4296
Porady
droga gminna
anonim23 2013-04-08 19:31:18
Chciałam się kogoś poradzić jak napisać pismo do gminy o drogę gminną;/ Jest to droga "polna" z okropnymi dziurami i przechyleniami gdzie pełno jest kamieni. teraz po zimie to wogóle masakra. Jest ona dosyć długa bo około 2 km ale mieszka przy niej 6 rodzin, wybudowane są 3 domy i jedna rodzina mieszka tu w dodatkowym domu od wiosny do jesieni. Po drodze nie da się przejechać żeby nie zawadzić spodem a nikogo nie stać ani na naprawę samochodów ani na samochody terenowe;/ Aby jakoś przejechać to w kilku miejscach trzeba wjechać na pole sąsiada bo inaczej się nie da;/ w ciągu 1,5 roku 3 samochody rozwaliły misę olejową i niestety doszło do tego że silniki musiały być wymienione. Każdy mieszkaniec z zawieszeniem robi przynajmniej dwa razy w roku;/ a skąd brać na to pieniądze ;/ już sami nie wiemy co robić bo gmina raz na jakiś czas da auto żwiru, który wypłukiwany jest przez deszcz w pola i koło się zamyka ;/ bardzo proszę o pomoc bo naprawde strach jeździć samochodem ;/
Re: droga gminna
smo
2013-04-08 20:00:11
gdzie to jest
misiek33
2013-04-08 20:17:27
niechce ci zle wrózyc ale gmina juz takich dróg niechce przejmowac na własnosc bo nie stac gminy utrzymywac dotychczasowych dróg...
a idz na zebranie wiejskie i tam zapytasz bo obecny wójt odpowie ci przy swiadkach...
a idz na zebranie wiejskie i tam zapytasz bo obecny wójt odpowie ci przy swiadkach...
anonim23
2013-04-09 16:00:10
Stara Wieś - Golców ;/ tylko ze to jest droga gminna, bo wójt coś tam o niej mówił ;/ tylko nie wiem jak z tym sobie poradzić bo niestety ale kamieni tyle że naprawde strach jeździć.;/
konto usunięte
2013-04-09 18:10:42
na Starej Wsi jest więcej takich dróg które są w tragicznym stanie Gmina oczywiście nie ma pieniędzy na remontowanie takich dróg, jedno mnie tylko zastanawia skoro podatki są coraz wyższe i dochądza ciągle jakieś nowe opłaty, a za wszystko płaci szary obywatel, to w takim razie gdzie są te pieniądze jak rząd ich nie ma samorządy też nie...
anonim23
2013-04-09 19:30:04
u nas tą drogę to już 10 rok robią ;/ tylko nawet za naprawę samochodu nie wrócą ;/ masakra totalna;/ niby coś słyszałam że asfalt ma być ale na ile to prawda? to nie wiem ;/
juditha
2013-04-14 21:39:02
Asfalty to tam robią ale do "odpowiednich" domów...
teraz galerii się im zachciało...
a my usłyszeliśmy że najlepiej to by było jakbyśmy się wybudowali w Limanowej to będziemy wtedy mieć drogę...
Żałuję, że tego nie nagrałam, ale następnym razem na pewno wezmę dyktafon żeby pokazać jak się ludzi traktuje.
teraz galerii się im zachciało...
a my usłyszeliśmy że najlepiej to by było jakbyśmy się wybudowali w Limanowej to będziemy wtedy mieć drogę...
Żałuję, że tego nie nagrałam, ale następnym razem na pewno wezmę dyktafon żeby pokazać jak się ludzi traktuje.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź