4296
Porady
Fotowoltaika - jak myślicie czy się opłaca?
motoryzacyjny01 2015-12-02 14:16:15
Chciałem zapytać czy ktoś z was montował panele fotowoltaiczne? Ja umówiłem się na rozmowę z firmą z Krakowa - http://elve.pl/, bo chcę sprawdzić jak mi wycenią instalację i czy w ogóle będzie to u mnie opłacalne.
Re: Fotowoltaika - jak myślicie czy się opłaca?
AniaSSS
2015-12-03 13:13:04
Myślę, że się opłaca bo też czytam sobie na ten temat na tematycznych serwisach. Ogólnie to najpierw musisz mieć dobraną dobrą wielkość instalacji do swojego dachu, żeby nie przepłacać za instalacje, no i sam dach powinien być dobrze nasłoneczniony, więc jak masz jakieś drzewo przy domu to wypadałoby się nim zająć wpierw.
Myślę, że się opłaca bo też czytam sobie na ten temat na tematycznych serwisach. Ogólnie to najpierw musisz mieć dobraną dobrą wielkość instalacji do swojego dachu, żeby nie przepłacać za instalacje, no i sam dach powinien być dobrze nasłoneczniony, więc jak masz jakieś drzewo przy domu to wypadałoby się nim zająć wpierw.
Re: Fotowoltaika - jak myślicie czy się opłaca?
Zioomek
2015-12-05 23:23:39
Witaj, jeśli jesteś zainteresowany panelami fotowoltaicznymi to pisz do mnie [email protected], dam Ci namiar na dobrą firmę działającą na terenie całej polski, od której sam mam instalacje a dodatkowo jest dotacja na panele -40% ceny kosztów instalacji więc naprawdę się opłaca.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź