4296
Porady
INTERSIEC czy AirplusN
Piotr31 2013-10-09 15:01:36
Witam.
Czy ktoś korzysta z tych operatorów?
Patrząc na ceny / szybkość to AirplusN bije na głowę Intersieć. Zasięg mają podobny, sprzęt także. Nie wiem dlaczego intersieć oferuje tak wolny internet i w sumie wysoki abonament. Przypominają mi się czasy TPSA / Neostrady.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat, który z operatorów jest lepszy. Potrzebuje stabilnego łącza ale Neostradzie już dziękuje.
Pozdrawiam.
Czy ktoś korzysta z tych operatorów?
Patrząc na ceny / szybkość to AirplusN bije na głowę Intersieć. Zasięg mają podobny, sprzęt także. Nie wiem dlaczego intersieć oferuje tak wolny internet i w sumie wysoki abonament. Przypominają mi się czasy TPSA / Neostrady.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat, który z operatorów jest lepszy. Potrzebuje stabilnego łącza ale Neostradzie już dziękuje.
Pozdrawiam.
Re: INTERSIEC czy AirplusN
Julek
2013-10-09 15:08:37
Pytanie czy oferta pokrywa się z rzeczywistością. Każdy daje przepustowość "do", ale nikt nie zapewnia "co najmniej".
Piotr31
2013-10-09 17:39:01
Wiem doskonale o tym.
Niemniej jednak sieci kablowe Neo pamiętają zamierzchłe czasy i TPSA nie wymienia kabli, które się "sypią". Mamy częste braki w połączeniach, szumy na lini. Za takie "stałe" łącze nie będziemy płacić.
Dlatego zapytałem o Intersieć i AirplusN. Są to sieci bezprzewodowe i nie bardzo wiem skąd taka różnica cen do prędkości.
Niemniej jednak sieci kablowe Neo pamiętają zamierzchłe czasy i TPSA nie wymienia kabli, które się "sypią". Mamy częste braki w połączeniach, szumy na lini. Za takie "stałe" łącze nie będziemy płacić.
Dlatego zapytałem o Intersieć i AirplusN. Są to sieci bezprzewodowe i nie bardzo wiem skąd taka różnica cen do prędkości.
jeregor
2013-10-14 20:00:50
Nie wiem skąd u Pana mrn takie informacje, AirplusN ma niezależnie działające łącze od Orange przykład: ostatnia duża awaria na Starej Wsi brak internetu u kuzyna(mającego pakiet orange) przez parę dni, a ja w tym czasie ciągle korzystam z internetu. Nie wiem jak jest w Intersieci bo nie korzystałem z ich usług, więc się nie będę wypowiadał na jej temat.
jeregor
2013-10-14 22:20:28
Ciekawe skąd co za trudne pytanie. A może maja przesłany sygnał z głównego łącza do domów i tam jest rozszerzany sygnał antenami rozsyłającymi?
janek23
2013-10-14 23:36:37
Wiem z doświadczenia, że w większości przypadków jest jak jak wyżej pisałem.
jeregor
2013-10-15 11:57:49
Jeżeli jakaś firma płaci za niezależne łącze to po co by miała się pchać w dodatkowe koszty? ;)
Dunior
2013-10-15 13:08:13
obydwie wymienione firmy korzystają z własnych szerokopasmowych (nie dsl) łącz dedykowanych.
wojc125
2013-10-23 07:47:55
Polecam AirplusN bo przynajmniej interesuje się swoimi abonentami.
malaAnia07
2013-10-23 10:11:27
ja również polecę AirplusN;)
konto usunięte
2013-11-02 19:43:27
ja nie polecam intersieć strasznie drogo i słaby net :(
alibaba1111
2016-12-16 22:44:30
Odświeżam temat, jak się sprawa ma obecnie? Ceny są już porównywalne z przewagą na Airplus a jakość łącza?
bindziak
2016-12-17 09:19:51
Korzystam z Airplusa w dwóch lokalizacjach i jestem bardzo zadowolony. Oprócz awarii nie leżących po stronie Airplus (awaria światłowodu) na palcach jednej ręki można policzyć te które zdarzyły się przez ostatnie 3 lata, ale mimo wszystko były szybko usuwane.
Poza tym p. Łukasz bez problemów pomaga również w usunięciu awarii domowych (problemy z routerem itd) bardzo szybko
Ceny też moim zdaniem atrakcyjne jak na Limanową dla domów jednorodzinnych.
Gorąco polecam!
Poza tym p. Łukasz bez problemów pomaga również w usunięciu awarii domowych (problemy z routerem itd) bardzo szybko
Ceny też moim zdaniem atrakcyjne jak na Limanową dla domów jednorodzinnych.
Gorąco polecam!
Piotr31
2016-12-18 09:09:55
Zdecydowanie AirplusN, cenowo i jakościowo lepszy wybór. Korzystam od prawie 3 lat i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli się zdecydujesz na AirplusN to napisz do mnie, za polecenie dostaniesz 1mb więcej w tej samej cenie do końca umowy ( ja też :)
Jeśli się zdecydujesz na AirplusN to napisz do mnie, za polecenie dostaniesz 1mb więcej w tej samej cenie do końca umowy ( ja też :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź