1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
1994

Tematy archiwalne

Jak uratować komuś życie - bez wychodzenia z domu.

dionelwa 2010-11-29 07:52:25
https://www.dkms.pl/index.php?id=456&no_cache=1 Można to zrobić. Kliknij na link i wprowadz swoje dane. Zbadanie Twoich cech zgodności i przyjęcie do rejestru Fundacji DKMS Polska jest bardzo łatwe. Możesz zarejestrowac się poprzez internet, wtedy otrzymasz przesyłkę pocztową z formularzem rejestracyjnym i pałeczkami do pobrania śluzu oraz instrukcją, jak pobrać śluz z jamy ustnej. Pałeczki ze śluzem i formularzem rejestracyjnym należy odesłać do fundacji. Jest to jedna z metod pobrania materiału genetycznego do badania, która nie wymaga wizyty u lekarza. REJESTRACJA DLA POTENCJALNEGO DAWCY JEST CAŁKOWICIE BEZPŁATNA, ale w ramach darowizny możesz pokryć te koszty, za co będziemy bardzo wdzięczni. Koszt badania jednego materiału genetycznego wynosi 250 zł. Jeśli w Twoim otoczeniu są osoby, które chcą zostać potencjalnym dawcą, możemy wysłać na Twój adres 5 pakietów rejestracyjnych. Jeśli tych osób jest więcej, napisz na adres e-mail: [email protected] lub zadzwoń do nas 0-22 331 01 47 Dziekujemy za Twoje wsparcie i chęć uratowania komuś życia
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jak uratować komuś życie - bez wychodzenia z domu.
Fever 2010-11-29 10:41:54
Ludzie w obliczu choroby czasami znajdują się w sytuacji bez wyjścia. Uświadomienie sobie tego pozwoli nam przełamać różne bariery i poczuć się jakbyśmy to my potrzebowali pomocy. Można dać światełko nadziei, to takie piękne i ludzkie. Ja już się zarejestrowałem.
mon 2010-11-29 19:02:53
TAK MYŚLAŁAM - BARDZO MAŁO WPISÓW -TEMAT MAŁO CIEKAWY , KAŻDY JEST ZDROWY , TEGO KAŻDEMU ŻYCZĘ , ALE ŻYCIE WAM PRZEMINIE I NIE BĘDZIE PO WAS MAŁGO ŚLADU . ŚWIĘTA TUŻ TUŻ MOŻE JAKIEŚ PRZEMYŚLENIA , CO BY TU MOŻNA BYŁO ZROBIĆ ,DAĆ KOMUŚ NADZIEJĘ NA ŻYCIE ?..........
aleks 2010-11-29 23:33:48
DWA LATA TEMU BISKA MI OSOBA ZMARŁA NA BIA LACZKĘ.WÓWCZAS POSTANOWIŁAM SIĘ ZAREJESTROWAĆ,ALE OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MOGĘ BYĆ DAWCĄ.BARDZO ŻAŁUJE.
mon 2010-11-30 10:03:40
TAK SIĘ WŁAŚNIE SKŁADA -PRZYKRO ZRESZTĄ, JA TEŻ MAM BLISKĄ MI OSOBĘ CHORĄ NA BIAŁACZKĘ, KTÓRA CZEKA NA DAWCĘ - CZEKAMY WSZYSCY NA CUD UZDROWIENIA I MOCNO WIERZYMY ,ŻE WSZYSTKO SIĘ UDA -POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH.
SnoozE 2010-11-30 21:32:11
Kto mial zobaczyc ten zobaczyl. Swiadomosc spoleczenstwa wzrasta. Ps. mon jak rozumiem Ty jestes zarejestrowana ?
mon 2010-12-01 18:36:35
Z PRZYKROŚCIĄ ODPOWIADAM ,ŻE NIE - NIE MOGĘ Z PRZYCZYN ZDROWOTNYCH, ALE POPIERAM I ZACHĘCAM , POMAGAM BLISKIM , TO WSZYSTKO CO MOGĘ ZROBIĆ- MOŻE KTOŚ POWIDZIEĆ - TAKIE TAM GADANIE -NO CÓŻ NIGDY WSZYSCY NIE BĘDĄ ZADOWOLENI. ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA. JAK SIĘ GO MA, NIE DOCENIA SIĘ GO , ALE TAK JUŻ TEN ŚWIAT SKONSTRUOWANY- POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH I CIEPŁEGO WIECZORKU ŻYCZĘ.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]