10°   dziś 7°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
4296

Porady

Jakiego dermatologa polecacie ?

master730 2014-04-11 00:26:57
Witam ,mam 21 lat a włosy mi bardzo wypadają co na pewno nie jest związane z genami gdyż rodzice mają bardzo gęste włosy. W związku z tym szukam jakiegoś naprawdę dobrego dermatologa który by mi pomógł . Słyszałem o lek. Annie Kagan , lek. Rita Kaczorowskiej - Stawarz , Zadwornej oraz Chrobakowej lecz już sam nie wiem do kogo się kierować kogo byście mi polecili ? może kogoś zupełnie innego naprawdę znającego się na wypadaniu włosów o podłożu innym niż genetyczne, proszę o porady.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jakiego dermatologa polecacie ?
master730 2014-04-11 13:41:16
Miał ktoś do czynienia z którymś z tych dermatologów i poleca ?
gabik 2014-04-11 20:53:08
na pewno nie P. Kagan nie masz po co do niej iść szkoda czasu
maria13 2014-04-11 23:10:28
ja jestem zadowolona z P. Kagan. szkoda tylko, że akurat spóźnia się do pracy wtedy, gdy mam umówioną wizytę. ;)
premier 2014-04-12 20:47:51
Też miałem kiedyś problem natury dermatologicznej i to nie mały... Szczerze nie polecam Pani Chrobak ani Pani Kagan - strata pieniędzy, czasu, nerwów, może za dużo oczekiwałem w krótkim czasie albo testowanie na mnie różnych specyfików nie przyniosło rezultatów, nie ważne. Pani Kaczorowska jak dla mnie jest wporządku, nie mam zastrzeżeń - wszystkie te Panie przyjmują w ramach NFZ. Natomiast najbardziej pomogła mi Pani Zadworna, przyjmuje przy ul. Ogrodowej, niestety kosztowna, dwa lata temu wizyta: 70zł, leki też do tanich nie należały, ale najważniejsze było zaparcie i skuteczność, mnie nie zaleczyła, a wyleczyła problem w całości, jak dla mnie tylko ona. Ale każdy ma swój typ lekarza :)
eintracht 2014-04-12 22:14:24
Sprawa wypadania wlosow w twoim wieku jest powodem zlego odzywiania.Mozliwe jest ze twoj organizm jest przekwaszony,przez co brakuje ci odpowiednich mineralow i witamin.
Zacznij odkwaszac organizm przez picie cytryny, odrzuc czekoladki i wszystko co posiada cukier.Pij herbate z pokrzywy i skrzypu polnego slodzac tylko stewia.Zamiast wydawac pieniadze na dermatologow zacznij sie dobrze odzywiac, naturalne jogurty, kwasne mleko , wyrzuc z jadlospisu make pszenna, a najlepiej piec chleb sama na zakwasie z maki zytniej, orkiszowej, prosa i problemy mina.Jedz duzo jarzyn surowych, soki z marchwi i burakow robione wlasnoreczne nie z kartonow!!!!! Kupuj zywnosc bez konserwantow. Herbata z lisci czarnej pozeczki, z lisci malin, no i wspaniale rezultaty daje SILICEA do picia lub tabletki (mam nadzieje ze dostepna w Polsce) a wlosy zaczna ci same spowrotem odrastac.
Polecam ksiazke Michala Tombaka "Jak zyc dlugo i zdrowo" i "Uleczyc nieuleczalne" Nie bedziesz musial(a) wydawac na lekarzy
ktorzy tylko ciupia kase a nie lecza.
Pozdrawiam i powodzenia
1234567 2014-04-13 08:39:57
SILICEA jest dostępna w aptekach, to po prostu krzemionka /SiO2/, której głównym składnikiem jest krzem /Si/.
master730 2014-04-14 17:10:47
dzięki za odpowiedzi :)
konto usunięte 2014-04-14 17:49:24
Być może masz zbyt wysoki poziom testosteronu?
Manuella 2014-04-16 20:41:48
Tez mialam problem z włosami. Kilka lat temu byłam u p. Zadwornej.(dalej bierze 70zl za wizyte - jak i p. Kagan). Ja byłam zadowolona, leki nie były drogie.
Ostatecznie okazało się ze mam zapalenie tarczycy (polecam zrobić sobie TSH -koszt badania 20zl)Ja w pewnym momencie zrobiłam się na wpół łysa :-( Obecnie jem leki i nawet mam włoski poniżej ramion :D
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]