1338
Hyde Park
Jak wyjść z pętli kredytowej ? Chyba się powieszę !
mariab 2015-02-26 12:15:34
Witam W przeszłości podjęłam kilka błędnych decyzji. Wzięłam kilka chwiluwek. Brak pracy, totalnie się na tym wszystkim nie znałam, mąż mnie zostawił. Obecnie mam prawie 20 tys. długów. Dwujke dzieci pod opieka i jeszcze komornik grozi ze mnie wyżuci na brók . Nie wiem do kogo sie zglosic ? Czy ktoś mugłby mi pomuc ???
Re: Jak wyjść z pętli kredytowej ? Chyba się powieszę !
beherit
2015-02-26 12:57:22
Pożyczone pieniądze łatwo się wydaje, ale trudno oddaje. Jesteś dorosła, trzeba było wcześniej pomyśleć o ewentualnych konsekwencjach. Na jaką pomoc liczysz? Na to, że ktoś będzie spłacać twoje długi?
sweetfocia
2015-02-26 15:23:36
Jak masz to sprzedaj jakiś kawałek ziemi, bo te zadłużenia rosną w trybie lawinowym.
mari
2015-02-26 20:10:43
1. Weź kredyt konsolidacyjny z normalnego banku.
2. Dopóki nie masz rozwodu czy rozdzielności majątkowej to ten dług spłacasz z mężem- nawet jeżeli sobie odszedł. Podaj adres i pesel męża komornikowi.
3. Jeśli mieszkając z mężem nie miałaś dochodów (zajmowałaś się dziećmi) to złóż pozew do sądu o alimenty także dla siebie. Jest też szansa na to by dług spłacił były mąż.
4. Nie tak łatwo jest wyrzucić matkę z dziećmi na bruk- nawet jeśli komornik ma nakaz eksmisji. Nie wyprowadzaj się, bo powiedz, że nie masz dokąd się wyprowadzić a jeśli windykatorzy będą namolni to dzwoń na Policję i zgłoś zakłocenie miru domowego. Eksmisje komornicze mogą trwać nawet i 10 lat. Tylko poczytaj przepisy prawne w tym zakresie. Internet masz więc poucz się. Nie licz na skuteczną pomoc prawnika.
Oczywiście pkt 2 i 3 dotyczą sytuacji jeśli dług zaciągnęłaś mieszkając z mężem.
2. Dopóki nie masz rozwodu czy rozdzielności majątkowej to ten dług spłacasz z mężem- nawet jeżeli sobie odszedł. Podaj adres i pesel męża komornikowi.
3. Jeśli mieszkając z mężem nie miałaś dochodów (zajmowałaś się dziećmi) to złóż pozew do sądu o alimenty także dla siebie. Jest też szansa na to by dług spłacił były mąż.
4. Nie tak łatwo jest wyrzucić matkę z dziećmi na bruk- nawet jeśli komornik ma nakaz eksmisji. Nie wyprowadzaj się, bo powiedz, że nie masz dokąd się wyprowadzić a jeśli windykatorzy będą namolni to dzwoń na Policję i zgłoś zakłocenie miru domowego. Eksmisje komornicze mogą trwać nawet i 10 lat. Tylko poczytaj przepisy prawne w tym zakresie. Internet masz więc poucz się. Nie licz na skuteczną pomoc prawnika.
Oczywiście pkt 2 i 3 dotyczą sytuacji jeśli dług zaciągnęłaś mieszkając z mężem.
sweetfocia
2015-02-26 20:31:30
Nie wieszaj się, bo długi są dziedziczne i tylko przysporzysz kłopotu dzieciom.
Puki żyjesz sprawy skupiają się na tobie.
Załóż specjalne konto do alimentów i socjalu, które nie podlega zajęciom komorniczym.
Dowiedz się czy jest możliwość ogłoszenia upadłości konsumenckiej ?
Puki żyjesz sprawy skupiają się na tobie.
Załóż specjalne konto do alimentów i socjalu, które nie podlega zajęciom komorniczym.
Dowiedz się czy jest możliwość ogłoszenia upadłości konsumenckiej ?
Mistral
2015-05-02 17:38:10
Przede wszystkim nie załamuj się. Idź do banków i z nimi rozmawiaj. Pytaj też innych, jak dali sobie z tym radę. Poszukaj też informacji na forach internetowych. np tu: http://www.soskredyt.pl/topic/1494-jak-poradzi%C4%87-sobie-z-d%C5%82ugiem/. Pamiętaj, najgorsze to załamać się i poddać.
jeden1
2015-05-03 09:23:01
Niestety schizofrenia jest praktycznie nieuleczalna zatem pozostaje to pierwsze wyjście.
malwina35
2015-05-07 12:36:48
Może dobrze będzie restrukturyzować zadłużenie.
Są odpowiednie firmy oddłużeniowe ,które mogą pomóc
w rozwiazaniu problemu.
Są odpowiednie firmy oddłużeniowe ,które mogą pomóc
w rozwiazaniu problemu.
renesa
2015-05-07 16:49:49
W Warszawie jest fundacja która pomaga takim osobom. Radzę ich posxukać na internecie i sie skontaktować, za porady nie płacisz a pomagają.
konto usunięte
2015-06-16 17:31:48
Teraz trzeba się wrócić do szkoły i nauczyć się ortografii z j.pols dopiero później ...życia.
Mistral1
2015-09-08 10:58:25
Najgorsze w takich przypadkach jest załamać się. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Należy chodzić, szukać, pytać (chociażby tu: http://www.soskredyt.pl/forum/19-dla-zad%C5%82u%C5%BConych/ ). Tak samo bankom czy firmom pożyczkowym zależy na rozwiązanie twoich problemów.
ligol
2015-10-08 22:52:06
Czasem firmy oferują kredy konsolidacyjny, łączysz wszystkie kredyty w jeden na korzystniejszych warunkach. Możesz zajrzeć na http://debetomat.pl i poczytać więcej
kimor
2016-03-09 13:13:55
Innym rozwiązaniem jest taki produkt finansowy jakim jest chwilówka http://chwilowka24.net wymaga szybkiej spłaty. Jak zaciągasz dług to musisz realnie przeliczyć środki jakie jesteś w stanie uzyskać by spłacić zadłużenie
kraker
2016-03-14 18:11:32
Najlepiej to nie wpadać w pętle, i już na samym początku wybrać odpowiednią firmę, która zaoferuje najlepsze warunki. Na przykład na stronie http://darmowachwilowka.pl/ranking.php jest fajny ranking najlepszych firm.
mczarna
2016-03-14 21:25:51
Czy nie czujecie, że "mariab" robi sobie z Was żarty?
Nie ma człowieka, który pisałby właśnie tak.
Ilu pozwoliło nabrać się na ten"ortograficzny" chwyt?
Dobra zabawa.
Nie ma człowieka, który pisałby właśnie tak.
Ilu pozwoliło nabrać się na ten"ortograficzny" chwyt?
Dobra zabawa.
konto usunięte
2016-04-25 15:56:51
Moją sprawą się kompleksowo i szybko zajęto w firmie ECPU, chodzi mi dokładnie o Europejskie Centrum Postępowań Upadłościowych (ich serwis: www.ecpu.pl). Dług jest już tylko historią, a ja mam stwierdzone bankructwo transgraniczne. Polecam!
mzk23
2016-05-20 18:40:49
Ogólnie rzecz biorąc najlepiej by było skonsolidować wszystkie obciążenia, albo wziąć jedną pożyczkę na spłatę wszystkich. To jedne z rozsądniejszych rozwiązań. Sprawdź np. http://www.soskredyt.pl/topic/3099-po%C5%BCyczka-w-got%C3%B3wkanatychmiastpl-opinie-informacje/ - oferują pożyczkę na prawie 2 lata, także myślę, że ten czas pozwoliłby się odkuć.
albui
2016-05-23 08:42:37
Zaciągnij pożyczkę konsolidacyjną, bo tylko to może Ci pomóc wyjść z długów. Ustal z bankiem taką ratę, którą bez problemu będziesz mógł spłacić.
daniel393
2016-12-10 11:52:50
To raczej kiepskie rozwiązanie...
/www.youtube.com/watch?v=ku-sxwwkV9k
/www.youtube.com/watch?v=ku-sxwwkV9k
bubu2134
2017-02-09 14:49:31
Ale bzdurne dorady.Jak nie ma zdolności kredytowej.to jaki bank da jej konsolidacje.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź