4296
Porady
Lekarz rodzinny/ przychodnia.
fiolekkk 2013-03-17 18:23:25
W czasie studiów lekarza pierwszego kontaktu i przychodnie z której korzystałam miałam w Krakowie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i zapisana tam do dziś. Lekarka jest złotym człowiekiem, jeszcze żadnych dolegliwości u mnie nie zbagatelizowała. To dzięki niej zdiagnozowano u mnie bardzo groźną chorobę przewlekłą, z którą żyłam latami mimo wcześniejszych dolegliwości, które olał nawet limanowski kardiolog! Pani doktór nigdy nie odmówiła mi pomocy, zawsze przyjęła poza kolejką, choć czasem telefonicznie informowano mnie, że jest bardzo dużo ludzi chorych i trzeba czekać dwa dni. Wszystkie badania robię na miejscu i nigdy nie ma problemu z wypisaniem skierowania czy to do specjalisty czy na badania.
Niestety rok temu przeprowadziliśmy się z Krakowa z powrotem w rodzinne strony i sytuacja zaczęła być dla mnie uciążliwa. Zażywam stale leki, i po głupia receptę muszę jechać do Krakowa. Najbardziej męcząca jest sytuacja, gdy rozwinie się przeziębienie lub grypa, gdyż przy mojej chorobie od razu musi być włączony antybiotyk, a nie zawsze mam tyle siły żeby wsiąść w samochód i jechać tyle kilometrów.
W związku z powyższym mam pytanie. Czy na terenie powiatu limanowskiego istnieje lekarz godny polecenia, który interesuje się pacjentem i nie pozostawia go samemu sobie? Który w razie potrzeby wypisze mi skierowanie na odpowiednie badania, a nie pokarze kartkę z napisem, że mam się udać do specjalisty prowadzącego (spotkałam się z czymś takim w Tymbarku). Ważna też dla mnie byłaby możliwość zrobienia podstawowych badań krwi na miejscu. Kogoś mi polecicie?
Niestety rok temu przeprowadziliśmy się z Krakowa z powrotem w rodzinne strony i sytuacja zaczęła być dla mnie uciążliwa. Zażywam stale leki, i po głupia receptę muszę jechać do Krakowa. Najbardziej męcząca jest sytuacja, gdy rozwinie się przeziębienie lub grypa, gdyż przy mojej chorobie od razu musi być włączony antybiotyk, a nie zawsze mam tyle siły żeby wsiąść w samochód i jechać tyle kilometrów.
W związku z powyższym mam pytanie. Czy na terenie powiatu limanowskiego istnieje lekarz godny polecenia, który interesuje się pacjentem i nie pozostawia go samemu sobie? Który w razie potrzeby wypisze mi skierowanie na odpowiednie badania, a nie pokarze kartkę z napisem, że mam się udać do specjalisty prowadzącego (spotkałam się z czymś takim w Tymbarku). Ważna też dla mnie byłaby możliwość zrobienia podstawowych badań krwi na miejscu. Kogoś mi polecicie?
Re: Lekarz rodzinny/ przychodnia.
DZERSEJKA
2013-03-17 18:49:46
Gor-Med Gorczański Ośrodek medyczny w Kamienicy, warto sie tam zapisac
http://www.kamienica.iap.pl/pl/8723/102491/Uroczyste_otwarcie_Gorczanskiego_Osrodka_Zdrowia_GOR-MED.html
http://www.kamienica.iap.pl/pl/8723/102491/Uroczyste_otwarcie_Gorczanskiego_Osrodka_Zdrowia_GOR-MED.html
fiolekkk
2013-03-18 12:09:13
Nie ma w Limanowej dobrego lekarza???
1234567
2013-03-18 12:53:58
no to już wiem gdzie się leczyć, mimo, że do Kamienicy mam 20 kilometrów, ale po poradę do dr-a Kaima warto przejechać nawet dziesięć razy tyle!!!
1234567
2013-03-18 13:00:15
Fiolekkk: - co może wiele zrobić lekarz w przychodni w L-wej,jeśli ma wyznaczony czas 15 minut, jaki może poświęcić pacjentowi!!!
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź