Re: Internet radiowy
TmK
2011-02-07 17:38:45
Słuchaj DandG - Sam osobiście jestem posiadaczem internetu radiowego. Internet radiowy jest jednym z najtańszego dostępu do internetu. Na temat jego stabilności, prędkości wpływa wiele czynników. Jeżeli przekaźnik znajduje się w miare blisko od Twojego miejsca zamieszkania i nie ma wiele przeszkód, które dzieli ten przekaźnik od urządzenia odbierającego internet to się jak najbardziej opłaca. Jeżeli internet potrzebny jest do przeglądania internetu to polecam, natomiast jeżeli będziesz również grał w gry online takich jak Counter Strike to odradzam. Pingi są tragiczne i bardzo duże lagi. Również prędkość oraz działanie internetu zależy od osób, które w tym czasie korzystają z tego internetu co Ty. Jeżeli dużo osób korzysta to łącze jest bardziej obciążone i działa wolniej. Również kolejną rzeczą jest dostawca. Część dba o swoich klientów i stara się aby posiadali internet, który jest obiecany, natomiast część z nich ma przysłowiowo to głęboko w tyłku. Cennik jest różny, ale są dużo tańsze od internetów oferowanych po kablu.
DandG
2011-02-07 17:58:06
Dziekuje Wam za zainteresowanie moim tematem.Dużo się już dowiedziałem.TmK-mieszkam,Z.A,przekażnik jest na Lipowym,czyli nie daleko.Generalnie przegladam,zwykłe strony,www,onet,wp.interia.n-k.Oglądam też filmy na zalukaj,Allegro itp. kryniu-"Odbiorca też musi mieć dobry sprzęt do odbioru netu."-czy dostawca internetu,udostępnia mi sprzet,czy sam musze sobie zakupić,-i jaka jest cena takiego sprzetu?
sencio
2011-02-09 01:52:10
Sorki TmK ale po prostu bzdury gadasz jak uczeń przy tablicy, który słyszał coś na lekcji ale już pracy domowej nie odrobił. cyt.:"...są to modemy czy też routery, chociaż częściej są to routery, ponieważ wtedy internet w domu jest bezprzewodowo..." Poczytaj człowieku co to modem i co to router a sam stwierdzisz, że bełkoczesz. cyt.:"...Jeżeli chodzi o karte WiFi to znacznie lepsze są to karty WLAN pod PCI, ponieważ dzięki nim możemy osiągnąć większe prędkości..." - kolejny bełkot, trochę tak jakbyś powiedział, że lepsze są jajka gotowane na twardo bo jak się rozbiją to nic się nie wyleje;) cyt.:"...Jeżeli się dysponuje dobrym sprzętem do odbioru internetu to internet radiowy praktycznie niczym się nie różni od innych..." - co to takiego dobry sprzęt do odbioru internetu? Czy jak założę ubiquiti nanostation lub jeszcze lepiej nanobridge to zawsze będę miał internet? - nie! Wszystko zależy od konkretnego miejsca, odległości od nadajnika, ilości sieci w danym miejscu, widoczności nadajnika itp. itd. Na radiówkę niestety skazani są ci, którzy nie mają kabla w domu. Gdyby mieli to nic nie przemawia za radiem. Ceny są tańsze? Pokaż mi dostawcę, który zapewni mi po radiu 20Mb za niecałe 57zł.
Pozdrawiam.