0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
1994

Tematy archiwalne

KOMU DZISIAJ WIERZYĆ?

111ksiadz 2010-09-16 16:38:52
W drodze do Edynburga papież B16,powiedział dziennikarzom,że Kościół(jaki Kościół-czerwone głowy)nie wykazał wystarczającej czujności wobec zjawiska pedofilii wśród duchowieństwa.Wiadomości na ten temat są dla mnie szokiem-powiedział papież.Mówiąc DELIKATNIE mija się z prawdą.Jeszcze za czasów pontyfikatu JPII,Joseph Ratzinger-będąc szefem Kongregacji Doktryny Wiary,był informowany o pedofilii wśród duchownych,sam nawet ukrywał jednego zboczka sukienkowego z Niemiec.Nie ładnie-komu wierzyć?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: KOMU DZISIAJ WIERZYĆ?
Imhoteph 2010-09-16 16:57:06
trzeba się dużo modlić o rozum dla księży... dlatego sie nie pomodle :D hahahaha robie na Was rzadkie pedofilskie klechy... PS. gdyby tak sie przytrafiło że moje dzieci byłyby molestowane przez kleche... to możecie mi wierzyć że zabiłbym cwela gołymi rękoma.
mjaro 2010-09-16 20:28:26
Kłamstwo i obłuda ,tak wygląda dzisiejszy kościół.
stasnol 2010-09-16 20:42:27
Oni grzeszą jak każdy z nas,przyglądnijmy się terz sobie jacy jestesmy czy idealni.Wyobrasmy sobie gdyby Kościół nie głosił ewangeli ja wyglondał by świat......
AwM 2010-09-16 22:12:13
stasnol - no właśnie. Dlatego z jakiej racji mają oni mówić nam, co jest dobre a co złe?
mjaro 2010-09-16 22:37:46
Jak zdecydował być ksiedzem to niech bedzie tak jak Jezus przykazał,Bogobojny niechciwy,skromny, itd...nie mówiąc już nie pedofil
konto usunięte 2010-09-16 22:45:29
Ratzinger na spółkę z Wojtyłą wydali specjalne dyrektywy, aby przypadki pedofilii rozpatrywać za zamkniętymi drzwiami, czyli tłumacząc na język ludzki księży pedofili przenosić na inne parafie a ofiarom płacić za milczenie. Też mi wzory moralności i cnót wszelakich
mjaro 2010-09-16 22:58:58
Masz racje,jak ksiądz zrobi dziecko to go przenoszą na inną parafie,a jak jest pedofilem to pomilczmy troche a jak nie ucichnie to też go przenieśmy.
skorpion 2010-09-17 08:08:12
mjaro-Jezus nic nie wspomina o sukienkowych,chyba czytasz nie tą biblię...
borek 2010-09-17 10:22:21
Do wszystkich;czy Ty wierzysz sam sobie.jeśli- tak ;to wcześniej czy póżniej sam się zdziwisz.Okazja czyni Człowieka,a Człowiek to tylko ułomność ludzka.Jeśli-;nie to przez Ciebie przemawia pycha,a pycha to wcześniej czy póżniej upadek.Uważaj na siebie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]