0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
4296

Porady

Jaka lampa do aparatu i czy pomoze

magik1206 2011-09-07 11:26:18
Witam swego czasu prosiłem o pomoc w wyborze lustrzanki wybór padł na nikona d3100 z obiektywem 18-105 vr i teraz mam mały problem ponieważ w pewnych okolicznościach (głownie gdy jest mało światła i lampa musi doświetlać zdjęcie) u dołu zdjęcia pojawia sie cien obiektywu jest to prawdopodobnie wina wbudowanej lampy która jest za nisko osadzona. W związku z tym rozważam dokupienie zewnętrznej lamp za jakas nie dużą kase i mam pytanie czy Sunpak PZ42X będzie dobrym rozwiązaniem.
DZIEKI ZA POMOC
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jaka lampa do aparatu i czy pomoze
gregor 2011-09-07 11:34:36
lampa jest na pewno dobrze osadzona! zakładam, że robiąc zdjęcia nie zdjąłeś osłony przeciwsłonecznej z obiektywu... co do samej lampy zewnętrznej polecam NIKONa sb700, duże możliwości i bardzo przystępna cena!
magik1206 2011-09-07 13:09:27
zdjęcia robiłem bez osłony a na forach czytałem za przy obiektywie 18-105 pojawiaja sie właśnie taki cienie, lampa sunpak kosztuje duzo mniej niz sb700 i caly czas sie nad nia zastanawiam
konto usunięte 2011-09-07 13:59:42
Za nieduża kase może rozpatrzyc sie w lampach Metz-a, dla początkującego powinno wystarczyć, natomiast ( wiem to z autopsji) że po jakimś roku pstrykania to już jest za mało,i lampa -tak jak moje leżą i bedziesz rozgklądał się za czymś mocniejszym, osobiście polecałbym lampy Nikona według mnie najlepsze jakie są na rynku, i wydatek około 250 dolarów starczy Ci w tym przypadku na dużo dłużej, powodzenia w wyborze:)
radosny 2011-09-07 20:53:29
Zdecydowanie najlepszy Nikon. Mam lampę Nissina i też sobie radzi.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]