0°   dziś 2°   jutro
Czwartek, 26 grudnia Jan, Szczepan, Dionizy, Kaliksta
1337

Hyde Park

Ksiądz z powołania Limanowa

1234567 2016-01-28 14:24:12
Tobie raczej potrzebny psycholog lub psychiatra .
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Ksiądz z powołania Limanowa
Biskup 2016-01-28 14:37:36
Witam Szanownych Forumowiczy :D
Mam pytanie, którego księdza (obojętnie z której limanowskiej parafii) polecacie do odbycia poważnej rozmowy o życiu?
Biskup 2016-01-28 17:37:04
Jeżeli mój temat wrzucony na forum nie podoba się Tobie to nie komentuj ;) w przeciwnym razie sam wykazujesz potrzebę udania się do psychologa lub psychiatry. Pozdrawiam :)
kpiarz 2016-01-28 18:33:28
Panie @Biskup, jeśli rzeczywiście ma Pan poważne wątpliwości natury życiowej, religijnej, etycznej i pożądasz rozmowy z osoba duchowną oraz życiowego podejścia to zdecydowanie odradzam księży diecezjalnych. Proponuję w zamian poszukać jakiegoś "ojca" zakonnika. Tacy mają śluby, życie w zgromadzeniu i zupełnie inne podejście do "petenta". A z diecezjalnymi to taka ruletka 50/50 -trafi Pan na złotego człowieka, albo na szaleńca lub obłudnika, który więcej zaszkodzi niż pomoże :)

„Nie znam nikogo, kto stracił wiarę po lekturze dzieł Marksa, ale znam kilku takich, którzy stracili ją po kontakcie z własnym proboszczem” - słynne zdanie Ks. Józefa Tischnera
mruczka 2016-01-28 19:32:00
Masz księdza w Dobrej super człowiek . Przyjmuje w przychodni w Dobrej i Tymbarku :)
Biskup 2016-01-28 20:17:52
A proboszcza z Limanowej polecacie?
Margerita 2016-01-28 22:48:39
Mruczka, nie żartuj, hahaha:D:D:D:D:D
Biskup 2016-01-28 23:04:18
czemu Mruczka? Skąd wziela sie ta ksywa? :D
limonka 2016-01-29 02:01:52
Ks Robert Pociecha?
edi60 2016-01-29 11:17:06
ja proponuje ks.Karola Dziubaczke to starszy doświadczony kaplan
asia2 2016-01-29 20:46:36
Ksiądz Jerzy Smoleń przyjmuje w Dobrej w Ośrodku Zdrowia jest również psychologiem.
zajec 2016-01-30 17:26:46
Mól się , synu, proś o Łaskę Uświęcającą Ducha Świętego. Ona pomoże znależć ci cel i drogę. Módl aię, a wszystko się ułoży.
Takie kawałki to ja tez potrafię , bez swięceń.
pinkfloyd 2016-01-31 17:17:59
No Dziubaczka to szczególnie pomoże-zwłaszcza jak go zdenerwujesz.
jak111333 2016-01-31 22:42:18
Ks. prał. Karol Dziubaczka fantastyczny kaznodzieja spowiednik ksiądz z powołania :):)
piki 2016-02-01 09:05:18
Ks. Robert lub Dziubaczka
Manuella 2016-02-02 13:33:57
KS. Robert - osobiście nie miałam z nim do czynienia ale wiem, że jest bardzo dobrym człowiekiem na właściwym miejscu
A ks proboszcz? Podczas spotkań przed ślubem sporo czasu spędziliśmy na rozmowach. Były to naprawdę mądre rozmowy. Wychwycił wtedy różne cechy o których nie wiedziałam a które okazały się trafne. Później pojawił się kryzys, nie wiedziałam jak sobie, nam pomóc i byłam naprawdę zdecydowana na rozmowę z nim. Na szczęście wszystko się jakoś ustabilizowało. Abstrahując od tego ze lubi dużo pogadać ;) myślę, że jest mądrym człowiekiem.
konikpolny 2016-04-06 22:16:11
Ja osobiście polecam emerytowanego proboszcza ks. prałata Józefa Porębę, a także ks. prałata Karola Dziubaczkę i ks. Roberta Pociechę :D a co do obecnego proboszcza to zależy od humoru jaki ma, czasem na prawde fajnie z nim mozna pogadac
sylwiak 2016-05-02 19:01:33 Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
konto usunięte 2016-05-02 22:50:14
A zkąd ta pewność że Ksiądz wie o życiu wszystko. No..... jeśli chodzi o wspólny temat Kapłanów w swoim gronie , to pewnie mają bogate doświadczenia życiowe niezależnie od wieku. Ale Oni żyjąc w Kapłaństwie nie mają dobrej wiedzy na bolączki ludzi dnia codziennego. Życie to taka płenta że nie da się powiedzieć wszystkiego nawet najlepszemu przyjacielowi. Trzeba sporo lat przeżyć by być doświadczony życiem i dobrze drugiemu Człowiekowi poradzić . Psycholog,psychiatra - to strata czau. może ten Ksiądz psycholog - psychiatra z wiedzy nauki o życiu coś mądrego umie przekazać, ale doradzić by nauka szła pod rękę z teorią...rzadki przypadek i nie realny.
zajec 2016-05-04 08:03:14
Kiedyś taki kawał był:
- Cofej, cofej, cofej.....a teraz, qrwa, chodż zobacz, co zrobiłeś.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]