1°   dziś 1°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
1994

Tematy archiwalne

LIMANOWSKI KLUB KARATE KYOKUSHIN-dlaczego się o nim nie pisze

matiion 2010-10-14 13:24:18
Limanowski portal informacyjny!!! Jak sama nazwa wskazuje powinien informować o najważniejszych wydarzeniach w naszym powiecie. Szukając ostatnio informacji sportowych natrafiłam na stronę Limanowskiego Klubu Karate Kyokushin (www.karate.limanowa.pl) prowadzonego przez braci Edwarda i Zbigniewa Golińskich. Zastanawiające jest to, że na Państwa portalu nie ma ani jednej informacji dotyczącej sukcesów wyżej wymienionych Panów i ich zawodników, a wyniki te nie są małe. Panowie Golińscy to przecież medaliści Mistrzostw Polski, Europy i Świata i mają wychowanków którzy idą w ich ślady, potwierdza to fakt, że na ostatnich Mistrzostwach Makroregionu Małopolskiego klub zajął pierwsze miejsce drużynowo pokonując większe i liczniejsze kluby z Kielc, Krakowa, Zakopanego, Nowego Sącza, Sandomierza i Tarnowa. W klubie trenują młodzicy, juniorzy i seniorzy którzy zdobywają ok 50 -ciu medeli rocznie na zawodach różniej rangi ( Mistrzostwa Ogólnopolskie,Mistrzostwa Makroregionu,Mistrzostwa Polski,Puchar Polski, Mistrzostwa Europy i Świata) Uważam, że na szczególną uwagę zasługuje Krzysztof Włodarczyk który rok po roku zdobywa Mistrzostwo Makroregionu oraz Marcin Guzik który zdobył brązowy medal na Mistrzostwach Polski OPEN w Świnoujściu (02.10.2010) a tydzień później (08-09.10.2010) potwierdził swoją świetną formę zdobywając również brązowy krążek na Mistrzostwach Polski Juniorów w Krakowie, tym samym zapewnił sobie miejsce w Kadrze Polski jak i również start na X Mistrzostwach Europy w kategorii Open w Serbii (06.11.2010) Są to informacje jeszcze z bieżącego miesiąca i dziwię się, że redakcja portalu limanowa.in nic o tym nie napisała, przecież to ogromne wydarzenie i promocja dla miasta a nikt się tym nie zainteresował, nie chce domniemywać, że jest to działanie celowe i nie chcę posądzać nikogo o stronniczość ale fakty na to wskazują,bo dlaczego o mniej ważnych imprezach sportowych i mniejszych wynikach tu pisano a o tak znaczących nie ma ani słowa?? dlaczego dzieję się tak, że nikt nie informuje nas jakich mamy świetnych sportowców w tej dyscyplinie?? Czy nie jest to jedno z ważniejszych wydarzeń sportowych dla naszego miasta?? zainteresowana czytelniczka portalu www.limanowa.in
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: LIMANOWSKI KLUB KARATE KYOKUSHIN-dlaczego się o nim nie pisze
konto usunięte 2010-10-14 13:42:57
No to fajnie, ze Ty o tym napisalas/es.:) POzdrawiam i zycze dalszych sukcesow karacistom.
top 2010-10-14 14:21:22
Wyjasnilem to w odpowiedzi na Pani maila, ale odpowiem i tutaj: nie o wszystkim wiemy, bo nie jestesmy wszechwiedzący. W przypadku mniej znaczacych imprez jak np. biegi osiedlowe, organizatorzy zglaszaja sie do nas i informuja przed zawodami, wiec o tym po prostu wiemy i pieszemy. A w przypadku tego Klubu z reguly dowiadujemy sie o sukcesie dlugo po fakcie, a nie jestesmy miesiecznikiem. Dlatego moze pytanie skieruje to pytanie do klubu?
konto usunięte 2010-10-14 14:50:05
coś mi sie wydaje że to właśnie klub ("czytelniczka")zaczął ten temat. ot taka autopromocja ;) tylko po co przy tej okazji pretensje do TOPa ? ... troche nieudane kopnięcie ;) Ja bym was nauczył jak walnąć z półobrotu
chmurka 2010-10-14 16:32:28
Do TOP-a : http://limanowa.in/wydarzenia/sport,1766.html To jest dopiero znacząca impreza, więc Szanowna Redakcja nie mogła pominąc takiego wydarzenia (??? WTF)- jak dotychczas najszersza relacja. Forrest odpada w przedbiegach,wszystkie inne imprezy sportowe łącznie z Limanovią. P.S. Limanowski Klub Karate nie jest lubiany na tym portalu , ale nie wnikam w szczegóły.... wyniki mówią same za siebie:)
matiion 2010-10-14 16:34:03
Z pana wypowiedzi można wywnioskować,że wyniki Limanowskiego Klubu Karate Kyokushinkai traktowane są jako „mniej znaczące” i można je porównywać np. z biegami osiedlowymi, i dlatego czeka Pan na to że klub się zgłosi z informacją, myślę jednak, że to są wybitne sukcesy u nas w mieście i warto byłoby się tym zainteresować osobiście,bo z tego co mi wiadomo to dziennikarze/reporterzy/redaktorzy wyszukują tematów do opisania a nie czekają aż im ktoś przyniesie „na tacy” a sam Pan przyznał, że wiadomo było że zawodnicy sukcesy odnoszą, oczywiście zapytanie wysłałam również do Klubu i czekam na odpowiedź
top 2010-10-14 16:59:30
@chmurka i matiion: jakos klub ARS potrafil nas sam zaprosic do objecia patronatem imprezy, wiec dlaczego informacja o tym miala na portalu sie nie pojawic i to szeroko? Czy klub karate taka prosbe o patronat napisal, czy ktos zadzwonil? Nie. Dla nas bieg osiedlowy byl wazny, bo bralo w nim udzial wielu mieszkancow naszego miasta. Swoja droga spory miedzy tymi klubami zalatwcie sobie Panstwo miedzy soba, a portalu prosze w to nie mieszac. Jesli klub wystapi do nas o jakis patronat zostanie tak samo obsluzony jak ARS.
Slawek964 2010-10-14 18:09:07
Ja musiałem kilka razy pytać (prosić) aby napisali coś o siatkówce. Więc to nie takie proste. Pytałem też o patronat ale nie otrzymałem odpowiedzi (może moja prośba nie dotarła). Ale w końcu udało się coś napisać i za to dziękuje JACA i TOP. Oczywiście jestem za tym, aby o wszystkim pisać, chętnie czytam o wszelkich sukcesach lokalnych sportowców, młodzieży. Ale nie ładnie i niegrzecznie jest się czepiać innych imprez sportowych. Umniejszać ich rangi.
konto usunięte 2010-10-14 18:35:29
No no,karate karatem, ale jednak siekiera siekierom !!
limka 2010-10-14 19:26:21
coś sie nom wydaje, że niektórym sie nie podobo że LKKK nareszcie ma konkurencje haha
janko 2010-10-14 23:07:53
KYOKUSHIN ? wazniejsze co sie dzieje na parafii w liman.palemki ,msze, bazylika to jest to co kreci TOPa:)musi dbac o sukienkowych:)
jacek272 2010-10-14 23:28:07
LKKK to nie "tymbarska opozycja", więc nie ma takiego wplywu na TOP-a. Poza tym tajemnicą poliszynela jest że ten portal nie lubi LKKK tak jak nie lubi "Ryś"-a z Tymbarku. TOP i JACA ogarnijcie się. Z całym szacunkiem ale dziennikarz jest od tego żeby zbierał informacje... a pisanie że sie nie wiedziało to głupie tłumaczenie. Nie wiedziało albo nei chciało wiedzieć.
konto usunięte 2010-10-14 23:29:49
więc jedyna nadzieja, że na plebanii zaczną uprawiać kyokushin (na razie uprawiają co innego).
awonamil 2010-10-15 08:39:23
do "limka" a gdzie ta konkurencja dla LKKK?? i gdzie są potwirdzające te słowa wyniki tzw "konkurencji"??
chmurka 2010-10-15 10:50:45
do TOP-a. Czy KLUB ARS to filia, czy jakiś nowy twór podszywający się pod LKKK ?Jeżeli tworzy się coś nowego w podobnej dyscyplinie, to wypadałoby opisać historię powstania tego klubu, jego organizatorów i siedzibę. To nie żadna konkurencja, bo każdy ma prawo utworzenia nowego klubu i działać.Jak zauważyłam,to Pan sugeruje o jakichś sporach między klubami,a nie widzę,by ktoś o to zapytał/???/.Czyżby Klub ARS rozsiewał niezdrowe intrygi i Panu o tym wiadomo?Gdy ktoś zainteresowany zapytał o LKKK prowadzony przez pannów Golińskich,to podejrzewa się o autorstwo członków tego klubu.Wyrażna stronniczość. Skoro klub nie zwracał się do Pana, to znaczy,że nie szuka rozgłosu i poklasku. Samowychwalanie jest nie etyczne dla sportowców, a o sukcesach należy informować.Działają też inne kluby ,o których bardzo mało się pisze,a pręznie działają na terenie Limanowej.
top 2010-10-15 15:50:28
@chmurka przeczytaj pierwszy wpis i zobaczysz, kto i co sugerował. Działają kluby, wiesz o tym? Jeśli tak to z miłą chęcią zapraszamy do współpracy. Pozwól innym je poznać, do tego służy np. dziennikarstwo obywatelskie.
mg89 2010-10-16 01:11:35
Jak tak to czytam, heh czy ma jakieś znaczenie gdzie się trenuje? Niech sobie istnieje i to ars i lkkk i byfykud i lapatydury... to wyniki drużynowe i sukcesy indywidualne świadczą o potędze klubu. Z tego co widać i co wyczytałem na limanowa.in to całe ars potrafi zorganizować turniej dla dwóch klubów karate i potem cisza, a o lkkk cisza a robią swoje. Chyba każdy może założyć klub i prowadzić treningi, wolny kraj, wolny rynek i konkurencja powinna być, ale rynek zweryfikuje jakość. Heh dziwne czemu redaktorzy od razu zasugerowali, że ktoś z lkkk napisał pierwszy post. A choćby nawet to co? Sprawdźcie sobie te IP albo coś tam :)szczerze? w du..ie mam czy kluby się kłócą czy nie, czy ten ars to filia czy oddział czy wydział lkkk czy konkurencja, czy jest tu lubiany czy nie. cieszy mnie fakt, że Ci z lkkk robią mega reklamę miastu. Bo jak zerkłem na ich stronę, to jeżdzą po całym kraju i słychać o tej beskidzkiej kochanej pipidówie. AVE!!!!
limanowiok 2010-10-18 12:01:37
na wątrobe dobry jest hepatil :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]