4296
Porady
Instalacja LPG do auta.
pp167 2013-11-24 13:49:42
Witam
Chciałbym założyć instalacje LPG do mojego samochodu i stąd moje pytanie czy można to zrobić nie drogo i dobrze w Limanowej? Jaka by była cena i czy można by to zrobić ewentualnie na raty.
Z góry dziękuje na udzielone odpowiedzi i wszelką pomoc:)
Pozdrawiam
Chciałbym założyć instalacje LPG do mojego samochodu i stąd moje pytanie czy można to zrobić nie drogo i dobrze w Limanowej? Jaka by była cena i czy można by to zrobić ewentualnie na raty.
Z góry dziękuje na udzielone odpowiedzi i wszelką pomoc:)
Pozdrawiam
Re: Instalacja LPG do auta.
Julek
2013-11-24 20:02:41
@pp167
" nie drogo" to bym napisał razem. A co do instalacji LPG nie upierał bym się przy wybranej lokalizacji. Lepiej zrobić to u fachowca, ale nie koniecznie w Limanowej.
" nie drogo" to bym napisał razem. A co do instalacji LPG nie upierał bym się przy wybranej lokalizacji. Lepiej zrobić to u fachowca, ale nie koniecznie w Limanowej.
Piotr
2013-11-24 20:44:02
Z własnego doświadczenia podpowiem że jeżeli decydujesz się na LPG nie żałuj kasy a nie będziesz żałował :)
wojtek1984
2013-11-24 21:08:03
witam. polecam zajezdnie PKS w Limanowej. ja zamontowałem tam instalację do swojego peugeota 206 i zero problemu. chodzi świetnie, obsługa fachowa. Jeśli chcesz raty to załatwiają na miejscu. potrzebny tylko dowód osobisty, bo ja tez brałem na raty. podjedź zapytaj to nic nie kosztuje!
M44
2013-11-24 21:36:32
wojtek golf 1,8t nie wyglada mi na 206 xD haha jezeli chodzi o pkt fakt sprzet maja ale nic po za tym . jezeli chcesz isc do zakładu gdzie brakuje doswiadczenia to śmiało
wojtek1984
2013-11-24 22:18:52
szukasz zaczepki. jeżeli masz jakieś doświadczenie w tym temacie to wyraź opinie pomagając koledze a nie komentuj złośliwie wypowiedzi innych, bo nie o to tutaj chodzi!forum jest po to by kazdy mogł wyrazic swoja opinie, a osoba pytajaca mogła wyciągnąć z tego jakies wnioski. pozdrawiam
wojtek1984
2013-11-24 22:23:19
m44- pragne nadmienić, ze nie posiadam golfa 1,8t cos Ci sie pomylilo:) gaz zakładałem juz do dwóch samochodów i dziele sie tym co juz wiem na temat montażu gdyż samochody mi chodzą super!!
konto usunięte
2013-11-24 22:38:04
"Kupić subaru i go zagazować, to jak zamówić sobie dziwkę i tańczyć z nią makarenę."
djdeejay
2013-11-24 22:45:07
Napisz jaki samochód, to coś się doradzi :)
pp167
2013-11-25 11:19:16
Mój samochód to Vw polo III
Przemek217
2013-11-25 12:45:25
A silniczek w tym polo to jaki?? Gaz w aucie temat rzeka:/ w zależności od silnika <budowy silnika>, czy masz hydrauliczną regulację luzów zaworowych czy ręczną, bezpośredni wtrysk paliwa czy zwykłą listwę wtryskową, auto z turbiną czy bez. W Twoim polo powinna przyjąć się każda instalacja dobrze skonfigurowana i wyregulowana, ważne jest dobre ustawianie mieszanki żeby nie była zbyt uboga bo następuje wypalanie gniazd zaworowych, przede wszystkim auto musi bezbłędnie pracować na PB żeby można było dobrze zgrać mapę wtrysku i odpowiednia ustawić gaz. Ja osobiście polecam instalację BRC choć nie jest ona tania ale w swoim 1.8t zrobiłem już na niej ok 80 tyś km i jest oki spalanie ok 100 litrów i praktycznie nieodczuwalna strata mocy w porównaniu do PB, instalację zakładałem w Gołkowicach jak chcesz to mam do nich numer.
Przemek217
2013-11-25 12:48:23
** twu pardą 10 litrów:D
M44
2013-11-25 13:12:51
jednak dalej podtrzymam swoja opinie ze chlopaki fakt maja fajny nowy sprzet jednak doswiadczenia brak . i tyle w temacie .
synchro
2013-12-08 10:20:58
LPG możesz założyć w:
Rybiu u Tabaki - drogo i potrafi skopać jak się mu nie chce, polecam robić u niego starsze auta tylko
Zajezdnia PKS - mordownia, ale załatwiają już papiery od ręki jak z lewą instalacją przyjedziesz, montaż typu wrzucimy graty tanio, ale zarobimy na serwisie min 2 razy w miesiącu
Chełmiec k. N.Sącza- bardzo solidny warsztat ,ale się cenią bardzo
Z tymi 3 miałem doświadczenia to i się dzielę nimi.
Rybiu u Tabaki - drogo i potrafi skopać jak się mu nie chce, polecam robić u niego starsze auta tylko
Zajezdnia PKS - mordownia, ale załatwiają już papiery od ręki jak z lewą instalacją przyjedziesz, montaż typu wrzucimy graty tanio, ale zarobimy na serwisie min 2 razy w miesiącu
Chełmiec k. N.Sącza- bardzo solidny warsztat ,ale się cenią bardzo
Z tymi 3 miałem doświadczenia to i się dzielę nimi.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź