2174
Wydarzenia
II Tura Wyborów - Burmistrz Miasta Mszana Dolna
ZuziaSzabla 2014-11-27 22:15:56
Z dwojga złego wolę jego, TADEUSZA FILIPIAKA więc Mszaniacy głosujcie na niego.
Za niego mamy dużą poprawę w mieście, na drugach, w szkołach i ogólnie.
Mogłabym tak pisać i pisać.. ale powiem krótko... betoniarnia też potrzebna.
Kargul z Pawlakiem już dawno odeszli i we wsi zapanował spokój... więc oby nam się żyło dobrze i dostatnie w mieście i spokojnie, wiec niech Pan Kowalczyk razem z Panem Rogiem zostawią Nas i Nasze miasto w spokoju i zajmą się własnym domostwem. Tego im życzę... i dużo zdrowia. A my głosujmy na obecnego burmistrza TADEUSZA FILIPIAKA. Pozdrawiam i Do Zobaczenia w Niedzielę ;)
ps. Co do kart to nie zawsze się szafy szybko otwierają i nie można ich szybko schować u mnie też się zamki w szafach często zacinają, i zanim schowam ubranie do szafy muszę je wpierw położyć na fotelu.
Dobrej Nocy Państwu życzę.
Za niego mamy dużą poprawę w mieście, na drugach, w szkołach i ogólnie.
Mogłabym tak pisać i pisać.. ale powiem krótko... betoniarnia też potrzebna.
Kargul z Pawlakiem już dawno odeszli i we wsi zapanował spokój... więc oby nam się żyło dobrze i dostatnie w mieście i spokojnie, wiec niech Pan Kowalczyk razem z Panem Rogiem zostawią Nas i Nasze miasto w spokoju i zajmą się własnym domostwem. Tego im życzę... i dużo zdrowia. A my głosujmy na obecnego burmistrza TADEUSZA FILIPIAKA. Pozdrawiam i Do Zobaczenia w Niedzielę ;)
ps. Co do kart to nie zawsze się szafy szybko otwierają i nie można ich szybko schować u mnie też się zamki w szafach często zacinają, i zanim schowam ubranie do szafy muszę je wpierw położyć na fotelu.
Dobrej Nocy Państwu życzę.
Re: II Tura Wyborów - Burmistrz Miasta Mszana Dolna
ZuziaSzabla
2014-11-27 23:19:18
Nie, to nie ja.
brzoza007
2014-11-28 08:55:55
@franiuch dedykuję ci tę oto lekturę ,może Cię oświeci:
Dla wyjaśnienia zamieszania w temacie: KTO TRUJE MSZANĘ A KTO NIE Filipiak upublicznił dokumenty. Te,
nie mogą kłamać!
Sprawy pokrótce miały się tak:
- p.Kowalczyk oddaje bezpłatnie w dzierżawę teren pod oczyszczalnię ścieków
- zmienia wraz z radą plan zagospodarowania część tego terenu, na teren przeznaczony wyłącznie pod BUDOWĘ BETONIARNI ( na 10 lat)
Rodzi się pytanie:
- Dlaczego betoniarni? Logicznie myśląc ,na czyjeś potrzeby.
- Filipiak po objęciu fotela burmistrza uchyla niedorzeczną ustawę.
Teraz UL. ORKANA
Wg dokumentów sprawy mają się tak:
- W trakcie swojej kadencji p.Kowalczyk ma możliwość zmienić plan zagospodarowania terenów przy ul.Orkana na tereny zielone lub rekreacyjne, by zablokować w przyszłości uprzemysłowienie tej części Mszany .
- Nie robi tego!
- p.U ,który kupił teren zaczyna starania o pozwolenie na budowę betoniarni , zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego
- Podnoszą się protesty ludzi i szukanie winnych
To tyle z dokumentów .Co dalej?
IDĄ WYBORY!
P.Kowalczyk razem z p.Jamróz potrzebują głosów od wyborców .
- Stają na czele protestów dzieląc się p.Jamróz na Orkana a p.Kowalczyk na Krakowskiej
- Filipiak łagodzi konflikt , inwestor się wycofuje
- W pensjonacie Szczebel , p.Kowalczyk i " świta " gromadzą ponad 100 ludzi , nie zapraszając oczywiście Filipiaka ogłaszają zebranym , że Filipiak pozwala na budowę betoniarni przy ul.Krakowskiej.
- ludzie w to wierzą, idą głosować, stawiają na Kowalczyka.
CEL ZDOBYTY!
Co dalej?
- Filipiak się broni ,ujawnia dokumenty z których jasno wynika ,że p.Kowalczyk (mimo licznych protestów mieszkańców) zmienia plan zagospodarowania przestrzennego ułatwiając tym funkcjonowanie nielegalnej fabryki przy ul.Starowiejskiej nad Mszanką.
- P.Stanisław (w zamian za ukłon w jego stronę ) popiera p.Kowalczyka w swojej kłamliwej ulotce
- Fabryka istnieje już kilkanaście lat zatruwa środowisko.
Tera pytanie?
KTO MANIPULUJE LUDŹMI I KTO ZATRUWA MSZANĘ? Bo chyba nie Filipiak?
Oceńcie sami.
Dla wyjaśnienia zamieszania w temacie: KTO TRUJE MSZANĘ A KTO NIE Filipiak upublicznił dokumenty. Te,
nie mogą kłamać!
Sprawy pokrótce miały się tak:
- p.Kowalczyk oddaje bezpłatnie w dzierżawę teren pod oczyszczalnię ścieków
- zmienia wraz z radą plan zagospodarowania część tego terenu, na teren przeznaczony wyłącznie pod BUDOWĘ BETONIARNI ( na 10 lat)
Rodzi się pytanie:
- Dlaczego betoniarni? Logicznie myśląc ,na czyjeś potrzeby.
- Filipiak po objęciu fotela burmistrza uchyla niedorzeczną ustawę.
Teraz UL. ORKANA
Wg dokumentów sprawy mają się tak:
- W trakcie swojej kadencji p.Kowalczyk ma możliwość zmienić plan zagospodarowania terenów przy ul.Orkana na tereny zielone lub rekreacyjne, by zablokować w przyszłości uprzemysłowienie tej części Mszany .
- Nie robi tego!
- p.U ,który kupił teren zaczyna starania o pozwolenie na budowę betoniarni , zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego
- Podnoszą się protesty ludzi i szukanie winnych
To tyle z dokumentów .Co dalej?
IDĄ WYBORY!
P.Kowalczyk razem z p.Jamróz potrzebują głosów od wyborców .
- Stają na czele protestów dzieląc się p.Jamróz na Orkana a p.Kowalczyk na Krakowskiej
- Filipiak łagodzi konflikt , inwestor się wycofuje
- W pensjonacie Szczebel , p.Kowalczyk i " świta " gromadzą ponad 100 ludzi , nie zapraszając oczywiście Filipiaka ogłaszają zebranym , że Filipiak pozwala na budowę betoniarni przy ul.Krakowskiej.
- ludzie w to wierzą, idą głosować, stawiają na Kowalczyka.
CEL ZDOBYTY!
Co dalej?
- Filipiak się broni ,ujawnia dokumenty z których jasno wynika ,że p.Kowalczyk (mimo licznych protestów mieszkańców) zmienia plan zagospodarowania przestrzennego ułatwiając tym funkcjonowanie nielegalnej fabryki przy ul.Starowiejskiej nad Mszanką.
- P.Stanisław (w zamian za ukłon w jego stronę ) popiera p.Kowalczyka w swojej kłamliwej ulotce
- Fabryka istnieje już kilkanaście lat zatruwa środowisko.
Tera pytanie?
KTO MANIPULUJE LUDŹMI I KTO ZATRUWA MSZANĘ? Bo chyba nie Filipiak?
Oceńcie sami.
franiucha
2014-11-28 10:03:31
Tadek daj sobie spokój...weź coś na wstrzymanie i nękaj ludzi bo to aż przykre! Ile razy już wkleiłeś ten sam tekst? Myślisz, że kłamstwo wielokrotnie powtarzane stanie się prawdą?
Daruj sobie te wszystkie namolstwa!!!!!!! Powiedz lepiej co z twoim debetem... omijasz wszystkie niewygodne pytania. Mam nadzieję, że jak spadniesz wreszcie z tego krzesełka to godnie się zamkniesz...bo ludzie mają cię naprawdę dość a tym swoim działaniem jeszcze bardziej ich zniechęcasz!!!!!! Kowalczyk nie jest święty ale o niebo lepszy od ciebie!!!!
Daruj sobie te wszystkie namolstwa!!!!!!! Powiedz lepiej co z twoim debetem... omijasz wszystkie niewygodne pytania. Mam nadzieję, że jak spadniesz wreszcie z tego krzesełka to godnie się zamkniesz...bo ludzie mają cię naprawdę dość a tym swoim działaniem jeszcze bardziej ich zniechęcasz!!!!!! Kowalczyk nie jest święty ale o niebo lepszy od ciebie!!!!
resetresetu
2014-11-28 10:55:44
Ja się pytam jak to jest czy biegły księgowy na stołku burmistrza w latach 2002-2006 miał problemy z rozrachunkami czyli ze swoją zawodową dziedziną? cyt z raportu RIO:
" nieprawidłowy obieg dokumentów finansowo-księgowych w Urzędzie Miasta, co doprowadziło do powstania zobowiązań wymagalnych (z przekroczonym terminem płatności) na koniec 2004 r. i 2005 r. i kilkumiesięcznych opóźnień w regulowaniu zobowiązań wobec kontrahentów, "
to jest tylko jeden mały akapit z całej litanii...
w wywiadzie na tv28 mówi że miasto włączy sie w to i w tamto za jego kadencji , ale ani słowem się nie zająknął czy przyłoży sie do swojej dziedziny - innymi słowy nic sie nie zmieni, a do tego nic nie zrobi a jak zrobi to nie wybrnie księgowo z tego będzie nie zły bajzel
musimy temu zapobiec - 30-11-2014 na wybory ide ja z żoną i dziećmi i głosujemy przeciwko Kowalczykowi
" nieprawidłowy obieg dokumentów finansowo-księgowych w Urzędzie Miasta, co doprowadziło do powstania zobowiązań wymagalnych (z przekroczonym terminem płatności) na koniec 2004 r. i 2005 r. i kilkumiesięcznych opóźnień w regulowaniu zobowiązań wobec kontrahentów, "
to jest tylko jeden mały akapit z całej litanii...
w wywiadzie na tv28 mówi że miasto włączy sie w to i w tamto za jego kadencji , ale ani słowem się nie zająknął czy przyłoży sie do swojej dziedziny - innymi słowy nic sie nie zmieni, a do tego nic nie zrobi a jak zrobi to nie wybrnie księgowo z tego będzie nie zły bajzel
musimy temu zapobiec - 30-11-2014 na wybory ide ja z żoną i dziećmi i głosujemy przeciwko Kowalczykowi
skijer
2014-11-28 12:59:39
brzoza,w takie pierdoły jak tu wypisujesz,to mogą uwierzyć tylko Ci którzy nie wiedzą jak było.Te twoje teorie spiskowe o tworzeniu komitetów protestacyjnych przez pp.Jamróz i Kowalczyka to jest klasyczny przykład manipulacji faktami.Komitet przeciw otaczarni powstał z inicjatywy mieszkańców ul.Orkana,którym przed oknami i przy cichej przychylności burmistrza,wielki dobrodziej p.U miał stworzyć nowe miejsca pracy/dla kogo?dla swoich z Podłopienia/.Pani Jamróz NIE ZKŁADAŁA KOMITETU,tylko poparła protest dużo później.Skoro mijasz się z prawdą w jednym przypadku,najpewniej w drugim jest tak samo.Im więcej wypisujecie takich bredni,tym bardziej dochodzę do wniosku że trzeba iść głosować.
Krajanka
2014-11-28 19:37:43
Jestem Krajanka, ale nie krajanka do zjedzenia a Krajanka gdyż pochodzę z tej samej wsi co Pan Kowalczyk.
Znam Pana Kowalczyka z wszystkimi jego przywarami i dlatego nigdy bym nie zagłosowała na niego, wiem że nie mogłabym.. bo moja wieś nie podlega miastu ale gminie ale gdybym miała głosować to zagłosowałabym na Pana Tadeusza Filipiaka to dobry człowiek... chociaż nie wszystkim pasuje ale ludzie mszańscy głosujcie na FILIPIAKA. Ja będę głosować na KASINĘ na Pana Bolesława Żabę. HEJ GÓROLE! Nie dojmy se dmuchać a głosujmy na tych gdzie nasze miasto i Nasza Wieś będą mieć pożytek.
Miasto = Tadeusz Filipiak
a jo ze WSI = na Bolesława Żabę
do Niedzieli
Znam Pana Kowalczyka z wszystkimi jego przywarami i dlatego nigdy bym nie zagłosowała na niego, wiem że nie mogłabym.. bo moja wieś nie podlega miastu ale gminie ale gdybym miała głosować to zagłosowałabym na Pana Tadeusza Filipiaka to dobry człowiek... chociaż nie wszystkim pasuje ale ludzie mszańscy głosujcie na FILIPIAKA. Ja będę głosować na KASINĘ na Pana Bolesława Żabę. HEJ GÓROLE! Nie dojmy se dmuchać a głosujmy na tych gdzie nasze miasto i Nasza Wieś będą mieć pożytek.
Miasto = Tadeusz Filipiak
a jo ze WSI = na Bolesława Żabę
do Niedzieli
ZuziaSzabla
2014-11-28 19:47:45
@Krajanka, Pani gosposiu dobrze myślicie i dobrze piszecie Nam w Mszanie - w Mieście jest potrzebny ROZUM, który będzie dobrze myślał i dobrze rządził a nie długość człowieka i jego chamstwo...
Ja jako Zuzia przybyłam z innego powiatu do Mszany, ale mam szacunek i zaufanie do Pana Filipiaka.
Więc głosuje na Pana TADEUSZA FILIPIAKA i myślę, że Mszańskie Panie i Panowie, Górale i Góralki w niedziele zagłosujemy WSPÓLNIE na Pana TADEUSZA FILIPIAKA!
Jak się to mówi, Święć się Imię Twoje i niech tą kadencje wygra Filipiak.
AMEN.
Ja jako Zuzia przybyłam z innego powiatu do Mszany, ale mam szacunek i zaufanie do Pana Filipiaka.
Więc głosuje na Pana TADEUSZA FILIPIAKA i myślę, że Mszańskie Panie i Panowie, Górale i Góralki w niedziele zagłosujemy WSPÓLNIE na Pana TADEUSZA FILIPIAKA!
Jak się to mówi, Święć się Imię Twoje i niech tą kadencje wygra Filipiak.
AMEN.
Borewicz
2014-11-28 20:48:55
sportowiec2, popieram
Do Was się zwracam, niejeden z Was zaobserwował skutki zmiany ustroju,
dzisiaj kraj można podzielić na tych co są zadowoleni i na tych co nie są zadowoleni..
ale w czym rzecz?
otóż dzisiejsze społeczeństwo jest niezadowolone z poziomu życia w Państwie,
wyjątkiem są osoby które na to mają... na ogół wiadomo w jaki sposób..
demokracja doprowadziła Nas do sytuacji w której musimy wybrać, wybrać rozsądnie
Pamiętajmy o przyszłych pokoleniach i wybierzmy mądrze nie dajmy się oszukać kampanii Pana Józefa Kowalczyka, człowiek ten już pokazał swoje.
Przypomnę że towarzysz ten musiał i miał szczególne zasługi że wyleciał z... wiadomo z czego w tamtym układzie
Dostał drugą szansę... został burmistrzem.. zawiódł mieszkańców, większość to dzieci i wnuki osób które to pamiętają.. ale Nasz Kochany były Towarzysz nie zawiódł naszych przedsiębiorców... a wiecie co sie mówiło dawniej o takich ludziach... no! i pamiętajcie sobie o tym... człowiek który działa wyłącznie na korzyść przedsiębiorców nigdy nie zajmie się naszymi potrzebami...
Daję Wam słowo.... On będzie miał Was w D....!
Co się po tym stało?
Otóż Nasz jakże wielce zasłużony towarzysz został wybrany po raz drugi...
i co się wtedy stało?
ano Moi drodzy zaczęło się, wyprzedawanie majątku publicznego, łącznie z domami drzewami zielenią i wszystkim co mógł, ale że mu było za mało... a co się będzie przejmował? nie bo po co! w końcu jest Panem a My dziadami wyprzedał za zaniżoną wartość.
Podsumowując:
Nasz jakże wierny towarzysz Pan Kowalczyk tak dbał o interesy mieszkańców że byliśmy zadłużeni z fabryką (którą teraz przypisano panu Filipiakowi), z wiecznymi problemami... nie było się gdzie zwrócić bo uznał że zwykli mieszkańcy są dziadami, nawet użytkownik: newtime to potwierdził.
Teraz mamy rozwijającą się Mszanę, 2 Galerie, Restauracje na wysokim poziomie, co z tego że prywatne taki mamy teraz świat... ludzie nie chodzą po błocie i piasku tylko po kostce...
Pan Kowalczyk
nic nam nie zadeklarował, niczego nam nie obiecał. Ci którzy na niego oddawali głos odawali na obietnice że odmieni Mszanę... każdy rozsądny człowiek wie że jak nic nie obiecał nic nie musi robić... oddacie głos na kota w worku.
W dzisiejszym pędzącym świecie musimy umieć zachować zimną krew i wybrać właściwie!
Wybierzmy 30 listopada br. Pana Tadeusza Filipiaka.
Człowiek ten wpierw poświęcił się dla rodziny rezygnując z Seminarium, a teraz poświęcił się dla Nas... aby zadbać o Nasze Miasto! Jak prawdziwy katolik jest w stanie znosić cierpienie bez jednego słowa że go to krzywdzi i bez tłumaczenia się jak jego konkurent.
On liczy na Nas bo wie że pomógł miastu i liczy że go docenicie!
GŁOS NA TADEUSZA FILIPIAKA JEST GŁOSEM DOBRZE ODDANYM.
ps. jakby moich myśli było Wam mało, poczytajcie sobie co myślą o Nim:
resetresetu, coby, newtime, ZuziaSzabla, (niemówiąc o bliskiej krewnej) Krajance i sportowcu2
dowiecie się jakim człowiekiem jest Pan Kowalczyk, a jakim Pan Filipiak
Dobrej Nocy życzę i PROSZĘ WAS abyście poszli wszyscy do wyborów i oddali głos na właściwego człowieka
TADEUSZA FILIPIAKA!!!
Do Was się zwracam, niejeden z Was zaobserwował skutki zmiany ustroju,
dzisiaj kraj można podzielić na tych co są zadowoleni i na tych co nie są zadowoleni..
ale w czym rzecz?
otóż dzisiejsze społeczeństwo jest niezadowolone z poziomu życia w Państwie,
wyjątkiem są osoby które na to mają... na ogół wiadomo w jaki sposób..
demokracja doprowadziła Nas do sytuacji w której musimy wybrać, wybrać rozsądnie
Pamiętajmy o przyszłych pokoleniach i wybierzmy mądrze nie dajmy się oszukać kampanii Pana Józefa Kowalczyka, człowiek ten już pokazał swoje.
Przypomnę że towarzysz ten musiał i miał szczególne zasługi że wyleciał z... wiadomo z czego w tamtym układzie
Dostał drugą szansę... został burmistrzem.. zawiódł mieszkańców, większość to dzieci i wnuki osób które to pamiętają.. ale Nasz Kochany były Towarzysz nie zawiódł naszych przedsiębiorców... a wiecie co sie mówiło dawniej o takich ludziach... no! i pamiętajcie sobie o tym... człowiek który działa wyłącznie na korzyść przedsiębiorców nigdy nie zajmie się naszymi potrzebami...
Daję Wam słowo.... On będzie miał Was w D....!
Co się po tym stało?
Otóż Nasz jakże wielce zasłużony towarzysz został wybrany po raz drugi...
i co się wtedy stało?
ano Moi drodzy zaczęło się, wyprzedawanie majątku publicznego, łącznie z domami drzewami zielenią i wszystkim co mógł, ale że mu było za mało... a co się będzie przejmował? nie bo po co! w końcu jest Panem a My dziadami wyprzedał za zaniżoną wartość.
Podsumowując:
Nasz jakże wierny towarzysz Pan Kowalczyk tak dbał o interesy mieszkańców że byliśmy zadłużeni z fabryką (którą teraz przypisano panu Filipiakowi), z wiecznymi problemami... nie było się gdzie zwrócić bo uznał że zwykli mieszkańcy są dziadami, nawet użytkownik: newtime to potwierdził.
Teraz mamy rozwijającą się Mszanę, 2 Galerie, Restauracje na wysokim poziomie, co z tego że prywatne taki mamy teraz świat... ludzie nie chodzą po błocie i piasku tylko po kostce...
Pan Kowalczyk
nic nam nie zadeklarował, niczego nam nie obiecał. Ci którzy na niego oddawali głos odawali na obietnice że odmieni Mszanę... każdy rozsądny człowiek wie że jak nic nie obiecał nic nie musi robić... oddacie głos na kota w worku.
W dzisiejszym pędzącym świecie musimy umieć zachować zimną krew i wybrać właściwie!
Wybierzmy 30 listopada br. Pana Tadeusza Filipiaka.
Człowiek ten wpierw poświęcił się dla rodziny rezygnując z Seminarium, a teraz poświęcił się dla Nas... aby zadbać o Nasze Miasto! Jak prawdziwy katolik jest w stanie znosić cierpienie bez jednego słowa że go to krzywdzi i bez tłumaczenia się jak jego konkurent.
On liczy na Nas bo wie że pomógł miastu i liczy że go docenicie!
GŁOS NA TADEUSZA FILIPIAKA JEST GŁOSEM DOBRZE ODDANYM.
ps. jakby moich myśli było Wam mało, poczytajcie sobie co myślą o Nim:
resetresetu, coby, newtime, ZuziaSzabla, (niemówiąc o bliskiej krewnej) Krajance i sportowcu2
dowiecie się jakim człowiekiem jest Pan Kowalczyk, a jakim Pan Filipiak
Dobrej Nocy życzę i PROSZĘ WAS abyście poszli wszyscy do wyborów i oddali głos na właściwego człowieka
TADEUSZA FILIPIAKA!!!
newtime
2014-12-01 16:28:34
W tą niedzielę 30.11.2014 odbędzie się II Tura Wyborów.
Zakładam temat zbiorowy aby rozmawiać o kandydaturach.
W tą niedzielę 30.11.2014 odbędzie się II Tura Wyborów.
Zakładam temat zbiorowy aby rozmawiać o kandydaturach.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź