4296
Porady
Dostawca prądu - zmiana z Tauron
bindziak 2016-12-06 09:42:01
Witam,
Noszę się z zamiarem zmiany dostawcy prądu z Tauron na innego - wg informacji które udało mi się znaleźć na porównywarkach cen (m. in. enerad.pl) najtańszym rozwiązaniem jest Oragne Energia.
Czy ktoś ma może od nich prąd i może opisać jak zmieniły się jego rachunki i ewentualne uwagi?
A może jakiś inny dostawca? Nadmienię że chodzi mi o dostawcę prądu do domu (nie mieszkania) - zużycie ok 440 kWh miesięcznie.
Z góry dziękuję za komentarze i pomoc.
pozdrawiam,
bindziak
Noszę się z zamiarem zmiany dostawcy prądu z Tauron na innego - wg informacji które udało mi się znaleźć na porównywarkach cen (m. in. enerad.pl) najtańszym rozwiązaniem jest Oragne Energia.
Czy ktoś ma może od nich prąd i może opisać jak zmieniły się jego rachunki i ewentualne uwagi?
A może jakiś inny dostawca? Nadmienię że chodzi mi o dostawcę prądu do domu (nie mieszkania) - zużycie ok 440 kWh miesięcznie.
Z góry dziękuję za komentarze i pomoc.
pozdrawiam,
bindziak
Re: Dostawca prądu - zmiana z Tauron
konto usunięte
2016-12-06 19:40:49
Od kilku lat nie kupuję prądu w Tauronie. Na pewno będzie taniej, nie wiem jakie są teraz oszczędności ale sądzę że będzie to przynajmniej 5 gr na kWh co przy Twoim zużyciu da ponad 20 zł/mies. Raz w roku przysługuje Ci prawo bezpłatnej zmiany taryfy, możesz rozważyć zakup prądu w taryfach nocnych. Trudno przewidywać ale ja ostatnio podpisuję umowy roczne ponieważ prąd tanieje a gwarancja ceny jest iluzoryczna, nie obejmuje np. nowych podatków. Firm sprzedających energię jest teraz mnóstwo. Skoro Orange zaoferował Ci najlepszą ofertę to próbuj życzę powodzenia.
Re: Dostawca prądu - zmiana z Tauron
wikijuda
2016-12-07 09:48:50
W samym Tauronie jest kilka taryf dziennych. Mam Dwa liczniki z Taurona, na jednym wychodzi mi 72 gr. za kWh, przy zużyciu 100 kWh miesięcznie, na drugim 60 gr. za kWh. przy zużyciu 150 kWh miesięcznie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź