0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
1994

Tematy archiwalne

Kochany Ks. Boguś

konto usunięte 2010-09-23 16:24:08
Nie brakuje Wam ks Bogusia? Co Limanowa straciła, a co zyskała po "odejściu" ks Bogusia z Naszej parafii?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Kochany Ks. Boguś
nikoret 2010-09-23 17:08:46
a On już odszedl gdzie indziej na dobre?jaki jest nowy kapelan szpitala?
hawkeye 2010-09-23 17:34:07
zostal przeniesiony do tarnowa, ma pracowac w sadzie koscielnym. pewnie ze brakuje, ale księcia w limanowej nie musza sie juz matrwic ze w razie urlopu najjasniejszego ktos moze od biednych nie brac kasy za msze
hawkeye 2010-09-23 17:35:19
oczywiscie ma pracowac w sĄdzie koscielnym - w tym przypadku ortografia ma znaczenie
nikoret 2010-09-23 18:45:00
to jest wyjątkowy ksiądz, uczyl mnie religii w liceum, byłem pierwszym rocznikiem, który uczył po przyjściu do Limanowej 12 lat temu...potrafił zainteresować młodego człowieka tym o czym nauczał, zachęcic do uczestniczenia we mszach św, całe grupy nas młodych chodziły sie spowiadać u niego...przy tym zawsze uśmiechnięty wesoły, na lekcje religii, czy potem laciny wszyscy zawsze czekliśmy z niecierpliwością, mimo, że te pierwsze odbywaly sie zazwyczaj po 6, 7 godzinach lekcyjnych...dużo mi dały te spotkania z nim, romozwy o wierze, śmierci, hospicjum, szkoda, że Go prznieśli
limka 2010-09-23 19:30:24
nie chcę plotkować ale chodzą słuchy, że Go nawet na Odpust nie zaprosili, a przecież zawsze zapraszają księży którzy kiedyś u nas byli
janko 2010-09-23 20:59:26
za moresami sie sie skworc wstawia ale za porzadnym czlowiekiem nie ....
tofik 2010-09-24 00:06:11
zgadza się, ale taka prawda niestety!!!!! moresy będą królować niedługo.... wystarczyło popatrzeć na rynek w czasie mszy św. dla nich w niedzielę ilu z nich się modliło na płycie rynku, ale dobrze bo potem w kościele przynajmniej mniej śmierdziało a ich przecie biskup i tak nie nawróci.
david 2010-09-27 11:17:12
czy to prawda ze za przeniesieniem Księdza Bogusia stał Proboszcz limanowski...??
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]