09:29:26
Marcelo;mam rodzinę ;nie mam mieszkania-napisz mi KOGO TO OBCHODZI???
konto usunięte
2010-11-03 18:06:49
Borek w Polsce to nikogo nie obchodzi. predzej uslyszysz slowa " trzeba bylo najpierw mieszkanie zalatwic a potem rodzine zakladac." Wiem cos o tym. Tak to bywa, A ludzie jak dostaja cos za darmo to jeszcze maja pretensje, ze malo, ze stare, ze brzydkie.
MAGNUM
2010-11-03 19:12:25
Marcello...weź nie wal w bambusa...człowieku...co mają powiedzieć inni,którzy w takich albo innych okolicznościach stracili dach nad głową i nie dostali pomocy??Nie rób z siebie pANA mIECIA z fabrycznej..
Marcello
2010-11-04 15:02:29
MAGNUM, wiem, ale niech każdy walczy o swoje. Ale to swoje rzetelne. Ale dlaczego, jeżeli już mają dać, dają coś co może nie do końca jest zbudowane jak należy? Czy nie można inaczej.
Ja nie wymyśliłem osuwiska.
MAGNUM
2010-11-04 19:01:43
A jakbyś sobie dopilnował domu który budują??pewnie miałbyś dom rzetelnie zbudowany..swoją drogą jedyny nowy dom na Kłodnym był Państwa D.,więc wg.mnie jeżeli nie dotyczy to w/w rodziny,jeżeli nie jesteś jej członkiem to skończ swoje użalanie się...skocz..dopilnuj,a nawet pomóż ekipie budowlanej-będziesz miał dom szybko i solidnie zbudowany...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź