1994
Tematy archiwalne
Już nie PIS,a KIZ!
111ksiadz 2010-11-07 21:39:59
W nazwie tej partii,prawdziwe zawsze było"i".Od momentu wyrzucenia z jej szeregów p.Kluzik i p.Jakubiak,partia zmieniła nazwę na KIZ-Kaczyński i Ziobro!
Re: Już nie PIS,a KIZ!
janko
2010-11-07 21:57:59
dziwie sie ze jarek nie zdaje sobie sprawy ze ci jego ,,pomagierzy" robia to zeby go wysiudac z pisu ...zlych wspolpracowników sobie dobral...oj bedzie tego zalowal...ziobro wiecznie nie bdzie pod prezesika grabil ...on juz grabi pod siebie ....masz pan leb na karku panie ziobro...a to ze jestes pan zerem to pan juz wiesz.....
TmK
2010-11-07 22:31:47
111ksiadz - Nie udawaj klona skorpiona, bo nim nie jesteś.
konto usunięte
2010-11-07 22:34:32
a ja sie dziwie,ze wogole ta partia PISuarow jeszcze istnieje. Dlaczego z naszych podatkow jest oplacana ta banda nieudacznikow, ktora wystawia POlske na posmiewisko.Pytam sie DLACZEGO????
L4WA
2010-11-07 22:42:33
a ja się dziwie gdzie się jeszcze uchowały takie matoły które w czasach gdy państwo "upada" mimo że jest rządzone przez "jedyną słuszną partię" zajmują się jakąś nic nie znaczącą grupą ludzi którzy NIC nie mogą ... i cały polityczny świat ma ich w d***e. Mimo tego cały szum jest w okół nich .. a tego złodzieja Tuska i Bronka nikt nie rozlicza ... to jest extremalna hipokryzja ...
konto usunięte
2010-11-07 22:59:43
L4WA na ten duet tez przyjdzie czas.
L4WA
2010-11-08 00:50:50
mam nadzieję że to nie przyjdzie za późno ... bo na PIS to żeście się już z tym rozliczaniem spóźnili ...co się dało spaprać już spaprane, odeszli już w polityczny niebyt ... ale jednak uchowali się gdzieś jacyś niedorozwinięci frustraci którzy nie są świadomi tego że jak TERAZ coś się ... psuje .. to jako że mamy jednopartyjną władzę jedynymi odpowiedzialnymi za klęski są PO-wcy, i nie ma tu nic do rzeczy to że Kaczyński to matoł czy (dowolny inny obraźliwy epitet) bo Kaczyński NIC nie może i NIC mu nie wolno bo PRZEGRAŁ WYBORY ... rozliczać teraz musimy tych którzy aktualnie rządzą ...
konto usunięte
2010-11-08 09:29:12
L4WA, bardzo słusznie. Nikt nie widzi, że wciska nam się nienawiść do PiS, tworząc sztuczną walkę między partiami, walkę o krzyż, walkę kościół-"oświeceni inaczej" itd.itd. Dopóki nam się temat nie znudzi, a potem pokazują nam bluzgającego Palikota, wiecznie uśmiechniętego Tuska zadowolonego z kraju, w którym zmienia się na gorsze - no ale przecież za pisu było gorzej. Więc jak dyskutować z pustymi słowami? W rankingu doing bussiness to niedługo będziemy nie tylko za Ghaną i Namibią ale całą Afryką. No ale Tusk mówi, że nie polityka a gospodarka to jest to co sie poprawiło za jego czasów.. No własnie..mówi, tylko nic nie zrobili, żeby się poprawiło.
konto usunięte
2010-11-08 11:09:57
pora na czystki, kto się nie zgadza z doktryną Jarosława ten musi wylecieć prędzej czy później. Obawiam się że to początek końca PiS. Bo kogo jak kogo ale w całym PiS to najbardziej ceniłem Kluzik-Rostkowską za jej opanowanie i to że nie bała sie mowic tego co myśli niezależnie od prezesa. Niech stworzy nową partię bo ja się do niej zapiszę. A Ziobro jak powiedziano w pewnym skeczu, to brzydallll!:D
gruszka
2010-11-08 12:39:41
L4WA, co Ci ukradli Tusk i Bronek?
konto usunięte
2010-11-08 14:23:52
Znowu odwracanie kota ogonem. Chodziło przecież o to, że PO skupia naszą uwagę na PiS, żeby PO nie było krytykowane i robiło co chciało ze swoją monopolistyczną władzą w sejmie,senacie, samorządach, prez,tv,NBP. Co do złodziejstwa - co z aferą hazardową(czemu Schetyna na piedestale),stoczniową, sopocką itd. Ile mieliśmy wyjaśnień?Wszyscy amnezje mamy? Chodzi też o okradanie z podatków na własne podwyżki, zwiększenie kasy na własne biura i zwiększanie obsad. Czemu nie był szeroko dyskutowany problem VATu, gazpromu z tą niejasną umową, zamrożeń płac. Co z niejasną prywatyzacją szpitali, nie raz z lukratywnymi terenami,kopalnią miedzi, węgla. Wszystko jak nocna zmiana2, tyle że z designem w wersji light.
gruszka
2010-11-08 15:23:07
No ok, wreszcie jakieś w miarę rzeczowe argumenty:) W sumie trudno się z nimi w jakimś stopniu nie zgodzić. Ale wolicie szerzącego nienawiść i agresję narcyza, który manipuluje zwłaszcza starszymi albo niedouczonymi ludźmi?
111ksiadz
2010-11-08 18:08:46
Jest(i było)w PIS-ie,wiele osób mądrych,inteligentnych,godnych zaufania.Chociażby Panie Kluzik i Jakubiak,ale PIS-iorki,kojarzone są właśnie z małym chorym człowieczkiem na władzę i ostatnio z przychlastem(zresztą inteligentnym)z Krakowa.Jeśli chodzi o poparcie,to-ciemnogród,mohery i nawiedzeni katolicy-trochę mało!Jak zresztą pokazały ostatnie wybory.
konto usunięte
2010-11-09 01:17:01
gruszka, sęk w tym, że nienawiść szerzy nie tylko Kaczyński, ale też PO, bo ma w tym interes, taki jaki napisałam powyżej. Nie raz też pisałam, że jak jest agresja - ludzie przestają myśleć i kierują się emocjami, które w gruncie rzeczy w naszej podświadomości sukcesywnie budują nam media (chyba prawie wszystkie). Poza tym ludziom łatwiej się dyskutuje "ten jest palant, tamten idiota, ten wieśniak, katoland" i miliony epitetów, które pierwsze "niewinnie"pojawiają się w gazetach, portalach i tv, bo po 1 jak się bronić, po2 takie obrażanie innych nie wymaga ani wiedzy ani inteligencji(no chyba, że jest z podaniem realnych argumentów, bo każdego może CZASEM ponieść), więc jest wygodne dla społeczeństwa do pustych dyskusji.
gruszka
2010-11-10 13:34:19
Lidokainka pokaż mi, proszę, konkretne przykłady szerzenia agresji przez PO. Ja mogę Ci podać bardzo wiele przykładów agresji ze strony Kaczyńskiego i spółki.
111ksiadz
2010-11-10 16:51:27
Gruszka,to nie tylko agresja-to ośmieszanie naszego kraju na cały świat,przez człowieczka chorego i opętanego-a to jest naprawdę groźne.
konto usunięte
2010-11-10 18:37:09
Standardowa trójca Palikota, Niesiołowskiego, i popierającego ich całym sercem Bartoszewskiego - plują bez konkretów. Chyba wszystkie gazety które czytamy się nie pokrywają skoro nie zauważyłaś. Poza tym ostatnio oświadczenie Komorowskiego a pro pos Kaczyńskiego.. Nawet na głupim youtubie jest pełno wieców gdzie tusk i komorowski pluje sięna równi z kaczynskim. ksiądz co do ośmieszania - moze i jest, tylko że z kim nie rozmawiam z poza naszych granic to raczej oni mają inaczej przedstawiane informacje niż my. A przypuszczam, że zapytaj kogokolwiek nie pochodzącego z Polski jak się nią interesuje., to będzie na tej samej zasadzie co my się interesujemy Azerbejdżanem albo polityką Malediwów.
L4WA
2010-11-10 19:32:58
... ja wracając do dyskusji uściślę moją wypowiedź ... ogólnie jestem źle nastawiony do władzy jakakolwiek by nie była ... powiedzmy że w każdym przypadku jestem opozycjonistą i to nie ważne czy aktualnie rządzi PiS PO czy PSL ... to bez różnicy bo wszystkim trzeba patrzyć na ręce! przez to boli mnie jak poruszane są sprawy nie istotne, nie przynoszące żadnych korzyści dla kraju, jak dyskutuje się o sprawach nie istotnych ... a już trafia mnie jak "odgrzewa się stare newsy" tylko po to by zapchać ramówkę TV nie licząc się tym że telewizja tworzy opinię ... pytam więc czy my tu na tym forum też musimy być takimi ignorantami?? gadać o przysłowiowej du**e Maryny ..??
111ksiadz
2010-11-10 20:09:20
Lidokainka-oj,nie zgadzam się zTwoim twierdzeniem za bardzo.Nie ma miesiąca,bym przynajmniej dwa razy nie był za granicą i jasne jest,że przeciętnemu obywatelowi Zachodu,co się dzieje w Polsce"lata"wiadomo koło czego.Ale media i ludzie polityki interesują się tym,a Oni przecież po części kształtują opinię.L4WA-Ty jesteś rewolucjonistą-"każda władza mi przeszkadza".Pozdrawiam.
gruszka
2010-11-10 21:39:24
Lidokainka, nadal proszę o konkrety. Każdy potrafi pluć - ja też mogę pluć na PiS. Ale wolę konkrety. Słucham.
L4WA
2010-11-10 22:26:22
rewolucja nie jest niczym złym ... siła która z nią płynie dobrze pokierowana może zdziałać cuda ... a ja nie widzę perspektyw na jakiekolwiek "cuda" i zyski jakie możemy osiągnąć "atakując" czyt: rozliczając PiS ... bo oni w tej chwili są tylko statystami na politycznej scenie ... więc szkoda tracić czasu ... i szukać wroga na siłę ... czemu by nie zacząć baczniej przyglądać się swoim sojusznikom ... ?? bo jak by nie było to oni mogą nam napsuć najwięcej krwi ... ;] wzywam więc do rozliczania z sukcesów i porażek PARTII RZĄDZĄCEJ ... a jak wiadomo .. na każdego przyjdzie czas xD .. i prędzej czy później się za niego zabierzemy :P ... albo już dostał za swoje :P ...przykład: ginącego na naszych oczach PIS-u
gruszka
2010-11-11 10:02:38
L4WA, zgadzam się z Tobą. Ja nie mam faworyta wśród obecnych partii politycznych, bo choć niektóre z nich mają całkiem sensowny program, to ich członkowie rzadko kwapią się, aby go realizować. Dlatego stosuję raczej zasadę eliminacji niż poparcia. Z dwojga złego wybieram jednak PO z uwagi na to, że mniej krwi ludziom napsuli, a w tym roku mieli wyjątkowo ciężko - najpierw katastrofa smoleńska, potem powódź, spór o krzyż. Wszyscy patrzą im teraz na ręce jak mało któremu rządowi wcześniej i oceniają każde zagranie. Jasne, tak trzeba, jestem za tym. Tylko nie zapominajmy o tym, że łatwiej jest wytykać porażki niż zauważać pozytywy. Poza tym w tym natłoku ostatnich katastrof, dramatów czy jak to tam można nazwać, trudno zajmować się realizowaniem obietnic, bo zawsze znajdą się tacy, którzy zarzucą np. mało uroczyste zorganizowanie pogrzebu ofiar smoleńskich. I jak tu zająć się realizowaniem programu, kiedy stale trzeba odpierać bezpodstawne i agresywne ataki?
konto usunięte
2010-11-11 12:39:40
ksiadz, tylko czy polityków obchodzą wewnętrzne kłótnie naszgo kraju? Tylko jesli mają interes w tym. Nie jesteśmy potęgą, żeby inne kraje interesowały się każdym naszym za przeproszeniem pierdnięciem. Jak ogladam bbc brytyjskie często to o Polsce tylko slysze ewentualnie ogromne tragedie, albo zmiany w rządzie ale bez zbednych komentarzy, które są w Polsce. oj gruszka.. mam ci poszukać? Już Ci poświęcę mój czas : http://www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0&NR=1 mam szukać dalej? Co do PO to powiedz mi jaki oni program mają? Bo chyba coś ominełam.
gruszka
2010-11-11 15:39:33
Wejdź na stronę internetową PO. Tam jest program. Pierwszy filmik - fakt, przyznaję Ci rację w 100%. Niesiołowski powinien reprezentować raczej środowisko PiS - używa wulgarnych i chamskich słów, zachowuje się w sposób niekulturalny i świadczący o raczej niskim poziomie inteligencji. W drugim filmiku ludzie krytykują Kaczyńskich ale nie w sposób agresywny (nie licząc Niesiołowskiego). Krytykować może każdy, jeśli ma uzasadnienie swoich słów. Jeśli Palikot mówi, że Kaczyński bełkotał albo że podburza społeczeństwo - nie widzę w tym żadnej agresji... W końcu powiedział to na podstawie wystąpienia Kaczyńskiego, więc nie zwymyślał go ot tak, bo go nie lubi.
Re: Już nie PIS,a KIZ! gruszka 2010-11-11 15:43:05
konto usunięte
2010-11-12 01:36:34
Tylko ja nie bronie PiSu w całości. Juz pisałam setki razy, że PO nie jest takie cudowne jak jest przedstawiane, a PiS nie jest taki straszny. Argument, że Niesiołowski pasuje do PiSu ehhh.. bo co?Co do argumentów, to też mogę sobie napisać, że Kaczyński miał prawo bluzgać bo miał powody i podawał dlaczego - tylko sęk w tym, że co to w ogóle za poziom dyskusji obu partii..w dodatku o dupie maryni? Jest wprowadzany sztuczny konflikt. Co do programu to polecam przeczytać i sprawdzić ile już zrobili i jakie mieli postulaty ( i jak bardzo się z nim mijają)
gruszka
2010-11-16 18:42:37
Lidokainka, PiS już raz próbował rządzić i wszyscy wiemy jak to się skończyło. Fakt, konflikt jest sztucznie nadmuchiwany. Mnie po prostu wkurza brak merytorycznych argumentów, szczególnie u ludzi Kaczyńskiego, którzy wolą obrzucać innych wyzwiskami niż wskazać konkretnie o co im chodzi.
rrrr
2010-11-27 18:56:54
to co po donalda tuska zrobi z polska to tragedia ... mysle ze kiedys to ludzie zrozumieja
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź