4296
Porady
ile kosztuje miejsce na cmentarzu
noti 2011-11-06 12:47:18
witam mam takie pytanie czy nie wie ktoś ile kosztuje wykupienie miejsca na cmentarzu bardzo proszę jak by ktoś był zorientowany podać cenę bo nie wiem ile dać księdzu
Re: ile kosztuje miejsce na cmentarzu
konto usunięte
2011-11-06 13:10:01
Właśnie, też zapytam o to, bo nie wiem jak ceny kształtują się w Przyszowej za odnowienie miejsca ? Ile tam daje się księdzu ?
Frann
2011-11-06 14:10:31
Księża mają przeważnie "cenniki" za daną usługę, a co do ceny miejsca na cmentarzu to ustala to rada parafialna. W Przyszowej wykup miejsca na cmentarzu na 25 lat wynosi 200zł od osoby i to wtedy gdy jest pomnik (bo tak podobno ustaliła rada jeszcze za czasów poprzedniego proboszcza). Zresztą jeśli chodzi o sprawy finansowe to obecny ksiądz proboszcz lubi pieniążki i takie tematy ,więc jaki problem w tym żeby go o to zapytać?
Frann
2011-11-06 14:13:55
Aha. Gdy wykupujesz miejsce to dostajesz kartkę z pieczęcią parafii, czyli takie potwierdzenie.
konto usunięte
2011-11-08 20:17:36
Owszem można zapytać ale on powie co łaska, a ta łaska to ile bo cennika ci raczej nie pokaże ? Nie mieszkam w tej parafii i nie wiem jak kształtują się ceny ale mam tam bliskich co spoczywają na cmentarzu. Nie chcę dać za mało ani za dużo. W każdym razie dzięki za poprzednią odpowiedź.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź