5°   dziś 10°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
4296

Porady

Kupno komputera w sklepie Sezam bądź innym.

AllahAkbar 2014-07-13 12:14:57
Witam.
Chciałbym zakupić komputer jednak mam pytanie.
Czy istnieje taka możliwość iż podał bym doĸładnie wszystkie elementy jakie chce mieć w swoim PC i sklep Sezam ( bądź inny, który polecicie ) złoży mi taki zestaw?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Kupno komputera w sklepie Sezam bądź innym.
mieszkaniec1 2014-07-13 14:33:57
z tego co wiem to w każdym chyba sklepie komputerowym jest możliwość że podajesz jakie podzespoły chcesz mieć i oni ci taki komputer składają, jednak w Sezamie raczej bym ci nie polecał gdyż mają wysokie ceny
konto usunięte 2014-07-13 16:27:39
Jasne, że możesz tak zrobić. Co to byłby za sklep, który nie spełniałby takich oczekiwań klientów? Ale musisz się liczyć z tym, że zapłacisz nieco drożej niż za ich gotowy zestaw.

Możesz skorzystać z mszańskiego Sezamu. Znajomi polecali Potaczka, podobno jest dość tani. W ogóle zarówno w Limanowej jak i w MD (a pomiędzy jest jeszcze Dobra i Tymbark) funkcjonuje po 5-6 sklepów komputerowych. Najlepiej jakbyś zrobił sobie listę podzespołów i spytał w każdym ile chcą za to i wybrał sobie najtańszy. Możesz też trafić na jakąś promocję, że dadzą do zakupu jakieś gry PC czy programy. Opłaca się wziąć encyklopedię multimedialną czy pakiet MS Office ale to już musisz nieźle trafić, żeby takie coś dostać ;)
Julek 2014-07-13 23:00:15
Sezam, zwłaszcza ten z dawnej pralni to super fachowcy, ale z RTV i AGD, komputer to raczej nie ich działka.
Chcesz taniej, to omijaj limanowskich fachowców, bo w przypadku awarii sprzętu zacznie się droga przez mękę.
matty24 2014-07-14 06:44:52
Lepiej zamówić sobie w internetowym sklepie, np. morele.net. Wybierasz co chcesz, możesz wybrać złożenie wszystkiego i komputer przychodzi kurierem. Nie dosyć, że zaoszczędzisz dosyć sporo to jeszcze z ewentualną reklamacją nie ma problemu.
Aerwin 2014-07-14 22:46:10
Wislak skąd pomysł, że będzie drożej? Wybierasz podzespoły z cennika i takie składaki bardzo często są tańsze niż gotowe zestawy. Pomijając fakt, że są o niebo lepsze :)
AllahAkbar 2014-07-15 10:31:24
W Sezame - który został przeniesiony na 1 piętro nowego budynku "Weterynarii" już nie oferują usług komputerowych. Podobno wycofali się całkowicie z komputerów.

Postanowiłem udać się do Apisu i tam zostawić rozpiskę mojego zestawu. Zobaczymy ile mnie to będzie kosztować. ;>
Aerwin 2014-07-15 14:59:17
Pokaż tutaj tę rozpiskę. Zobaczymy co tam poskładałeś i co da się z tym zrobic :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]