2174
Wydarzenia
Krakowscy Limanowianie idą na referendum w sprawie Olimpiady
Zamiejscowy 2014-05-20 19:49:10
Jestem jednym z wielu mieszkańców Limanowej, który z przyczyn polityczno – bytowych musiał wyjechać za chlebem i osiąść w Krakowie. Wielu z nas w związku z powyższym mieszka sobie w grodzie Kraka i jedni z sentymentem spoglądają na pd-wsch w kierunku Limanowszczyzny, a inni z kolei mają w głębokim poważaniu jej sprawy. Ale pewnym jest fakt, że wielu z nas – krakowskich Limanowian będzie mogło już w niedzielę pójść na referendum lokalne w sprawie Igrzysk Olimpijskich Kraków 2022. Zatem pytam was, jak uważacie, czy Limanowa może odnieść jakieś korzyści gdyby IO się odbyły. Gdyby jedynym naszym kryterium wyboru za lub przeciw był sentyment do Limanowej, to co radzilibyście nam: głosować za IO, czy przeciw?
Re: Krakowscy Limanowianie idą na referendum w sprawie Olimpiady
alim
2014-05-20 22:18:09
zaaaaaaaaa
konto usunięte
2014-05-20 22:32:26
Nie ma realnej możliwości organizacji ZIO 2022 w Krakowie.
Więc zamiast chleba, igrzysk nam trzeba.
Więc zamiast chleba, igrzysk nam trzeba.
konto usunięte
2014-05-21 07:41:34
Od samego początku wygląda na to że jest to pomysł ..., ... . Więc kto może to ja namawiam żeby go wysłać do kosza.
konto usunięte
2014-05-21 07:47:33
Nazywając rzeczy po imieniu, jest to wizualizacja.
Licząca bramka odpłynęła wraz z deszczem.
Licząca bramka odpłynęła wraz z deszczem.
kpiarz
2014-05-21 09:34:54
Z całą stanowczością przeciwhttps://img.limanowa.in/img/emotikony/important.png">
1. Nie stać nas i infrastruktura zwłaszcza drogowa tego nie wytrzyma.
2. Proszę sobie pooglądać niektóre obiekty przeszłych igrzysk - jak wyglądają i do czego obecnie służą. Sarajewo, Berlin, Monachium. Podpowiadam - straszą:O
http://www.limitlessmagazine.com/4319-abandoned-olympic-sites/
3. Znając życie i polską mentalność przy organizacji takiego przedsięwzięcia większość wydanych pieniędzy wyląduje w kieszeniach "krewnych i znajomych królika" na zasadzie przekrętów, korupcji, czy "załatwiania" krewnym/znajomym tego i owego ministra intratnych "fuch" nie mających kompletnie znaczenia dla istoty funkcjonowania przedsięwzięcia.
Reasumując zatem jeszcze raz przeciw, przeciw, po trzykroć przeciw.
Może za 10-15 lat jak się scena polityczna wymieni pozytywnie na ludzi dbających bardziej o naród, a nie tylko o koryto, oraz jak Polska dorobi się kilku dróg z prawdziwego zdarzenia:)
1. Nie stać nas i infrastruktura zwłaszcza drogowa tego nie wytrzyma.
2. Proszę sobie pooglądać niektóre obiekty przeszłych igrzysk - jak wyglądają i do czego obecnie służą. Sarajewo, Berlin, Monachium. Podpowiadam - straszą:O
http://www.limitlessmagazine.com/4319-abandoned-olympic-sites/
3. Znając życie i polską mentalność przy organizacji takiego przedsięwzięcia większość wydanych pieniędzy wyląduje w kieszeniach "krewnych i znajomych królika" na zasadzie przekrętów, korupcji, czy "załatwiania" krewnym/znajomym tego i owego ministra intratnych "fuch" nie mających kompletnie znaczenia dla istoty funkcjonowania przedsięwzięcia.
Reasumując zatem jeszcze raz przeciw, przeciw, po trzykroć przeciw.
Może za 10-15 lat jak się scena polityczna wymieni pozytywnie na ludzi dbających bardziej o naród, a nie tylko o koryto, oraz jak Polska dorobi się kilku dróg z prawdziwego zdarzenia:)
AwM
2014-05-21 13:41:32
Niedobrze mi się robi, gdy ciągle czytam o "niezbędnych" wydatkach komitetu organizacyjnego. Dziesiątki tysięcy złotych idą na garnitury dla członków komitetu, tak samo jak na inne ważne cele.
Zamiejscowy
2014-05-26 07:37:27
Wydaje się, że jest po sprawie. Frekwencja ponad 30%, ponad 60% przeciw. Olimpiady nie będzie.
konto usunięte
2014-05-26 07:46:29
Weź pod uwagę jakie jest wsparcie dla budowy ścieżek rowerowych.
Aby to zrealizować ścieżka rowerowa powinna ciągnąć się z Krakowa do Limanowej.
Aby to zrealizować ścieżka rowerowa powinna ciągnąć się z Krakowa do Limanowej.
Zamiejscowy
2014-05-26 08:32:32
Ciekawsza sprawa jest z metrem. 55 % za. Tu w przeciwieństwie do olimpiady nie spotkałem się z żadnym lobby za lub przeciw. Z jednej strony gdyby było to by pomogła, z drugiej strony na lata topić Kraków w budowę. Myśleć jak się przebić pod Wisłą i Starym Miastem. To dla mnie jedno z ciekawszych pytań, bo tu ludzie sami podjęli decyzję bez żadnej kampanii. Bo już w sprawie monitoringu widziałem programy w TVP Kraków jak policja wypowiadała się w tej sprawie. Jak to łapią przestępców już po 7 minutach od zdarzenia bo mają monitoring.
bearchen
2014-05-26 15:32:39
Madra decyzja Krakusow.
konto usunięte
2014-05-26 17:32:58
Starałem się nie nabijać frekwencji, ale i tak nie wyszło.
Arwen
2014-06-02 16:53:42
No i Krakusy zmądrzały nie chcą aby wydawano ich kasę
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź