1995
Tematy archiwalne
Konieczność czy złośliwość
konto usunięte 2010-09-09 16:41:12
Mieszkańcy części Zamieścia kolejny raz w ciągu dwóch tygodni przez 8-9 godzin dziennie zostają bez prądu. Dzisiaj to jest już trzeci raz, poprzednio dwie soboty jedna po drugiej. Przyczyną w wyłączeniach jest przebudowa linii elektrycznej / dwie ,,soboty" / natomiast dzisiaj zmiana izolatorów na słupach średniego napięcia. Zastanawiające jest czy prowadząc prace związane z przebudową linii wymagane jest odłączenie napięcia przez 8 lub 9 godzin. Wydaje mi się, że wystarczający jest okres czasu niezbędny do podłączenia wykonanej linii elektrycznej. Najprawdopodobniej napięcie w tych dniach zostało wyłączone na cały okres czasu budowy nowej linii. Również wymiana izolatorów mogłaby być tak zaplanowana aby nie powodować wyłączenia dopływu prądu na tak długi okres czasu. Nie wiem czy osoby odpowiedzialne za organizację tej pracy i nadzór nie zdają sobie sprawy, że obecnie w życiu codziennym jesteśmy praktycznie uzależnieni od energii elektrycznej / woda bieżąca, przygotowanie posiłków, higiena itp./. Wydaje mi się, że niektórzy o tym zapominają lub być może nie-korzystają z tych dóbr albo też sporadycznie. Tak więc na przyszłość jeżeli takie prace nie wynikają z awarii osoba która je planuje winna brać to pod uwagę i tak je planować aby wyłączenia trwały z przerwami lub też w mniejszym wymiarze godzin
Re: Konieczność czy złośliwość
konto usunięte
2010-09-09 19:56:05
hmmm za to będą mniejsze rachunki za prąd :)
konto usunięte
2010-09-10 08:21:40
Robaczek tutaj masz rację lecz pamiętaj, że w zamian trzeba być brudnym,głodnym i nie korzystać z toalety
malutkag
2010-09-10 17:41:20
To macie szkołę przetrwania. Trza se radzić w życiu!
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź