Przeglądasz dane archiwalne
1686
Hyde Park
kosmetolog
anula5082 2011-03-17 16:27:02
czy jest w limanowej kosmetolog po studiach i czy w ogole jest taka pani potrzebna? bo pani kosmetyczek po jakims kursie jest sporo
Re: kosmetolog
pampa
2011-03-17 17:34:32
radze szukac kosmetyczki z dyplomem technika poniewaz to sa 2 lata nauki praktycznej i teoretycznej,kosmetolog ma bardzo duzy zasób wiedzy teoretycznej ale mały praktycznej,a na panie po kursach to radze uważac bo to jest pare godzin nauki praktycznej
Re: kosmetolog
Trucizna
2011-03-19 18:19:21
Kosmetolog po studiach, proszę bardzo - pani Kinga Kurek. Nie wiem czy jest ktoś taki jeszcze w Limanowej.
PS @pampa: Nie byłabym taka pewna, czy ktoś z tytułem technika będzie lepszy. Tzn. chodzi mi o to, że praktyka to nie wszystko. W takim zawodzie, jak kosmetolog, ważna jest też podbudowa teoretyczna. Co z tego, że ktoś milion razy robił jakiś zabieg, skoro nie będzie wiedział o jego przeciwwskazaniach i może tym zrobić komuś krzywdę? Myślę, że studia odpowiednio przygotowują do wykonywania tego zawodu, zarówno od strony praktycznej jak i teoretycznej.
PS @pampa: Nie byłabym taka pewna, czy ktoś z tytułem technika będzie lepszy. Tzn. chodzi mi o to, że praktyka to nie wszystko. W takim zawodzie, jak kosmetolog, ważna jest też podbudowa teoretyczna. Co z tego, że ktoś milion razy robił jakiś zabieg, skoro nie będzie wiedział o jego przeciwwskazaniach i może tym zrobić komuś krzywdę? Myślę, że studia odpowiednio przygotowują do wykonywania tego zawodu, zarówno od strony praktycznej jak i teoretycznej.